Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Triatlon Zutphen biedt een uitdaging voor grote en kleine sporters

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Triatlon Zutphen biedt een uitdaging voor grote en kleine sporters
Dit jaar vindt in Zutphen de zesde editie van de Triatlon Zutphen plaats. Sporters van alle niveaus kunnen deelnemen aan één van de vele zwem-, hardloop- en fietsactiviteiten. Dit meldt Contact Zutphen - Warnsveld. 

Midden in de stad

Bewoners van de IJsselse stad eind zomer deelnemen aan een bijzondere triatlon waarbij hun vaardigheden ter land, ter zee en op de fiets worden getest. De triatlon wordt midden in het oude stadscentrum van Zutphen georganiseerd. Het evenement start langs de Houtwal, waarop de deelnemers zwemmen door de Grote Gracht, hun fiets pakken langs de IJsel en hardlopen via een stads parcours. Hierdoor kan het publiek erg dichtbij komen. 

Verschillende afstanden

Sporter maken tijdens de triatlon kennis met verschillende afstanden. Zo is er de keus om mee te doen met een 1/8ste trialton; 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. De kleinste sporters kunnen ook meedoen aan 1/16 triatlon waarbij alle afstanden nog eens de helft kleiner zijn. Ook is het mogelijk om je aan te melden voor een teamtriatlon waarbij drie sporters elk één onderdeel kiezen.

Via deze website is het mogelijk om je in te schrijven. Benieuwd naar een voorproefje? Vorig jaar is er een aftermovie gemaakt die ook op de website is te vinden.

Door: Nationale Recreatiegids 

23 februari '24 (13:11)

Deelnemers marathon Rotterdam dragen rouwlintje voor Kiptum

De duizenden deelnemers aan de marathon van Rotterdam op 14 april ontvangen een rouwlintje ter nagedachtenis aan de overleden wereldrecordhouder Kelvin Kiptum. Ze kunnen het lintje bevestigen op hun loopshirt, meldde de organisatie, die ook heeft besloten het aan Kiptum toegekende startnummer 1 niet uit te geven aan een andere loper.

23 februari '24 ( 9:46)

Meer namen toegevoegd aan line-up Bospop: ook Racoon en Son Mieux naar festival

De bands DI-RECT, Racoon en Son Mieux zijn toegevoegd aan de line-up van het festival Bospop. Dat maakt de organisatie donderdag bekend.

23 februari '24 ( 8:56)

Justin Timberlake treedt in augustus op in Ziggo Dome

Justin Timberlake heeft het Europese deel van zijn wereldtour aangekondigd. Op donderdag 15 augustus van dit jaar staat de 43-jarige artiest in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat maakt concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

22 februari '24 ( 8:55)

Award voor Jesus Christ Superstar als verrassing voor Albert Verlinde

De rockmusical Jesus Christ Superstar heeft voor de verkoop van meer dan 150.000 tickets de VVTP Diamanten Ticket Award ontvangen. Producent Albert Verlinde kreeg de prijs woensdag uitgereikt tijdens de uitzending van Vandaag Inside.

21 februari '24 (11:51)

Usher on a role: derde show in Ziggo Dome

Usher is volgend jaar nog vaker op het podium in Amsterdam te vinden. De Amerikaanse artiest staat in 2025 niet alleen op 22 en 23 april, maar ook op 25 april in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:49)

Niet één, maar twee concerten van Usher in Ziggo Dome

Usher komt volgend jaar voor twee optredens naar Amsterdam. De zanger geeft ook op 23 april een concert in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:45)

Joost Klein treedt op met lied Europapa tijdens Eurovisie Songfestival

Het songfestivalnummer van de Nederlandse inzending Joost Klein heet Europapa. Dat heeft AVROTROS toegevoegd aan de post op sociale media waarin eerder op dinsdag de releasedatum van het lied werd aangekondigd.

20 februari '24 (10:34)

Usher speelt na tien jaar weer in Ziggo Dome

Usher geeft volgend jaar voor het eerst in tien jaar een optreden in Nederland. De Amerikaanse r&b-ster staat op 22 april op het podium in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend. Het optreden vindt plaats in het kader van zijn Past Present Future-tour.

19 februari '24 (15:11)

Josylvio geeft zijn grootste optreden ooit

Josylvio geeft binnenkort zijn grootste concert tot nu toe. De rapper staat op 10 mei in AFAS Live in Amsterdam, maakt concertorganisator MOJO maandag bekend.

19 februari '24 (12:31)

Ook voor mensen met een beperking zijn er talloze leuke vakanties

Van 26 februari tot en met 2 maart is het tijd voor de tweede editie van de aangepaste Vakantiebeurs aan boord van het vakantieschip Prins Willem-Alexander. Deze Vakantiebeurs is speciaal voor mensen met beperkte mobiliteit, (lichamelijke) beperking of voor mensen die in een rolstoel zitten. Het initiatief is bedoeld om mensen met een beperking te voorzien van informatie en inspiratie voor diverse aangepaste vakantiemogelijkheden. Het Vakantieschip Prins Willem-Alexander vaart gedurende deze week door het land, waardoor de aangepaste Vakantiebeurs letterlijk naar de mensen toekomt. Het schip vertrekt vanuit Venlo en maakt een stop in Cuijk en Rotterdam. Vervolgens zet het koers naar Zaandam en Kampen. De eindbestemming is Utrecht, meldt het Vakantieschip.