Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vliegende oehoe winnende foto fotowedstrijd

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km

LEEUWARDEN - Dat je in Aqua Zoo Friesland wel heel dicht bij de dieren mag komen, was te zien aan de vele inzendingen die het park ontving voor de fotowedstrijd. Diverse aandoenlijke foto's van bijzondere ontmoetingen tussen bezoekers met ringstaartmaki's, pinguïns en stokstaartjes werden ingezonden. Ook tijdens de Vogeldemonstratie worden altijd vele foto's geschoten en tussen deze foto's bleek de winnende te zitten.

De veertienjarige Judith Boekee heeft, met het inzenden van de foto van een Afrikaanse oehoe in volle vlucht, het jaarabonnement 2012 van Aqua Zoo Friesland gewonnen. Op de winnende foto is de Afrikaanse oehoe Henk te zien, een seconde voordat hij met uitgestoken klauwen op de gehandschoende hand van één van de dierverzorgers landt.

De geconcentreerde blik van de vogel is mooi op de gevoelige plaat vastgelegd en de volledig uitgespreide vleugels steken prachtig af tegen de blauw met witte lucht. In 2011 hadden bezoekers van Aqua Zoo Friesland de mogelijkheid om hun vertederende, grappige of meest unieke foto van hun bezoek aan het park op te sturen. Hiermee maakten zij kans op een jaarabonnement van het dierenpark. Een selectie van de inzendingen is op de website van Aqua Zoo Friesland geplaatst.

Met het jaarabonnement dat Judith heeft gewonnen, mag zij een jaar lang gratis Aqua Zoo Friesland bezoeken. De natuurlijke inrichting van het park en het vrijwel afwezig zijn van barrières tussen mens en dier, bieden bezoekers van het dierenpark uitstekende mogelijkheden om de dieren van dichtbij te fotograferen.

© Nationale Recreatiegids

foto: Judith Boekee

20 juni '24 (12:05)

Organisatie Pinkpop besluit deel parkeerterrein af te sluiten

Omdat het de afgelopen tijd zoveel heeft geregend, heeft de organisatie van Pinkpop besloten om een deel van het parkeerterrein af te sluiten. Er is teveel regen gevallen om op het P5-weekendgedeelte te parkeren, zegt de festivalorganisatie.

20 juni '24 (11:35)

Dit is de eerste aangekondigde artiest voor Disney in Concert

Vajèn van den Bosch is als eerste artiest aangekondigd voor de optredens van Disney in Concert van 2025. De musicalactrice treedt op zaterdag 4 januari op in de Ziggo Dome in Amsterdam, werd donderdag bekendgemaakt.

20 juni '24 ( 9:15)

Utrechtse Staten maken zich hard voor meerjarige subsidie Bevrijdingsfestival Utrecht

De Utrechtse Staten willen dat de provincie een meerjarige subsidie geeft aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een ruime meerderheid van de fracties steunde in een Statenvergadering een motie hierover van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA.

20 juni '24 ( 8:38)

Naar Graspop? Dan kan je niet parkeren

Tijdens deze editie van Graspop Metal Meeting in de Belgische plaats Dessel kunnen bezoekers niet parkeren. Volgens omroep VRT heeft de organisatie, door de hevige regen van dinsdag, alle parkeerplaatsen op het festivalterrein moeten sluiten. Onduidelijk is ook of en hoeveel bezoekers er op en nabij het festivalterrein nog kunnen kamperen.

19 juni '24 ( 9:53)

Ticketmaster tegen ACM: ticketdoorverkoop kan via concurrent

Mensen die een ticket hebben gekocht bij Ticketmaster, maar daar vanaf willen, kunnen dat doen via andere doorverkoopplatforms. Die toezegging heeft de kaartverkoper gedaan aan de Autoriteit Consument & Markt. De ACM opende eerder een onderzoek naar belemmeringen door Ticketmaster voor klanten, als zij hun kaartjes wilden doorverkopen via een ander platform dan Ticketmaster. Die belemmeringen zijn tijdens het onderzoek weggenomen, meldt de toezichthouder woensdag.

19 juni '24 ( 8:45)

Graspop activeert woensdag noodplan om aanhoudende regen

Op Graspop Metal Meeting is woensdag een noodplan in werking gesteld om de vele regen. Het programma van woensdagavond op het metalfestival in het Belgische Dessel gaat niet door en ook kunnen de parkeerplaatsen woensdag niet open.

18 juni '24 (15:10)

Dit is het weer tijdens het Pinkpop-weekend

Het wordt komend weekend wisselend weer tijdens festival Pinkpop. Volgens Weeronline wordt het prima festivalweer, maar behoort een enkele bui wel tot de mogelijkheden.

18 juni '24 (11:32)

Provincie Overijssel ziet geen heil in structurele subsidieverhoging Bevrijdingsfestival

De organisatie van het Bevrijdingsfestival in Overijssel hoeft niet te rekenen op een structurele verhoging van de subsidie voor het festival. Dat heeft de provincie Overijssel besloten. Daarom krijgt het evenement voor het komende jaar een bedrag van 120.000 euro van de provincie, en niet meer. Dat meldt RTV Oost.

18 juni '24 ( 9:29)

BLØF en vrienden voegen derde concert toe aan reeks in Rotterdam Ahoy

BLØF geeft komend najaar een derde concert met muzikale vrienden in Rotterdam Ahoy. De Zeeuwse band treedt ook op 20 november op, maakt organisator Agents After All dinsdag bekend. De kaartverkoop is al begonnen.

18 juni '24 ( 8:44)

Internationale tour met muziek uit Les Misérables naar Nederland

Een internationale voorstelling met de muziek uit de wereldberoemde musical Les Misérables komt volgend jaar naar Nederland. Les Misérables the Arena Spectacular World Tour komt in februari voor vijf voorstellingen naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag.