Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Duurzame alternatieven voor mode tijdens State of Fashion 2022

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Duurzame alternatieven voor mode tijdens State of Fashion 2022
Met het centrale thema Ways of Caring gaat de State of Fashion mode biënnale in Arnhem deze zomer op zoek naar mogelijkheden om de mode-industrie duurzamer en zorgzamer te maken. Met een grootschalige tentoonstelling, 85 activiteiten en een uitgebreid stadsprogramma wordt gedurende 5 weken met meer dan 70 ontwerpers, kunstenaars en makers van over de hele wereld én het publiek gewerkt aan de verbroken relatie tussen de productie van mode en de drager; hoe kan het schoner, eerlijker en met meer aandacht voor elkaar en het klimaat? Dit alles vindt plaats in het centrum van de Arnhem, stad van de duurzame mode. 

Weg van het tijdschrift 

De co-curatoren van Fashion Open Studio en NOT____ENOUGH Collective waren het er over eens dat deze biënnale anders dan andere biënnales moest zijn: “We hebben mode van zijn ambitieuze voetstuk gehaald en brengen het terug naar de gemeenschap waar het moet leven, weg van de glanzende pagina's van een tijdschrift.”

Gedurende vijf weken staan er onder meer een tentoonstelling, workshops, open ateliers, installaties en winkelstraat interacties op het programma. Er is vrijwel elke dag een activiteit om aan deel te nemen, voor jong en oud. Zo presenteert Duran Lantink The Age of Consent: een workshop in een verzorgingstehuis voor 80-plussers met studenten. In de Recovery Garden vertelt Hul le Kes over verfprocessen en leren bezoekers in een workshop alles over zijn manier van natuurlijk verven. Bezoekers kunnen kleding ruilen, aanpassen of repareren in de Walk-in Wardrobes. Clara Chu strijkt neer in de winkelstraten van Arnhem met een levend sculptuur en het werk van maar liefst 17 makers van over de hele wereld zijn te zien in de tentoonstelling Fashion as Encounters in de Eusebiuskerk.

Elke dag een ander aanbod 

In het openingsweekend is er het spectaculaire feest LOVE.JOY.NOW in Luxor Live samengesteld door kunstenaar en designer Bas Kosters die het thema Ways of Caring op een feestelijke en vrolijke manier centraal stelt. Vervolgens opent de State of Fashion Biënnale 2022 | Ways of Caring op vrijdag 3 juni om 11:00 met een gratis toegankelijke en feestelijke publieksopening op het Audrey Hepburnplein, met rondleidingen door de grootschalige tentoonstelling in de Eusebiuskerk en tal van workshops en andere activiteiten.

Steven van Teeseling - directeur Stichting Sonsbeek & State of Fashion: “We hopen dat u ons deze mode-zomer meer dan eens zult bezoeken. Er is genoeg te zien en te beleven! Iedere dag is het aanbod aan activiteiten anders, interactief en samen gecreëerd door makers en bezoekers.”

Door: Nationale Recreatiegids 

26 juli '24 (13:37)

Laatste namen voor Lowlands bekend

Helaas zullen bezoekers van het festival Lowlands de rockband Queens of the Stone Age moeten missen (die wel wordt vervangen door Justice), maar gelukkig staat het programma nog boordevol met andere wereldberoemde artiesten. Aan de lijst maakt het festival gisteren een eind: de laatste zeventien namen zijn bekendgemaakt. Onder nadere James Blake (die invalt voor The Smile) en Jonna Fraser staan in het lijstje, meldt Lowlands.

26 juli '24 (10:03)

Queens of the Stone Age annuleert optreden Lowlands, Justice vervangt

Queens of the Stone Age moet zijn optreden op Lowlands op doktersadvies annuleren. Frontman Josh Homme is nog niet hersteld van zijn operatie eerder deze maand. Het Franse elektronische duo Justice vervangt de band op 16 augustus, meldt de organisatie.

24 juli '24 (12:24)

Mega Piraten Festijn in Oldebroek viert dit jaar 20-jarig bestaan

Het Mega Piraten Festijn keert dit jaar op 30 augustus terug naar Oldebroek. Dit jaar een speciale editie: het feest bestaat 20 jaar. Op het programma staan bekende artiesten als Jeroen van der Boom, Jan Smit, Boer Harm, Marco Schuitmaker en Jannes. De voorverkoop is al begonnen.

24 juli '24 (10:42)

Deadpool & Wolverine-fans vroeg bij Pathé Spuimarkt voor première

Bij het première-event van de nieuwe superheldenfilm Deadpool & Wolverine bij Pathé Spuimarkt in Den Haag stond woensdagochtend al vroeg een lange rij mensen te wachten. Volgens een woordvoerster van Disney hadden bezoekers zich om 07.30 uur al verzameld voor de bioscoop om de film als eerste in Nederland te zien.

24 juli '24 (10:11)

Ook Guy Sebastian treedt op tijdens Het Grote Songfestivalfeest

De Australische zanger Guy Sebastian treedt eind dit jaar op tijdens Het Grote Songfestivalfeest in de Amsterdamse Ziggo Dome. Dat heeft de organisatie van het evenement woensdag bekendgemaakt.

24 juli '24 ( 8:43)

Organisatie Milkshake komt met nieuw, meerdaags campingfestival

De organisatie achter het populaire jaarlijkse queerfestival Milkshake werkt aan een nieuw, meerdaags campingfestival. Het driedaagse evenement gaat Strawberry Starlight heten en niet plaatsvinden in Amsterdam zoals Milkshake. De inzet is dat de eerste editie in de zomer van 2025 plaatsvindt, maakte Milkshake-directeur Marieke Samallo woensdag bekend.

23 juli '24 (11:20)

Kaartverkoop soloshow Sabrina Carpenter in Ziggo Dome start vrijdag

Sabrina Carpenter komt met haar eigen show naar Amsterdam. De Amerikaanse zangeres staat op zondag 23 maart in de Ziggo Dome. De kaartverkoop start op vrijdag 26 juli om 10.00 uur.

23 juli '24 ( 8:52)

Mogelijk miljoenenboete Tomorrowland voor gebruik wegwerpbekers

Het Belgische festival Tomorrowland riskeert een miljoenenboete voor het gebruik van wegwerpbekers. Een milieutoezichthouder heeft afgelopen weekend een controle op het festival uitgevoerd. Die concludeerde dat niet overal herbruikbare bekers beschikbaar zijn, meldt persbureau Belga. De boete kan oplopen tot 2 miljoen euro.

22 juli '24 (11:37)

Frenna geeft in december grootste soloshow tot nu toe in Ziggo Dome

Frenna geeft eind dit jaar zijn grootste show als soloartiest tot nu toe. De rapper staat op 1 december in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO maandag bekend.

22 juli '24 ( 8:53)

Meer dan kwart miljoen mensen naar 26e editie festival Zwarte Cross, bezoekersrecord

Het festival Zwarte Cross heeft dit weekend een recordaantal bezoekers verwelkomd. Volgens de organisatie kwamen 265.500 mensen op het uitverkochte muziek-, theater- en motorcrossevenement in de Achterhoek af. Vorig jaar waren het er nog 237.500.