Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Davina Michelle: Grand Prix was gewoon een festival

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
De Dutch Grand Prix in Zandvoort was gewoon een festival. Dat stelde zangeres Davina Michelle maandag in het programma HLF8. De zangeres trad zondag op bij de Dutch Grand Prix in Zandvoort, waar zij het volkslied zong. "Dit was een festival, en daarom lag alles onder vuur", aldus de zangeres in de SBS-talkshow van Johnny de Mol. "Wat ik deed was een ereding. Als ik was gevraagd om met een show gratis het publiek warm te houden, had ik het ook niet gedaan."

Michelle denkt dat het demissionaire kabinet het nu niet meer kan maken om festivals nog steeds niet door te laten gaan. De entertainmentsector was de afgelopen weken woest omdat voetbalwedstrijden en de Grand Prix wel mochten, maar festivals en concerten niet. Ook ontstond er ophef nadat Joshua Nolet, de frontman van de band Chef'Special, bekend had gemaakt dat artiesten werd gevraagd gratis op te treden tijdens het evenement. Davina Michelle zei daarop dat zij slechts wilde optreden als andere artiesten betaald zouden krijgen. De organisatie van de Dutch Grand Prix besloot dat vervolgens te doen.

Bij de Grand Prix liep het publiek ook heen en weer, waren er optredens en logeerden gasten op een camping. Demissionair coronaminister Hugo de Jonge erkende vrijdag te zien dat "de praktijk schuurt met de regels". Volgens het kabinet mocht de Dutch Grand Prix doorgaan omdat het om een geplaceerd evenement ging. Prins Bernhard, mede-eigenaar van het circuit in Zandvoort, stelde vrijdag dat de organisatie alles goed heeft gedaan.

"We hebben nu laten zien dat het gewoon kan", beklemtoonde Davina in HLF8. "Er is geen verschil tussen dit evenement en de festivals. Dus let's go!"

Door: ANP

30 april '24 (10:13)

Nikkie de Jager deelt Nederlandse ESF-punten uit vanuit Leeuwarden

Nederland geeft op 11 mei vanuit Leeuwarden de punten tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. Nikkie de Jager deelt in de finale de Nederlandse juryscores tijdens een groot evenement in de Friese hoofdstad, maakte AVROTROS dinsdag bekend.

30 april '24 ( 8:59)

Loveland komt met verklaring voor drukte op Koningsdag

De organisatie van het Amsterdamse festival Loveland belooft "op korte termijn" met een uitleg en een verklaring te komen over de lange wachttijden en de chaos bij het betreden van het festivalterrein. Dat laat een woordvoerder van Loveland maandagavond aan het ANP weten. "We zijn alles aan het uitzoeken, zodat we een goed statement kunnen afgeven", aldus de woordvoerder. "We willen eerst met alle partners bespreken wat er anders had gekund en hoe we hierop gaan reageren."

30 april '24 ( 8:47)

Billie Eilish volgend jaar drie keer in Ziggo Dome

Billie Eilish heeft maandag een wereldtournee aangekondigd genaamd HIT ME HARD AND SOFT, waarbij de Amerikaanse zangeres ook naar Nederland komt. De zangeres staat op 4, 5 en 7 mei 2025 in de Amsterdamse Ziggo Dome.

30 april '24 ( 8:38)

RAI Amsterdam laat rode cijfers uit coronajaren achter zich

Evenementencentrum RAI Amsterdam zag de bezoekersaantallen vorig jaar met zo'n 20 procent stijgen tot bijna 1,5 miljoen. De omzet groeide met ruim een kwart tot 151,4 miljoen euro, maakte de organisatie bekend.

29 april '24 (10:55)

Janet Jackson in oktober voor optreden naar Ziggo Dome

Janet Jackson treedt op 10 oktober op in de Ziggo Dome in het kader van haar Together Again-tournee. Dat maakte concertorganisator MOJO maandag bekend. De kaartverkoop voor het concert start op vrijdag 3 mei.

29 april '24 (10:34)

Vanaf 2026 mogelijk geen bevrijdingsfestival meer in centrum Almere

De organisatie van het bevrijdingsfestival Flevoland zoekt naar een nieuwe locatie. Vanwege toenemende drukte op het festival is er geen ruimte meer in het centrum van Almere, waar tot dit jaar het bevrijdingsfestival wordt georganiseerd. Maar waar het festival heengaat, dat is nog niet bekend. Wel zegt de voorzitter van de organisatie, Paul van Sprundel, dat er al gesprekken lopen met de gemeente Almere, meldt Omroep Flevoland.

29 april '24 ( 9:20)

Joost Klein niet blij met vrijgeven repetitiebeelden

Joost Klein vindt het jammer dat de organisatie achter het Eurovisie Songfestival deze week al beelden vrijgeeft van zijn repetities. Dat verpest "de grap" een beetje, zei de Nederlandse inzending maandag bij vertrek op Schiphol tegen de pers.

29 april '24 ( 9:07)

Heb jij Freek Vonk zaterdag gespot op de Amsterdamse vrijmarkt?

Bezoekers van de vrijmarkt in Amsterdam kunnen zaterdag voor "een prikkie" de spulletjes van Freek Vonk aanschaffen. De bekende bioloog zit zelf op een kleedje, deelde hij zaterdag in een bericht op Instagram.

29 april '24 ( 8:51)

Joost Klein vertrekt naar Zweden voor Eurovisie Songfestival en heeft er zin in

Het songfestivalavontuur van Joost Klein gaat officieel beginnen. De Nederlandse deelnemer stapt maandagochtend op het vliegtuig richting het Zweedse Malmö. Daar repeteert hij dinsdag voor het eerst in de Malmö Arena, waar dit jaar het Eurovisie Songfestival plaatsvindt. De artiest heeft er zin, zei hij bij vertrek tegen de pers. "Ik verwacht er alles van, en niets."

26 april '24 (11:08)

Koningsdag Gouda weer open evenement zonder hekken

Een feestje achter hoge hekken vieren. Zo zag Koningsdag er vorig jaar in Gouda uit. Veel mensen vonden het niet leuk om achter de geblindeerde hekken te staan. Daar wordt nu gehoor gegeven. Dit jaar is Koningsdag op de Grote Markt in Gouda namelijk weer een open evenement, meldt Omroep West.