Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Duurzame alternatieven voor mode tijdens State of Fashion 2022

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Duurzame alternatieven voor mode tijdens State of Fashion 2022
Met het centrale thema Ways of Caring gaat de State of Fashion mode biënnale in Arnhem deze zomer op zoek naar mogelijkheden om de mode-industrie duurzamer en zorgzamer te maken. Met een grootschalige tentoonstelling, 85 activiteiten en een uitgebreid stadsprogramma wordt gedurende 5 weken met meer dan 70 ontwerpers, kunstenaars en makers van over de hele wereld én het publiek gewerkt aan de verbroken relatie tussen de productie van mode en de drager; hoe kan het schoner, eerlijker en met meer aandacht voor elkaar en het klimaat? Dit alles vindt plaats in het centrum van de Arnhem, stad van de duurzame mode. 

Weg van het tijdschrift 

De co-curatoren van Fashion Open Studio en NOT____ENOUGH Collective waren het er over eens dat deze biënnale anders dan andere biënnales moest zijn: “We hebben mode van zijn ambitieuze voetstuk gehaald en brengen het terug naar de gemeenschap waar het moet leven, weg van de glanzende pagina's van een tijdschrift.”

Gedurende vijf weken staan er onder meer een tentoonstelling, workshops, open ateliers, installaties en winkelstraat interacties op het programma. Er is vrijwel elke dag een activiteit om aan deel te nemen, voor jong en oud. Zo presenteert Duran Lantink The Age of Consent: een workshop in een verzorgingstehuis voor 80-plussers met studenten. In de Recovery Garden vertelt Hul le Kes over verfprocessen en leren bezoekers in een workshop alles over zijn manier van natuurlijk verven. Bezoekers kunnen kleding ruilen, aanpassen of repareren in de Walk-in Wardrobes. Clara Chu strijkt neer in de winkelstraten van Arnhem met een levend sculptuur en het werk van maar liefst 17 makers van over de hele wereld zijn te zien in de tentoonstelling Fashion as Encounters in de Eusebiuskerk.

Elke dag een ander aanbod 

In het openingsweekend is er het spectaculaire feest LOVE.JOY.NOW in Luxor Live samengesteld door kunstenaar en designer Bas Kosters die het thema Ways of Caring op een feestelijke en vrolijke manier centraal stelt. Vervolgens opent de State of Fashion Biënnale 2022 | Ways of Caring op vrijdag 3 juni om 11:00 met een gratis toegankelijke en feestelijke publieksopening op het Audrey Hepburnplein, met rondleidingen door de grootschalige tentoonstelling in de Eusebiuskerk en tal van workshops en andere activiteiten.

Steven van Teeseling - directeur Stichting Sonsbeek & State of Fashion: “We hopen dat u ons deze mode-zomer meer dan eens zult bezoeken. Er is genoeg te zien en te beleven! Iedere dag is het aanbod aan activiteiten anders, interactief en samen gecreëerd door makers en bezoekers.”

Door: Nationale Recreatiegids 

23 februari '24 (13:11)

Deelnemers marathon Rotterdam dragen rouwlintje voor Kiptum

De duizenden deelnemers aan de marathon van Rotterdam op 14 april ontvangen een rouwlintje ter nagedachtenis aan de overleden wereldrecordhouder Kelvin Kiptum. Ze kunnen het lintje bevestigen op hun loopshirt, meldde de organisatie, die ook heeft besloten het aan Kiptum toegekende startnummer 1 niet uit te geven aan een andere loper.

23 februari '24 ( 9:46)

Meer namen toegevoegd aan line-up Bospop: ook Racoon en Son Mieux naar festival

De bands DI-RECT, Racoon en Son Mieux zijn toegevoegd aan de line-up van het festival Bospop. Dat maakt de organisatie donderdag bekend.

23 februari '24 ( 8:56)

Justin Timberlake treedt in augustus op in Ziggo Dome

Justin Timberlake heeft het Europese deel van zijn wereldtour aangekondigd. Op donderdag 15 augustus van dit jaar staat de 43-jarige artiest in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat maakt concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

22 februari '24 ( 8:55)

Award voor Jesus Christ Superstar als verrassing voor Albert Verlinde

De rockmusical Jesus Christ Superstar heeft voor de verkoop van meer dan 150.000 tickets de VVTP Diamanten Ticket Award ontvangen. Producent Albert Verlinde kreeg de prijs woensdag uitgereikt tijdens de uitzending van Vandaag Inside.

21 februari '24 (11:51)

Usher on a role: derde show in Ziggo Dome

Usher is volgend jaar nog vaker op het podium in Amsterdam te vinden. De Amerikaanse artiest staat in 2025 niet alleen op 22 en 23 april, maar ook op 25 april in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:49)

Niet één, maar twee concerten van Usher in Ziggo Dome

Usher komt volgend jaar voor twee optredens naar Amsterdam. De zanger geeft ook op 23 april een concert in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:45)

Joost Klein treedt op met lied Europapa tijdens Eurovisie Songfestival

Het songfestivalnummer van de Nederlandse inzending Joost Klein heet Europapa. Dat heeft AVROTROS toegevoegd aan de post op sociale media waarin eerder op dinsdag de releasedatum van het lied werd aangekondigd.

20 februari '24 (10:34)

Usher speelt na tien jaar weer in Ziggo Dome

Usher geeft volgend jaar voor het eerst in tien jaar een optreden in Nederland. De Amerikaanse r&b-ster staat op 22 april op het podium in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend. Het optreden vindt plaats in het kader van zijn Past Present Future-tour.

19 februari '24 (15:11)

Josylvio geeft zijn grootste optreden ooit

Josylvio geeft binnenkort zijn grootste concert tot nu toe. De rapper staat op 10 mei in AFAS Live in Amsterdam, maakt concertorganisator MOJO maandag bekend.

19 februari '24 (12:31)

Ook voor mensen met een beperking zijn er talloze leuke vakanties

Van 26 februari tot en met 2 maart is het tijd voor de tweede editie van de aangepaste Vakantiebeurs aan boord van het vakantieschip Prins Willem-Alexander. Deze Vakantiebeurs is speciaal voor mensen met beperkte mobiliteit, (lichamelijke) beperking of voor mensen die in een rolstoel zitten. Het initiatief is bedoeld om mensen met een beperking te voorzien van informatie en inspiratie voor diverse aangepaste vakantiemogelijkheden. Het Vakantieschip Prins Willem-Alexander vaart gedurende deze week door het land, waardoor de aangepaste Vakantiebeurs letterlijk naar de mensen toekomt. Het schip vertrekt vanuit Venlo en maakt een stop in Cuijk en Rotterdam. Vervolgens zet het koers naar Zaandam en Kampen. De eindbestemming is Utrecht, meldt het Vakantieschip.