Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Zevenheuvelenloop gaat zondag niet door vanwege coronamaatregelen

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
De Zevenheuvelenloop gaat zondag niet door. De gemeente Nijmegen heeft op basis van de nieuwste coronamaatregelen en het hoge aantal besmettingen besloten om de prestigieuze hardloopwedstrijd te schrappen. De Zevenheuvelenloop behoort tot de grootste hardloopevenementen ter wereld. Zowel bij de mannen als de vrouwen is het wereldrecord op de 15 kilometer gelopen in Nijmegen.

Voor de wedstrijd rond de Gelderse stad hadden 18.000 hardlopers zich ingeschreven. Een dag eerder zou 's avonds de Zevenheuvelennacht worden gelopen over 7 kilometer, met bijna 6500 deelnemers. Zo'n 1000 kinderen zouden meedoen aan de Mini Zevenheuvelenloop van zaterdagavond. Alle evenementen zijn geschrapt.

"We zijn de afgelopen dagen druk bezig geweest om de mogelijkheden in kaart te brengen, maar in de huidige situatie kon helaas alleen de conclusie worden getrokken dat doorgang van het evenement momenteel niet verantwoord is", zegt burgemeester Hubert Bruls. "Al die mensen die door de straten hardlopen, de lengte van het parcours en daarmee de praktische onmogelijkheid om publiek te reguleren, bleken in combinatie met de geldende coronamaatregelen niet realistisch. Vandaar dat we in samenspraak met de organisatie en de gemeente Berg en Dal hebben besloten de loop niet door te laten gaan."

Organisatie

De organisatie gaat zich nu buigen over de financiële afhandeling richting sponsoren, leveranciers en de deelnemers. Bij de inschrijving hadden die al te horen gekregen dat ze minimaal de helft van het inschrijfgeld zouden terugkrijgen als de wedstrijd niet kon doorgaan.

Volgens directeur Alexander Vandevelde van de Stichting Zevenheuvelenloop heeft de organisatie er alles aan gedaan om de wedstrijden op een veilige manier te kunnen organiseren. "We voelen mee met de teleurgestelde lopers die uitkeken naar onze herfstklassieker." Vorig jaar kon de wedstrijd ook al niet doorgaan. De organisatie wilde de editie van 2020 dit voorjaar houden, maar ook dat bleek niet mogelijk.

Nederlanders

Viervoudig winnaar Joshua Cheptegei uit Oeganda zou zondag in Nijmegen aan de start staan. De olympisch kampioen van Tokio op de 5000 meter liep drie jaar geleden met 41 minuten en 5 seconden een wereldrecord. Bij de vrouwen zette de Ethiopische Letesenbet Gidey in 2019 met 44.20 een wereldrecord neer in Nijmegen.

De Nederlandse inbreng in de Zevenheuvelenloop zou komen van onder anderen Bart van Nunen, Khalid Choukoud, Mike Foppen, Andrea Deelstra, Jill Holterman, Maureen Koster en Ruth van der Meijden.

Door: ANP

12 april '24 (15:03)

De zes leukste festivals voor mensen die betaalbaar op stap willen

Het festivalseizoen staat weer voor de deur. De line-ups worden bekendgemaakt en de voorbereidingen zijn in volle gang. Tegenwoordig is het helaas wel een luxeproduct om een goed muziekfestival bij te wonen. Een weekendticket kost al gauw 300 euro, iets wat niet iedereen kan betalen. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de leukste gratis festivals, zodat je alsnog een leuk muziekevenement kunt bijwonen. 

12 april '24 (14:12)

GP in Zandvoort in 2025 op 31 augustus

De Dutch Grand Prix op het circuit van Zandvoort vindt volgend jaar op 31 augustus plaats. Dat blijkt uit de nieuwe kalender voor het volgend seizoen die het Formula One Management vrijdag bekendmaakte. De Grote Prijs van Nederland staat deze zomer zes dagen eerder op het programma, op 25 augustus.

12 april '24 (10:01)

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg kondigt aan te stoppen

Directeur Eric van Eerdenburg neemt over twee jaar afscheid van het festival Lowlands. Dat kondigt hij donderdag aan in de podcast De Machine van 3voor12.

12 april '24 ( 8:51)

Saïda Maggé neemt presentatie Koningsdaguitzending NOS dit jaar op zich

De koningsdaguitzending van de NOS wordt dit jaar gepresenteerd door Saïda Maggé. De nieuwspresentator neemt daarmee het stokje over van Jeroen Overbeek, die de live-uitzending de afgelopen jaren van commentaar voorzag.

12 april '24 ( 8:43)

Jonas Brothers verplaatsen Europees deel van tournee, show in Ziggo Dome verzet

De Amerikaanse band Jonas Brothers heeft het Europese deel van hun tournee verplaatst. Concertorganisator MOJO laat weten dat het concert dat de broers op 10 juni in Ziggo Dome zouden geven, nu op donderdag 3 oktober plaatsvindt. Als reden worden "planningconflicten" genoemd.

11 april '24 (15:19)

DI-RECT, Jonna Fraser en Waylon ook te zien op Zwarte Cross

Waylon, Jonna Fraser, DI-RECT en Living Colour zijn donderdag toegevoegd aan de line-up van Zwarte Cross. De organisatie maakte 51 nieuwe namen bekend die optreden tijdens het muziekfestival in Lichtenvoorde.

11 april '24 (10:21)

Dit zijn de presentatoren van Het Grote Songfestivalfeest

Cornald Maas en Edsilia Rombley presenteren in december de vierde editie van Het Grote Songfestivalfeest. Net als vorig jaar praten zij het evenement in de Ziggo Dome aan elkaar, is donderdag bekendgemaakt.

11 april '24 ( 8:55)

Grootste concert tot nu toe voor Rolf Sanchez

Rolf Sanchez treedt op 14 december op in AFAS Live in Amsterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Nederlandse zanger tot nu toe.

11 april '24 ( 8:45)

Gastoptreden van Danny Vera bij Groots met een Zachte G

Danny Vera is een van de gastoptredens tijdens de 2024-reeks van Guus Meeuwis' concerttraditie Groots met een Zachte G. Dat vertelde Meeuwis in RTL Boulevard.

11 april '24 ( 8:30)

Inschrijven voor marathon Amsterdam niet meer mogelijk: uitverkocht

Inschrijven voor de marathon van Amsterdam in oktober is al niet meer mogelijk. De 48e editie van het evenement is al uitverkocht en dat is volgens de organisatie eerder dan ooit. Vooral de hele marathon is dit jaar populair, met een recordaantal inschrijvingen van 22.500 hardlopers.