Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vier Pasen met dit foodtruckfestival bij een historisch fort

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Door heel Nederland zijn forten, bunkers en vestingsteden vrij te bezoeken. Sinds de gebouwen niet meer worden ingezet voor militaire doeleinden werken historici aan het openstellen van deze levende monumenten voor het publiek. Voor fans van geschiedenis én eten organiseert Fort bij Vechten nabij Bunnik op 17 en 18 april een foodtruckfestival genaamd FORT & FOOD. Dit meldt forten.nl.  

Fort bij Vechten 

Fort bij Vechten is één van de grootse forten op de zogeheten Nieuwe Hollandse Waterlinie. Op dit strategische punt hebben landsgrenzen elkaar eeuwenlang gekruist. In de oudheid hield het Romeinse rijk hier ongeveer op. Waterlinies vormden een cruciale sleutel in de verdediging van Nederland. Dankzij onze beheersing van het water konden gebieden met vijandelijke legers strategisch onder water worden gezet. Aan het einde van de negentiende eeuw is Fort Vechten in haar huidige staat gebouwd. Toen het in 1996 werd overhandigd aan Staatsbosbeheer diende het fort alleen nog als bandenopslag voor Defensie.

Eten 

Op de historische locatie van Fort bij Vechten kun je genieten van ambachtelijke friet, steenoven pizza’s en verschillende burgers. Naast eten zijn er veel activiteiten voor het gezin. Denk aan een plek om geschminkt te worden of een familiespeurtocht.

Pasen

Omdat het festival in het paasweekend valt zijn er verscheidene activiteiten in het thema van de feestdagen. Zo zal er op zondag en maandag van 14:00 tot 16:00 een speurtocht zijn voor eitjes. De beste speurneus kan een gouden ei winnen.

Voor toegang dient men te reserveren. Dat kan hier.

Door: Nationale Recreatiegids

Beeld: Soldaat kruipt uit een Renault-tank om de effectiviteit van de waterlinie te testen, 1939, Nationaal Archief  

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.

22 april '24 ( 9:16)

Rapper Nas staat op 5 november in Amsterdamse AFAS Live

Rapper Nas komt op 5 november naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Met zijn optreden viert hij het 30-jarig bestaan van zijn iconische album 'Illmatic te vieren. De kaartverkoop gaat 25 april van start, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.

18 april '24 (15:07)

Twee koninginnen bij opening Amsterdam Spanish Film Festival

Koningin Máxima en koningin Letizia hebben donderdagmiddag in Koninklijk Theater Tuschinski de viering van het 10-jarig bestaan van het Amsterdam Spanish Film Festival bijgewoond. Het filmfestival wordt gehouden van 12 tot en met 21 april, met een programmering in bioscopen in Amsterdam, Amstelveen en Haarlem. Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje brengen woensdag en donderdag een staatsbezoek aan Nederland.

18 april '24 ( 8:40)

Cabaretduo Yentl en de Boer breken voorstelling af: Christine de Boer onwel

Christine de Boer van cabaretduo Yentl en de Boer is woensdagavond tijdens een voorstelling in Maastricht onwel geworden. De show is daardoor vroegtijdig afgebroken, bevestigt het management aan het ANP na berichtgeving van De Limburger.

18 april '24 ( 8:33)

Geluidsoverlast in Rotterdamse kuip: vanaf 2026 geen concerten meer

In de Rotterdamse Kuip, het stadion van voetbalclub Feyenoord, worden vanaf 2026 geen grote concerten meer gehouden. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Rotterdam na berichtgeving van het AD. In de buurt van het stadion worden woningen gebouwd en het is heel duur om die te isoleren tegen het harde geluid van muziekoptredens. De Kuip wordt gecompenseerd met een "miljoenenbedrag" door de gemeente, aldus de woordvoerder.

17 april '24 (13:27)

Prinsjesdag vier je straks niet bij paleis, maar bij festivallocatie Noordeinde

Het lijkt erop dat Prinsjesdag verandert in het Prinsjesfestival. De traditionele opening van het parlementaire jaar zou verouderd zijn. Traditiegetrouw speelt het Koninklijk Huis een belangrijke rol, met onder meer een toer door de Haagse binnenstad, gepaard met paarden, militaire begeleiding en muziek. Daar komt verandering in, meldt NOS.