Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Congres over duurzaam ondernemen in Apenheul

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km

APELDOORN - Starten met duurzaam ondernemen is niet moeilijk en levert veel op. Toch zijn nog lang niet alle bedrijven ‘om'. Om bedrijven in de Stedendriehoek handvatten te geven echt aan de slag te gaan, organiseert de Apenheul in Apeldoorn op woensdag 16 mei een speciaal congres, in de eigen congreslocatie De St@art.

Hier zullen de eerste stappen en vele andere aspecten van duurzaamheid aan bod komen. Het apenpark hoopt met dit congres een zetje in de goede richting te geven, juist voor die bedrijven die zich nog niet zo met dit thema bezighouden. Een apenpark dat een congres over duurzaamheid organiseert, is dat logisch? "Zeker!", zegt Apenheul directeur Coen de Ruiter.

"Stichting Apenheul stelt zich ten doel liefde voor de natuur te bevorderen om uiteindelijk de leefgebieden van apen in het wild te beschermen. In ons park weten we jaarlijks honderdduizenden mensen te prikkelen. Maar als we willen dat er echt wat verandert, moeten het aanbod en de werkwijze van bedrijven duurzamer worden. Een flink aantal - voornamelijk middelgrote en grote - bedrijven is daar al mee bezig."

"Er is echter een grote groep van kleine en middelgrote bedrijven voor wie duurzaamheid nog een ver-van-mijn-bed-show is. Met dit laagdrempelige congres willen we juist die bedrijven bereiken. De insteek van het congres is om te inspireren, en vooral om elkaar handvatten te geven om direct met duurzaam ondernemen aan de slag te gaan ... en dus geld te gaan verdienen!"

Wij zullen laten zien dat duurzaamheid avontuurlijk kan zijn. En gewoon leuk en lekker! Tijdens het congres zullen we inspireren, maar er is ook genoeg te beleven, te zien, te proeven en te doen. Apenheul is voor dit congres de samenwerking aangegaan met VNO-NCW Stedendriehoek, Steden3hoek.net en De Klup. Het dierenpark biedt in het programma podium aan aansprekende voorbeeldbedrijven uit Apeldoorn.

Om het duurzaam ondernemen naar een hoger plan te brengen zal Apenheul na afloop van het congres de ruimte bieden aan het formeren van een Duurzame Ronde Tafel. Hiermee gaat Apenheul zelf ook een commitment en een duurzame relatie aan met ondernemers uit de regio.

© Nationale Recreatiegids

13 juni '24 (11:02)

Vaderdag: zo zet jij jouw ouwe heerlijk in het zonnetje (en heb je zelf ook een leuke dag)

Aankomende zondag is het weer Vaderdag. De perfecte gelegenheid om je vader te laten zien hoeveel je van hem houdt. Natuurlijk kan hij een nieuwe stropdas of een bos bloemen altijd waarderen, maar het is nog veel leuker om tijdens deze dag een leuke activiteit te doen. Inspiratie nodig? Lees dan snel verder!

13 juni '24 ( 8:35)

Organisator: 'domme beslissing' om te bezuinigen op Nationaal Vuurwerk

Het zou een "domme beslissing" zijn van de gemeente Rotterdam om geen geld meer te steken in het Nationaal Vuurwerk dat jaarlijks bij de Erasmusbrug wordt gehouden. Dat zegt Jasper Scholte van de organisator, het Rotterdamse bedrijf JMR Event Makers. De gemeente moet bezuinigen en wil niet langer geld steken in het evenement dat elke jaarwisseling tienduizenden bezoekers trekt.

12 juni '24 (13:12)

Merendeel in het water gevallen voorstellingen Oerol wordt ingehaald

Het merendeel van de voorstellingen die festival Oerol op Terschelling maandag moest annuleren door de hevige regenval, wordt ingehaald. Dat zegt artistiek leider Sabine Pater dinsdag tegen het ANP. Volgens Pater gingen er uiteindelijk zeven van de 34 voorstellingen door het slechte weer niet door en zijn deze woensdag en komend weekend grotendeels alsnog te zien. Daarnaast komen er extra dj's op het festivalhart op het Noordzeestrand draaien.

12 juni '24 (12:24)

Michael Ironside komt naar Heroes Dutch Comic Con

Heroes Dutch Comic Con heeft nog een bekende naam aangekondigd voor de aankomende editie. Acteur Michael Ironside is deze zomer te gast bij het evenement in de Jaarbeurs in Utrecht. "Michael Ironside is een prominente naam in de wereld van films en televisieseries", schrijft de organisatie. "Met meer dan 270 titels op zijn naam heeft de Canadees een indrukwekkende staat van dienst."

12 juni '24 (10:52)

Pathé Spuimarkt in Den Haag verandert 24 juli in Deadpool & Wolverine-theater

Pathé houdt op 24 juli een groot fan-event rond de première van de nieuwe actiefilm Deadpool & Wolverine. In bioscoop Spuimarkt in Den Haag wordt om 09.30 uur in alle zalen de nieuwe film van productiehuis Marvel vertoond. Het is daarmee volgens Pathé een van de eerste vertoningen van de film; in andere Nederlandse bioscopen draait de film pas aan het einde van de ochtend.

12 juni '24 ( 8:51)

Openingsfilm van Film by the Sea bekend

De 26e editie van het festival Film by the Sea opent op vrijdag 6 september met Een Schitterend Gebrek, de eerste Engelstalige film van Michiel van Erp. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller uit 2003 van Arthur Japin, die samen met Ursula Rani Sarma ook het scenario voor de film schreef. De hoofdrollen worden vertolkt door Dar Zuzovsky, Jonah Hauer-King, Sam Hazeldine en Maarten Heijmans.

11 juni '24 (10:56)

Comedian Ronny Chieng geeft extra show in Amsterdam

Acteur en comedian Ronny Chieng geeft in september een tweede show in Amsterdam. Naast zijn bezoek aan Amsterdam op 1 september treedt hij ook op 2 september op in Theater Amsterdam, maakt organisator MOJO dinsdag bekend.

11 juni '24 ( 9:08)

Jubileumeditie The Passion volgend jaar in Terneuzen

Het Zeeuwse Terneuzen is volgend jaar de gaststad voor de vijftiende editie van The Passion. Dat heeft de KRO-NCRV dinsdag bekendgemaakt.

10 juni '24 (15:57)

Tiende editie Mañana Mañana wordt ‘knaller van een afscheidsfeest’

Droevig nieuws uit Laren (Gelderland): het festival Mañana Mañana wordt dit jaar voor het laatst georganiseerd. Het is de tiende editie van het festival, dit jaar van 13 tot en met 16 juni. Voor zowel het tienjarig jubileum als het afscheid heeft de organisatie een ‘knetterend feest’ op de agenda staan. Zij nodigen iedereen uit om te komen, meldt het festival.

10 juni '24 (11:28)

Utrecht maakt nieuw beleid voor evenementen: vanaf 2027 geen winterfestivals in aantal parken

Een aantal parken in de gemeente Utrecht zullen vanaf 2027 geen winterfestivals meer huizen. Dat heeft de gemeenteraad besloten. Die stemde in met een zogeheten locatieprofiel voor evenementlocaties. Hierdoor zullen de winterfestivals die nu nog in het Griftpark, op het Domplein en in park Transwijk worden georganiseerd een andere locatie moeten vinden, meldt DUIC.