Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

‘Een derde tot de helft van de evenementen in gevaar door tekort aan EHBO’ers’

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
‘Een derde tot de helft van de evenementen in gevaar door tekort aan EHBO’ers’
Evenementen in Weert hangen aan een zijden draadje. Door een tekort aan EHBO-vrijwilligers bij EHBO Weert, dreigen evenementen in 2023 in de omgeving niet door te gaan. Soms stelt een gemeente namelijk deze voorwaarde aan het verlenen van een vergunning en is de aanwezigheid van een eerstehulpverlener verplicht. Dit meldt 1Limburg. 

Lange tijd was het probleem met de EHBO-vrijwilligers niet in het vizier. Coronamaatregelen zorgden ervoor dat evenementen en festivals twee jaar lang niet konden doorgaan. Nu het weer een drukte van jewelste wordt deze lente en zomer, is het tekort ineens zichtbaar.

Verzoeken weigeren

Volgens Remy van de Kamp, voorzitter van de eerstehulpverlening in Weert, zijn er in april al 32 aanvragen voor EHBO binnengekomen. Ruim 30 procent van de verzoeken moest de organisatie weigeren. Sommige evenementenorganisators trokken hun verzoek zelf in, omdat de hulpverlener niet op tijd met vrijwilligers kwam aanzetten.

Evenementen 2023

Volgens Van de Kamp staan er in de regio vijftig evenementen gepland. Dit seizoen gaan ze waarschijnlijk allemaal door, maar wat er na de zomer gebeurt is nog maar de vraag. En volgens hem spelen in buurgemeenten precies dezelfde problemen. De EHBO’s hebben een belangrijke taak: meer leden aantrekken. “Anders zal volgend jaar zeker een derde tot de helft van alle evenementen in Weert in gevaar komen.”

Door: Nationale Recreatiegids / Johanne Levinsky

24 april '24 (11:12)

Yentl en de Boer schrappen meer shows uit voorzorg om gezondheid

Cabaretduo Yentl en de Boer heeft nog drie voorstellingen verplaatst. Ook de shows de komende dagen in Heerenveen, Rotterdam en Oss gaan deze week niet door. Dat heeft hun management woensdag gemeld.

24 april '24 ( 8:45)

Youp van 't Hek stopt voorstelling om black-outs, woensdag gaat 'in principe' door

Youp van 't Hek heeft dinsdagavond zijn voorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam voortijdig afgebroken. Bezoekers vertellen op sociale media en aan de NOS dat de 70-jarige cabaretier op het podium last had van black-outs. Het optreden van Youp van 't Hek woensdag in Theater Carré in Amsterdam gaat "in principe" door. Dat laat zijn management woensdagochtend weten.

23 april '24 (14:37)

Big Time Rush verplaatst show van 013 naar Ziggo Dome om grote vraag

De Amerikaanse boyband Big Time Rush heeft een andere locatie gevonden voor een van de optredens die de groep in juni in Nederland geeft. Het optreden op 10 juni zou oorspronkelijk plaatsvinden in poppodium 013 in Tilburg, maar vanwege "overweldigend succes" is dat optreden verplaatst naar de Ziggo Dome in Amsterdam.

23 april '24 ( 8:50)

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef doet extra concerten

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef en orkest Kamerata Zuid gaan volgend jaar extra concerten geven. Dat maakte hun management maandag bekend. De extra optredens staan in het voorjaar van 2025 gepland in Utrecht, Eindhoven, Tilburg en Groningen.

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.

22 april '24 ( 9:16)

Rapper Nas staat op 5 november in Amsterdamse AFAS Live

Rapper Nas komt op 5 november naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Met zijn optreden viert hij het 30-jarig bestaan van zijn iconische album 'Illmatic te vieren. De kaartverkoop gaat 25 april van start, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.