Normal_rss_entry-312044

De tentoonstelling van World Press Photo is vanaf zaterdag te zien in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. De expositie laat de winnende foto's van de jaarlijkse persfotowedstrijd zien.

Dit jaar zonden 4315 fotografen uit 130 landen 74.470 afbeeldingen in, meer dan in voorgaande jaren. De foto The First Embrace van de Deense fotograaf Mads Nissen werd uitgeroepen tot beste persfoto van het jaar. Op de foto omarmt een verpleegster de 85-jarige Rosa Luzia Lunardi, in een door corona getroffen verzorgingstehuis in het Braziliaanse São Paulo. De twee zijn van elkaar gescheiden door plastic waardoor er coronaproof kon worden geknuffeld.

Story of the Year

Habibi van Antonio Faccilongo werd bekroond tot World Press Photo Story of the Year. De winnende serie toont liefdesverhalen die zich afspelen tegen de achtergrond van het Israëlisch-Palestijns conflict. De beelden tonen de impact ervan op Palestijnse gezinnen. Ook viel het werk van een Nederlandse fotograaf in de prijzen. Jasper Doest won in de categorie Natuur met de serie Pandemic Pigeons - A Love Story.

Eigenlijk zou de expo al in april in de kerk te zien zijn, maar vanwege de coronamaatregelen werd de opening uitgesteld. De tentoonstelling is te bezoeken tot 29 augustus 2021.

Door: ANP