Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Kunstfestival Woest&Bijster sluit af met theaterweek op bijzondere locaties

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Kunstfestival Woest&Bijster sluit af met theaterweek op bijzondere locaties
Woest&Bijster is een tweejaarlijks kunstfestival in de eeuwenoude en woeste landschappen van de Zuid-west Veluwe. Op dit moment vindt de derde editie van Woest&Bijster plaats. Bezoekers kunnen fietsend op ontdekkingstocht langs 7 theatervoorstellingen en 19 kunstwerken op locatie. De voorstellingen en de kunstwerken zijn per fiets te bekijken in de natuurgebieden rondom Ede, Otterlo, Bennekom, Renkum en Wageningen. Het kunstfestival is nog te bezoeken tot en met 30 oktober 2022. Dit meldt Woest&Bijster. 

Voor deze derde editie is een mix van 19 vooraanstaande of jonge kunstenaars naar de Veluwe gehaald. De kunstenaars hebben de gebieden verkend en een werk gemaakt dat geïnspireerd is op de locatie. Dankzij de kunstwerken kijken bezoekers met andere ogen naar de eeuwenoude landschappen. In het Edese bos staat ‘Dansend licht’ van Joelle Snijders en tussen de bomen op de Ginkelse Heide waaien de mystieke Witte Wieven van Nadja Willems. Ook is het genieten van het schitterende uitzicht op de Planken Wambuis in Room with a view van Anne Huijnen en Anna de Jong (Polly’s Picture Show).

Theaterweek

In de herfstvakantie (22 t/m 30 oktober) vindt de bruisende Theaterweek van Woest&Bijster. Hiervoor lieten zeven professionele theatergroepen zich inspireren door het landschap van de Zuid-west Veluwe. De voorstellingen zijn actuele en multidisciplinaire voorstellingen op bijzondere buitenlocaties. Op het programma staat de dans-mime-theatervoorstelling Zorgenkind van TiNaNiNaNi op het Mosselse Zand. Ook is er een bijzondere machine met muziek (Mostijd) van Hart van Veen die de wereld van het mos belicht. Aan de rand van het bos nemen de makers van Dichterbij zee bezoekers mee in een muzikale, poëtische tijdreis.

Ontmoet de kunstenaars

Bennekom is tijdens de Theaterweek de plek om kunstenaars te ontmoeten, in de festivaltent te genieten van een Woest&Bijster-diner of een drankje, de previews van de theatervoorstellingen, livemuziek of om na te praten over het festival.

Door: Nationale Recreatiegids
Afbeelding: Woest&Bijster

23 februari '24 (13:11)

Deelnemers marathon Rotterdam dragen rouwlintje voor Kiptum

De duizenden deelnemers aan de marathon van Rotterdam op 14 april ontvangen een rouwlintje ter nagedachtenis aan de overleden wereldrecordhouder Kelvin Kiptum. Ze kunnen het lintje bevestigen op hun loopshirt, meldde de organisatie, die ook heeft besloten het aan Kiptum toegekende startnummer 1 niet uit te geven aan een andere loper.

23 februari '24 ( 9:46)

Meer namen toegevoegd aan line-up Bospop: ook Racoon en Son Mieux naar festival

De bands DI-RECT, Racoon en Son Mieux zijn toegevoegd aan de line-up van het festival Bospop. Dat maakt de organisatie donderdag bekend.

23 februari '24 ( 8:56)

Justin Timberlake treedt in augustus op in Ziggo Dome

Justin Timberlake heeft het Europese deel van zijn wereldtour aangekondigd. Op donderdag 15 augustus van dit jaar staat de 43-jarige artiest in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat maakt concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

22 februari '24 ( 8:55)

Award voor Jesus Christ Superstar als verrassing voor Albert Verlinde

De rockmusical Jesus Christ Superstar heeft voor de verkoop van meer dan 150.000 tickets de VVTP Diamanten Ticket Award ontvangen. Producent Albert Verlinde kreeg de prijs woensdag uitgereikt tijdens de uitzending van Vandaag Inside.

21 februari '24 (11:51)

Usher on a role: derde show in Ziggo Dome

Usher is volgend jaar nog vaker op het podium in Amsterdam te vinden. De Amerikaanse artiest staat in 2025 niet alleen op 22 en 23 april, maar ook op 25 april in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:49)

Niet één, maar twee concerten van Usher in Ziggo Dome

Usher komt volgend jaar voor twee optredens naar Amsterdam. De zanger geeft ook op 23 april een concert in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:45)

Joost Klein treedt op met lied Europapa tijdens Eurovisie Songfestival

Het songfestivalnummer van de Nederlandse inzending Joost Klein heet Europapa. Dat heeft AVROTROS toegevoegd aan de post op sociale media waarin eerder op dinsdag de releasedatum van het lied werd aangekondigd.

20 februari '24 (10:34)

Usher speelt na tien jaar weer in Ziggo Dome

Usher geeft volgend jaar voor het eerst in tien jaar een optreden in Nederland. De Amerikaanse r&b-ster staat op 22 april op het podium in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend. Het optreden vindt plaats in het kader van zijn Past Present Future-tour.

19 februari '24 (15:11)

Josylvio geeft zijn grootste optreden ooit

Josylvio geeft binnenkort zijn grootste concert tot nu toe. De rapper staat op 10 mei in AFAS Live in Amsterdam, maakt concertorganisator MOJO maandag bekend.

19 februari '24 (12:31)

Ook voor mensen met een beperking zijn er talloze leuke vakanties

Van 26 februari tot en met 2 maart is het tijd voor de tweede editie van de aangepaste Vakantiebeurs aan boord van het vakantieschip Prins Willem-Alexander. Deze Vakantiebeurs is speciaal voor mensen met beperkte mobiliteit, (lichamelijke) beperking of voor mensen die in een rolstoel zitten. Het initiatief is bedoeld om mensen met een beperking te voorzien van informatie en inspiratie voor diverse aangepaste vakantiemogelijkheden. Het Vakantieschip Prins Willem-Alexander vaart gedurende deze week door het land, waardoor de aangepaste Vakantiebeurs letterlijk naar de mensen toekomt. Het schip vertrekt vanuit Venlo en maakt een stop in Cuijk en Rotterdam. Vervolgens zet het koers naar Zaandam en Kampen. De eindbestemming is Utrecht, meldt het Vakantieschip.