Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

2011 goed jaar voor Haagse musea

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km

DEN HAAG - Verschillende Haagse musea hebben 2011 met een recordaantal bezoekers afgesloten. Het afgelopen jaar kan daarmee de boeken in als een goed Haags museumjaar. De musea vestigden record na record. 

Zo mocht het Gemeentemuseum ruim 436.000 bezoekers verwelkomen, het Mauritshuis telde meer dan 247.000 bezoekers Ook het Haags Historisch Museum ging over de 100.000 heen en Muzee Scheveningen vestigde een record met 30.000 bezoekers. Samen met Panorama Mesdag trokken zij ruim 936.000 museumbezoekers.

"Musea in Den Haag bieden een gevarieerd en aantrekkelijk aanbod en spraakmakende exposities, waar mensen van heinde en verre voor naar Den Haag komen. Er is voor ieder wat wils te vinden in onze stad", aldus Marjolein de Jong, wethouder cultuur, binnenstad en internationaal.

Het Gemeentemuseum (inclusief het Fotomuseum en GEM) wist in 2011 samen met Escher in het Paleis ruim 436.000 bezoekers te trekken. Voor Escher in het Paleis was dit een absolute mijlpaal met 100.000 bezoekers, aan de vooravond van hun tienjarig bestaan. Gezamenlijk streven ze naar een bezoekersaantal van 400.000, dit is ruimschoots gehaald. 

Begin december gingen de bezoekersaantallen van het Mauritshuis al voorbij het aantal van 2010. De teller stond, met nog een drukke decembermaand te gaan, al op 247.000. In 2010 werd het jaar met bijna 240.000 (waarvan 7.500 voor de in 2010 heropende Galerij Prins Willem V) afgesloten.

Panorama Mesdag wist het jaar, ondanks grootschalige bouwwerkzaamheden, ook goed af te sluiten met ruim 123.000 bezoekers. Op het moment hangt het grote doek van Mesdag letterlijk in de steigers. Voor de zomer van 2012 zijn de werkzaamheden afgerond en kunnen bezoekers het vernieuwde en uitgebreide museum bewonderen.

© Nationale Recreatiegids

17 juni '24 ( 9:08)

Line-up van 31e editie van Appelpop compleet met aankondiging Suzan & Freek

Appelpop heeft nieuwe acts bekendgemaakt die op het festival optreden. Daarmee is de volledige line-up bekend. Onder anderen Suzan & Freek, Son Mieux en Rondé staan op het programma van de 31e editie van Appelpop.

17 juni '24 ( 9:04)

Rock Werchter verduurzaamt festival met zonnepanelen en windmolen op terrein

Rock Werchter gaat een deel van zijn energie halen uit een eigen windturbine. Dat heeft het Belgische festival vrijdag via de eigen website laten weten. Het is volgens de organisatie het eerste festival in Europa dat een eigen windmolen gebruikt.

17 juni '24 ( 8:47)

Organisatie Oerol positief over 'een van natste edities in jaren'

De organisatie van het Oerol Festival is blij dat bezoekers van het jaarlijkse kunst- en cultuurevenement op Terschelling zich niet hebben laten tegengehouden door het onstuimige weer. Ook van de flexibiliteit en toewijding van de makers en artiesten is de organisatie onder de indruk. Volgens interim-directeur Daniële Streep was de 43e editie van Oerol een van de natste in jaren en moesten tien dagen lang de elementen worden getrotseerd, maar waren makers erg toegewijd om de voorstellingen te laten doorgaan of te verplaatsen.

14 juni '24 (11:45)

Rag'n'Bone Man komt eind dit jaar naar Nederland

Rag'n'Bone Man komt eind dit jaar naar Nederland. De Britse zanger geeft op 2 december een concert in AFAS Live in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

14 juni '24 (10:31)

Gratis buitendouches bij Lowlands, maar die zijn wel koud

Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om buiten te douchen bij festival Lowlands. Naast de badhuizen waar bezoekers kunnen douchen zijn de buitendouches ook beschikbaar. Die zijn in tegenstelling tot de badhuizen gratis, maar niet even comfortabel als de douchehokjes, meldt Festileaks.

14 juni '24 ( 9:26)

Armin van Buuren produceert themalied voor Kinderen voor Kinderen NXT

Armin van Buuren heeft de eerste single van de nieuwe popgroep Kinderen voor Kinderen NXT geproduceerd. Het nummer heet Superkracht en is dit jaar het themalied voor de Kinderpostzegels.

14 juni '24 ( 8:48)

Frans Bauer schuift aan bij eerste Groots-show Guus Meeuwis

Frans Bauer treedt vrijdagavond op tijdens de eerste show van de laatste reeks Groots met een zachte G-concerten van Guus Meeuwis. Dat maakt Meeuwis bekend op Instagram.

13 juni '24 (11:02)

Vaderdag: zo zet jij jouw ouwe heerlijk in het zonnetje (en heb je zelf ook een leuke dag)

Aankomende zondag is het weer Vaderdag. De perfecte gelegenheid om je vader te laten zien hoeveel je van hem houdt. Natuurlijk kan hij een nieuwe stropdas of een bos bloemen altijd waarderen, maar het is nog veel leuker om tijdens deze dag een leuke activiteit te doen. Inspiratie nodig? Lees dan snel verder!

13 juni '24 ( 8:35)

Organisator: 'domme beslissing' om te bezuinigen op Nationaal Vuurwerk

Het zou een "domme beslissing" zijn van de gemeente Rotterdam om geen geld meer te steken in het Nationaal Vuurwerk dat jaarlijks bij de Erasmusbrug wordt gehouden. Dat zegt Jasper Scholte van de organisator, het Rotterdamse bedrijf JMR Event Makers. De gemeente moet bezuinigen en wil niet langer geld steken in het evenement dat elke jaarwisseling tienduizenden bezoekers trekt.

12 juni '24 (13:12)

Merendeel in het water gevallen voorstellingen Oerol wordt ingehaald

Het merendeel van de voorstellingen die festival Oerol op Terschelling maandag moest annuleren door de hevige regenval, wordt ingehaald. Dat zegt artistiek leider Sabine Pater dinsdag tegen het ANP. Volgens Pater gingen er uiteindelijk zeven van de 34 voorstellingen door het slechte weer niet door en zijn deze woensdag en komend weekend grotendeels alsnog te zien. Daarnaast komen er extra dj's op het festivalhart op het Noordzeestrand draaien.