Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Carnaval: Limburg blaast grote feesten af, Noord-Brabant gaat los

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Terwijl in Limburg alle grote vieringen van de 11e van de 11e zijn afgeblazen, is in Noord-Brabant het begin van de carnavalsfeest wel gewoon losgebarsten. In Den Bosch zijn om 11.11 uur de kroegen opengegaan. Alleen mensen die vooraf een kaartje hebben besteld, zijn welkom. Een centraal feest op een groot plein in de Brabantse hoofdstad is eerder afgeblazen, maar de horeca heeft wel activiteiten georganiseerd.

In Tilburg was de aftrap vanmorgen bij het station. Om 11.11 uur onthulde de carnavalsvereniging een cadeau dat aan de gemeente is gegeven. Burgemeester Theo Weterings nam het kunstwerk met de naam Kruikenstad in ontvangst, zodat iedereen die met de trein naar Tilburg komt weet dat hij in Kruikenstad is. Op het Willemsplein houdt de vereniging vanaf 15.30 uur een viering waarvoor tweeduizend kaarten zijn verkocht. Meer mensen mogen niet aanwezig zijn. De gemeente gaat ervan uit dat de organisatie zelf toeziet op de toegangscontroles. "Al houden we wel een oogje in het zeil en treden we op bij excessen", aldus een gemeentewoordvoerster.

1.800 mensen 

Lang niet overal in Brabant zijn de festiviteiten al donderdagmorgen begonnen. In Bergen op Zoom is de officiële aftrap van vastenavond, zoals het feest in Krabbegat heet, pas om 23.11 uur bij de geit op het Bleekveldje. Daar is plek voor maximaal 1.800 man. De carnavalsvereniging is volgens de gemeente verantwoordelijk voor de controles van QR-codes en identiteitsbewijzen van aanwezige feestgangers. "Er zijn vanavond handhavers op de been om na te gaan of die controles goed worden uitgevoerd", zegt een gemeentewoordvoerster.

Een groot feest op de Grote Markt in Breda is vanwege angst bij de gemeente voor te veel drukte eerder afgeblazen. De presentatie van prins carnaval in Kielegat is vanaf 14.00 uur in een kroeg. Daar mogen maximaal zeshonderd mensen bij zijn die een dag van tevoren een kaartje konden kopen.

Door: ANP

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.

22 april '24 ( 9:16)

Rapper Nas staat op 5 november in Amsterdamse AFAS Live

Rapper Nas komt op 5 november naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Met zijn optreden viert hij het 30-jarig bestaan van zijn iconische album 'Illmatic te vieren. De kaartverkoop gaat 25 april van start, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.

18 april '24 (15:07)

Twee koninginnen bij opening Amsterdam Spanish Film Festival

Koningin Máxima en koningin Letizia hebben donderdagmiddag in Koninklijk Theater Tuschinski de viering van het 10-jarig bestaan van het Amsterdam Spanish Film Festival bijgewoond. Het filmfestival wordt gehouden van 12 tot en met 21 april, met een programmering in bioscopen in Amsterdam, Amstelveen en Haarlem. Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje brengen woensdag en donderdag een staatsbezoek aan Nederland.

18 april '24 ( 8:40)

Cabaretduo Yentl en de Boer breken voorstelling af: Christine de Boer onwel

Christine de Boer van cabaretduo Yentl en de Boer is woensdagavond tijdens een voorstelling in Maastricht onwel geworden. De show is daardoor vroegtijdig afgebroken, bevestigt het management aan het ANP na berichtgeving van De Limburger.

18 april '24 ( 8:33)

Geluidsoverlast in Rotterdamse kuip: vanaf 2026 geen concerten meer

In de Rotterdamse Kuip, het stadion van voetbalclub Feyenoord, worden vanaf 2026 geen grote concerten meer gehouden. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Rotterdam na berichtgeving van het AD. In de buurt van het stadion worden woningen gebouwd en het is heel duur om die te isoleren tegen het harde geluid van muziekoptredens. De Kuip wordt gecompenseerd met een "miljoenenbedrag" door de gemeente, aldus de woordvoerder.

17 april '24 (13:27)

Prinsjesdag vier je straks niet bij paleis, maar bij festivallocatie Noordeinde

Het lijkt erop dat Prinsjesdag verandert in het Prinsjesfestival. De traditionele opening van het parlementaire jaar zou verouderd zijn. Traditiegetrouw speelt het Koninklijk Huis een belangrijke rol, met onder meer een toer door de Haagse binnenstad, gepaard met paarden, militaire begeleiding en muziek. Daar komt verandering in, meldt NOS.