Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Museum vol liefdesleed open op Valentijnsdag

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km

ZAGREB (Novum/AP) - Mensen die het niet zo hebben op Valentijnsdag, zich willen laten informeren over de keerzijdes van de liefde of dinsdag gewoonweg geen date hebben, kunnen in Kroatië terecht bij een speciaal museum. In Zagreb staat namelijk het museum voor gebroken relaties, dat vol staat met aandenkens aan echtelijke ruzies en hartenleed.

Op Valentijnsdag trekt het museum in de hoofdstad twee keer meer bezoekers dan op een normale, 'liefdeloze' dag. Gasten kunnen er, in gezelschap of alleen, kijken naar een kapot gegooide tuinkabouter, een afgedankte teddybeer, een trouwjurk uit een mislukt huwelijk en een bijl die werd gebruikt om een interieur kort en klein te slaan.

Alle voorwerpen worden vergezeld met een bijbehorend verhaal over passie, liefdesverdriet of romantiek. "De objecten hier staan voor alle fases van het uit elkaar gaan", zegt medeoprichter van het museum Drazen Grubisic. "We zouden kunnen zeggen dat het een liefdesmuseum is, maar dan ondersteboven".

De bezienswaardigheden komen uit de hele wereld, zoals Manilla, Singapore en Londen. Elk voorwerp wordt omschreven met de duur en locatie van de relatie en een verhaal van de donateur. De tuinkabouter uit Slovenië werd gegooid naar de auto van een echtgenoot die 'arrogant en harteloos' bleek.

De bijl werd door een vrouw uit Berlijn gebruikt om ieder meubelstuk dat haar ex-vriendin had achtergelaten aan stukken te hakken. Het museum staat tegenover het stadhuis van de Kroatische hoofdstad, waar vele geliefden elkaar eeuwige trouw beloven. Van de duizend voorwerpen in de collectie, worden er honderd getoond.

19 juni '24 ( 9:53)

Ticketmaster tegen ACM: ticketdoorverkoop kan via concurrent

Mensen die een ticket hebben gekocht bij Ticketmaster, maar daar vanaf willen, kunnen dat doen via andere doorverkoopplatforms. Die toezegging heeft de kaartverkoper gedaan aan de Autoriteit Consument & Markt. De ACM opende eerder een onderzoek naar belemmeringen door Ticketmaster voor klanten, als zij hun kaartjes wilden doorverkopen via een ander platform dan Ticketmaster. Die belemmeringen zijn tijdens het onderzoek weggenomen, meldt de toezichthouder woensdag.

19 juni '24 ( 8:45)

Graspop activeert woensdag noodplan om aanhoudende regen

Op Graspop Metal Meeting is woensdag een noodplan in werking gesteld om de vele regen. Het programma van woensdagavond op het metalfestival in het Belgische Dessel gaat niet door en ook kunnen de parkeerplaatsen woensdag niet open.

18 juni '24 (15:10)

Dit is het weer tijdens het Pinkpop-weekend

Het wordt komend weekend wisselend weer tijdens festival Pinkpop. Volgens Weeronline wordt het prima festivalweer, maar behoort een enkele bui wel tot de mogelijkheden.

18 juni '24 (11:32)

Provincie Overijssel ziet geen heil in structurele subsidieverhoging Bevrijdingsfestival

De organisatie van het Bevrijdingsfestival in Overijssel hoeft niet te rekenen op een structurele verhoging van de subsidie voor het festival. Dat heeft de provincie Overijssel besloten. Daarom krijgt het evenement voor het komende jaar een bedrag van 120.000 euro van de provincie, en niet meer. Dat meldt RTV Oost.

18 juni '24 ( 9:29)

BLØF en vrienden voegen derde concert toe aan reeks in Rotterdam Ahoy

BLØF geeft komend najaar een derde concert met muzikale vrienden in Rotterdam Ahoy. De Zeeuwse band treedt ook op 20 november op, maakt organisator Agents After All dinsdag bekend. De kaartverkoop is al begonnen.

18 juni '24 ( 8:44)

Internationale tour met muziek uit Les Misérables naar Nederland

Een internationale voorstelling met de muziek uit de wereldberoemde musical Les Misérables komt volgend jaar naar Nederland. Les Misérables the Arena Spectacular World Tour komt in februari voor vijf voorstellingen naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag.

17 juni '24 (15:24)

Pinkpop rekent stuk minder bezoekers voor vrijdag en zaterdag

Heb je komend weekend nog niets te doen en wil je een aantal leuke artiesten zien? Er zijn nog genoeg kaartjes te koop voor Pinkpop in Landgraaf. De organisatie merkt op dat de kaartverkoop voor vrijdag en zaterdag achterloopt in vergelijking tot zondag. Ze hebben zelfs nog een campagne lopen om extra kaartjes te verkopen, meldt 1Limburg.

17 juni '24 ( 9:08)

Line-up van 31e editie van Appelpop compleet met aankondiging Suzan & Freek

Appelpop heeft nieuwe acts bekendgemaakt die op het festival optreden. Daarmee is de volledige line-up bekend. Onder anderen Suzan & Freek, Son Mieux en Rondé staan op het programma van de 31e editie van Appelpop.

17 juni '24 ( 9:04)

Rock Werchter verduurzaamt festival met zonnepanelen en windmolen op terrein

Rock Werchter gaat een deel van zijn energie halen uit een eigen windturbine. Dat heeft het Belgische festival vrijdag via de eigen website laten weten. Het is volgens de organisatie het eerste festival in Europa dat een eigen windmolen gebruikt.

17 juni '24 ( 8:47)

Organisatie Oerol positief over 'een van natste edities in jaren'

De organisatie van het Oerol Festival is blij dat bezoekers van het jaarlijkse kunst- en cultuurevenement op Terschelling zich niet hebben laten tegengehouden door het onstuimige weer. Ook van de flexibiliteit en toewijding van de makers en artiesten is de organisatie onder de indruk. Volgens interim-directeur Daniële Streep was de 43e editie van Oerol een van de natste in jaren en moesten tien dagen lang de elementen worden getrotseerd, maar waren makers erg toegewijd om de voorstellingen te laten doorgaan of te verplaatsen.