Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Nielson draagt nieuw lied op over positiviteit in liveshow KWF

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Nielson draagt nieuw lied op over positiviteit in liveshow KWF
Nielson is te zien in de nieuwe live tv-show Voor het leven van KWF Kankerbestrijding met een nieuw lied over hoop en positiviteit. Daarbij heeft de 32-jarige zanger zich laten inspireren door het thema van de show: Voor het leven. De afgelopen twee jaar had Nielson in zijn privéleven meermaals te maken met kanker. "Ik wilde al een liedje schrijven rondom hoop en positiviteit, dus toen KWF mij vroeg kwam het allemaal mooi samen", vertelt Nielson aan het ANP.

De neef van Niels Littooij, zoals Nielson echt heet, overleed recent aan leukemie en bij zijn broer werd teelbalkanker ontdekt. In die periode raakte de zanger zelf ook "even van de kaart" en besloot hij zijn leven te evalueren. "Voor mij kwam eruit dat ik wilde gaan stralen. Ik ben iemand verloren aan kanker die dat heel goed kon. Hij is mijn grootste inspiratiebron." Tegenwoordig staat Nielson iedere dag op met het woord "stralen". "De wereld heeft het hard nodig dat er mensen zijn die stralen, anderen aansteken en inspireren."

Het lied dat Nielson heeft geschreven heet dan ook Stralen. "Het gaat over mijn drijfveer. Ik vind oprecht dat als je gezond opstaat, je de verantwoording hebt om het beste uit je dag te halen. Een dag later kan het zomaar anders zijn." De zanger sprak de afgelopen periode meerdere mensen die kanker hebben en hadden. "Zij zeiden allemaal: ga leven. Het is nu of nooit."

Nielson zal het lied aan het einde van de liveshow zingen. Gedurende de avond wordt ook een enorm kunstwerk van streetartist Judith de Leeuw onthuld. "Daar kunnen mensen nu al een stukje van kopen om samen met mij een statement voor het leven te maken", legt Nielson uit. "Hopelijk kunnen we op die manier veel geld ophalen om mensen met kanker te helpen."

De tv-uitzending Voor het leven is op 30 mei te zien op NPO1, om 21.25 uur en wordt gepresenteerd door Frits Sissing. Daarnaast zien we verhalen van mensen die leven met kanker, optredens van bekende artiesten en statements van bekende en onbekende Nederlanders als André van Duijn, Eloise van Oranje, Ron Fresen, Sander Schimmelpenninck, Sosha Duysker en Martsje Paulusma. Het evenement is gratis toegankelijk voor iedereen die erbij wil zijn.

Door: ANP

22 februari '24 ( 8:55)

Award voor Jesus Christ Superstar als verrassing voor Albert Verlinde

De rockmusical Jesus Christ Superstar heeft voor de verkoop van meer dan 150.000 tickets de VVTP Diamanten Ticket Award ontvangen. Producent Albert Verlinde kreeg de prijs woensdag uitgereikt tijdens de uitzending van Vandaag Inside.

21 februari '24 (11:51)

Usher on a role: derde show in Ziggo Dome

Usher is volgend jaar nog vaker op het podium in Amsterdam te vinden. De Amerikaanse artiest staat in 2025 niet alleen op 22 en 23 april, maar ook op 25 april in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:49)

Niet één, maar twee concerten van Usher in Ziggo Dome

Usher komt volgend jaar voor twee optredens naar Amsterdam. De zanger geeft ook op 23 april een concert in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:45)

Joost Klein treedt op met lied Europapa tijdens Eurovisie Songfestival

Het songfestivalnummer van de Nederlandse inzending Joost Klein heet Europapa. Dat heeft AVROTROS toegevoegd aan de post op sociale media waarin eerder op dinsdag de releasedatum van het lied werd aangekondigd.

20 februari '24 (10:34)

Usher speelt na tien jaar weer in Ziggo Dome

Usher geeft volgend jaar voor het eerst in tien jaar een optreden in Nederland. De Amerikaanse r&b-ster staat op 22 april op het podium in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend. Het optreden vindt plaats in het kader van zijn Past Present Future-tour.

19 februari '24 (15:11)

Josylvio geeft zijn grootste optreden ooit

Josylvio geeft binnenkort zijn grootste concert tot nu toe. De rapper staat op 10 mei in AFAS Live in Amsterdam, maakt concertorganisator MOJO maandag bekend.

19 februari '24 (12:31)

Ook voor mensen met een beperking zijn er talloze leuke vakanties

Van 26 februari tot en met 2 maart is het tijd voor de tweede editie van de aangepaste Vakantiebeurs aan boord van het vakantieschip Prins Willem-Alexander. Deze Vakantiebeurs is speciaal voor mensen met beperkte mobiliteit, (lichamelijke) beperking of voor mensen die in een rolstoel zitten. Het initiatief is bedoeld om mensen met een beperking te voorzien van informatie en inspiratie voor diverse aangepaste vakantiemogelijkheden. Het Vakantieschip Prins Willem-Alexander vaart gedurende deze week door het land, waardoor de aangepaste Vakantiebeurs letterlijk naar de mensen toekomt. Het schip vertrekt vanuit Venlo en maakt een stop in Cuijk en Rotterdam. Vervolgens zet het koers naar Zaandam en Kampen. De eindbestemming is Utrecht, meldt het Vakantieschip.

19 februari '24 (11:13)

The Waterboys en Birdy komen in mei naar Zuiderpark Live

The Waterboys en Birdy zijn toegevoegd aan de line-up van de Haagse festivalreeks Zuiderpark Live. De Britse rockband staat op zaterdag 18 mei in het park. De eveneens Britse singer-songwriter Birdy betreedt het podium op 11 juli. Kaarten voor de concertreeks gaan vrijdagochtend in de verkoop.

19 februari '24 (10:54)

Bryan Adams in oktober te zien in Rotterdam Ahoy

Bryan Adams geeft op vrijdag 4 oktober een concert in Rotterdam Ahoy. De Canadese zanger doet de havenstad aan met zijn So Happy It Hurts-tour, meldt concertorganisator MOJO maandag. Kaarten voor de show zijn vanaf vrijdagochtend te koop.

16 februari '24 ( 8:41)

Voorjaarsvakantie van start in noorden en midden van Nederland

De voorjaarsvakantie begint vrijdagmiddag voor scholen in het midden en het noorden van het land. Onder die regio's vallen de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Utrecht, Noord- en Zuid-Holland, een groot deel van Gelderland en een enkele gemeente in Noord-Brabant.