Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

GaiaZOO vierdubbel gekroond

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km

AMSTERDAM / KERKRADE - In het statige Tuschinski Theater te Amsterdam zijn voor de eerste keer de Zoo Awards uitgereikt. Naast de overall award voor de Beste Nederlandse Dierentuin waren er nog drie awards in andere categorieën te winnen. Tot haar grote verbazing sleepte GaiaZOO naast de overall-prijs ook nog alle deelawards in de wacht voor de ogen van de gehele Nederlandse dierentuinwereld.

Zoo Awards is een onafhankelijk initiatief van onderzoeksbureau Q&A en wordt ondersteund door Walt Disney, Wereld Natuur Fonds, Wugly en consumentenbeoordelingssite Zoover.

Zoo Awards
Jaarlijks bezoeken elf miljoen bezoekers een dierentuin in Nederland en het is daarmee één van de populairste uitjes voor gezinnen. Vanuit dit perspectief hebben onderzoeks- en adviesbureau Q&A Research & Consultancy en Zoover.nl, de onafhankelijke consumentenvergelijkingssite, de Zoo Awards opgestart.

Dit professionele initiatief wordt ondersteund door de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen, Wugly, Walt Disney en het Wereld Natuur Fonds. Alle Nederlandse dierentuinen die aangesloten zijn bij de European Association of Zoos and Aquaria (EAZA) konden deelnemen.

Uiteindelijk hadden negen dierentuinen voldoende stemmen geworven om mee te dingen naar deze prestigieuze prijzen. Meer dan 12.000 consumenten brachten hun stem uit via een omvangrijk onderzoek op basis waarvan uiteindelijk de awards werden toegekend .

En de winnaar is
Na een strenge voorselectie dongen uiteindelijk de negen grootste dierentuinen mee. GaiaZOO is de grote winnaar van de overall Zoo Awards 2011 vóór Diergaarde Blijdorp en Dierenpark Emmen.

Naast de overall-award won GaiaZOO ook de eerste prijs in de andere categorieën, te weten:

  • Mooiste Dierenverblijven (vóór Apenheul en Emmen),
  • Meest Kindvriendelijke Zoo (vóór Ouwehands Dierenpark Rhenen en Dierenpark Amersfoort),
  • WNF Natuur- en EducatieAward (vóór Apenheul en Beekse Bergen).

© Nationale Recreatiegids

20 juni '24 (12:05)

Organisatie Pinkpop besluit deel parkeerterrein af te sluiten

Omdat het de afgelopen tijd zoveel heeft geregend, heeft de organisatie van Pinkpop besloten om een deel van het parkeerterrein af te sluiten. Er is teveel regen gevallen om op het P5-weekendgedeelte te parkeren, zegt de festivalorganisatie.

20 juni '24 (11:35)

Dit is de eerste aangekondigde artiest voor Disney in Concert

Vajèn van den Bosch is als eerste artiest aangekondigd voor de optredens van Disney in Concert van 2025. De musicalactrice treedt op zaterdag 4 januari op in de Ziggo Dome in Amsterdam, werd donderdag bekendgemaakt.

20 juni '24 ( 9:15)

Utrechtse Staten maken zich hard voor meerjarige subsidie Bevrijdingsfestival Utrecht

De Utrechtse Staten willen dat de provincie een meerjarige subsidie geeft aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een ruime meerderheid van de fracties steunde in een Statenvergadering een motie hierover van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA.

20 juni '24 ( 8:38)

Naar Graspop? Dan kan je niet parkeren

Tijdens deze editie van Graspop Metal Meeting in de Belgische plaats Dessel kunnen bezoekers niet parkeren. Volgens omroep VRT heeft de organisatie, door de hevige regen van dinsdag, alle parkeerplaatsen op het festivalterrein moeten sluiten. Onduidelijk is ook of en hoeveel bezoekers er op en nabij het festivalterrein nog kunnen kamperen.

19 juni '24 ( 9:53)

Ticketmaster tegen ACM: ticketdoorverkoop kan via concurrent

Mensen die een ticket hebben gekocht bij Ticketmaster, maar daar vanaf willen, kunnen dat doen via andere doorverkoopplatforms. Die toezegging heeft de kaartverkoper gedaan aan de Autoriteit Consument & Markt. De ACM opende eerder een onderzoek naar belemmeringen door Ticketmaster voor klanten, als zij hun kaartjes wilden doorverkopen via een ander platform dan Ticketmaster. Die belemmeringen zijn tijdens het onderzoek weggenomen, meldt de toezichthouder woensdag.

19 juni '24 ( 8:45)

Graspop activeert woensdag noodplan om aanhoudende regen

Op Graspop Metal Meeting is woensdag een noodplan in werking gesteld om de vele regen. Het programma van woensdagavond op het metalfestival in het Belgische Dessel gaat niet door en ook kunnen de parkeerplaatsen woensdag niet open.

18 juni '24 (15:10)

Dit is het weer tijdens het Pinkpop-weekend

Het wordt komend weekend wisselend weer tijdens festival Pinkpop. Volgens Weeronline wordt het prima festivalweer, maar behoort een enkele bui wel tot de mogelijkheden.

18 juni '24 (11:32)

Provincie Overijssel ziet geen heil in structurele subsidieverhoging Bevrijdingsfestival

De organisatie van het Bevrijdingsfestival in Overijssel hoeft niet te rekenen op een structurele verhoging van de subsidie voor het festival. Dat heeft de provincie Overijssel besloten. Daarom krijgt het evenement voor het komende jaar een bedrag van 120.000 euro van de provincie, en niet meer. Dat meldt RTV Oost.

18 juni '24 ( 9:29)

BLØF en vrienden voegen derde concert toe aan reeks in Rotterdam Ahoy

BLØF geeft komend najaar een derde concert met muzikale vrienden in Rotterdam Ahoy. De Zeeuwse band treedt ook op 20 november op, maakt organisator Agents After All dinsdag bekend. De kaartverkoop is al begonnen.

18 juni '24 ( 8:44)

Internationale tour met muziek uit Les Misérables naar Nederland

Een internationale voorstelling met de muziek uit de wereldberoemde musical Les Misérables komt volgend jaar naar Nederland. Les Misérables the Arena Spectacular World Tour komt in februari voor vijf voorstellingen naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag.