Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Tentoonstelling Alfred J. Kwak over oorlog en beladen thema's

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Tentoonstelling Alfred J. Kwak over oorlog en beladen thema's
Tijdens blues- en rockfestival Festerica, in de Groningse plaats Erica, loopt op 10 september een interessante tentoonstelling over Alfred J. Kwak. Dit befaamde karakter dat in het leven is geroepen door Herman van Veen sneed interessante thema’s aan in één van zijn vele stripverhalen. Dit meldt Dagblad van het Noorden. 

Nationale Kraaienpartij 

In een reeks stripverhalen van Alfred J. Kwak werd gewaarschuwd voor de opkomst van het fascisme en de Tweede Wereldoorlog. Zo vertaalt karakter Dolf de Kraai de rol van Adolf Hitler. In de stripreeks probeert hij de fictieve plaats Groot Waterland over te nemen. Van Veen wilde het publiek hiermee op een toegankelijke manier informeren over de gevaren van Hitlers machtsovername. In plaats van te spreken over de NSDAP is Dolf de leider van de ‘Nationale Kraaienpartij’.

Meeslepend 

Bezoekers aan het festival ontdekken het verhaal door middel van meeslepende licht- en geluidseffecten. Krantenartikelen en prenten moeten bezoekers meezuigen in de wereld van Kwak. Initiatiefnemer Osmar Siebum denkt dat het verhaal een bijdrage kan leveren aan de dialoog rondom de oorlog in Oekraïne. 

Tickets voor Festerica en het verhaal van Alfred J. Kwak zijn nog steeds via deze link.  

Door: Nationale Recreatiegids

Beeld: Osmar Siebum met zijn striptekeningen, Festerica

23 februari '24 (13:11)

Deelnemers marathon Rotterdam dragen rouwlintje voor Kiptum

De duizenden deelnemers aan de marathon van Rotterdam op 14 april ontvangen een rouwlintje ter nagedachtenis aan de overleden wereldrecordhouder Kelvin Kiptum. Ze kunnen het lintje bevestigen op hun loopshirt, meldde de organisatie, die ook heeft besloten het aan Kiptum toegekende startnummer 1 niet uit te geven aan een andere loper.

23 februari '24 ( 9:46)

Meer namen toegevoegd aan line-up Bospop: ook Racoon en Son Mieux naar festival

De bands DI-RECT, Racoon en Son Mieux zijn toegevoegd aan de line-up van het festival Bospop. Dat maakt de organisatie donderdag bekend.

23 februari '24 ( 8:56)

Justin Timberlake treedt in augustus op in Ziggo Dome

Justin Timberlake heeft het Europese deel van zijn wereldtour aangekondigd. Op donderdag 15 augustus van dit jaar staat de 43-jarige artiest in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat maakt concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

22 februari '24 ( 8:55)

Award voor Jesus Christ Superstar als verrassing voor Albert Verlinde

De rockmusical Jesus Christ Superstar heeft voor de verkoop van meer dan 150.000 tickets de VVTP Diamanten Ticket Award ontvangen. Producent Albert Verlinde kreeg de prijs woensdag uitgereikt tijdens de uitzending van Vandaag Inside.

21 februari '24 (11:51)

Usher on a role: derde show in Ziggo Dome

Usher is volgend jaar nog vaker op het podium in Amsterdam te vinden. De Amerikaanse artiest staat in 2025 niet alleen op 22 en 23 april, maar ook op 25 april in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:49)

Niet één, maar twee concerten van Usher in Ziggo Dome

Usher komt volgend jaar voor twee optredens naar Amsterdam. De zanger geeft ook op 23 april een concert in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:45)

Joost Klein treedt op met lied Europapa tijdens Eurovisie Songfestival

Het songfestivalnummer van de Nederlandse inzending Joost Klein heet Europapa. Dat heeft AVROTROS toegevoegd aan de post op sociale media waarin eerder op dinsdag de releasedatum van het lied werd aangekondigd.

20 februari '24 (10:34)

Usher speelt na tien jaar weer in Ziggo Dome

Usher geeft volgend jaar voor het eerst in tien jaar een optreden in Nederland. De Amerikaanse r&b-ster staat op 22 april op het podium in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend. Het optreden vindt plaats in het kader van zijn Past Present Future-tour.

19 februari '24 (15:11)

Josylvio geeft zijn grootste optreden ooit

Josylvio geeft binnenkort zijn grootste concert tot nu toe. De rapper staat op 10 mei in AFAS Live in Amsterdam, maakt concertorganisator MOJO maandag bekend.

19 februari '24 (12:31)

Ook voor mensen met een beperking zijn er talloze leuke vakanties

Van 26 februari tot en met 2 maart is het tijd voor de tweede editie van de aangepaste Vakantiebeurs aan boord van het vakantieschip Prins Willem-Alexander. Deze Vakantiebeurs is speciaal voor mensen met beperkte mobiliteit, (lichamelijke) beperking of voor mensen die in een rolstoel zitten. Het initiatief is bedoeld om mensen met een beperking te voorzien van informatie en inspiratie voor diverse aangepaste vakantiemogelijkheden. Het Vakantieschip Prins Willem-Alexander vaart gedurende deze week door het land, waardoor de aangepaste Vakantiebeurs letterlijk naar de mensen toekomt. Het schip vertrekt vanuit Venlo en maakt een stop in Cuijk en Rotterdam. Vervolgens zet het koers naar Zaandam en Kampen. De eindbestemming is Utrecht, meldt het Vakantieschip.