Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Line-up uitgestelde proeffestivals onzeker, weer wel beter

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Het is nog onzeker of de line-up van de uitgestelde Back To Live-proeffestivals volledig meegaat naar komend weekend. De evenementen zouden eigenlijk dit weekend plaatsvinden, maar werden vrijdagochtend lastminute uitgesteld in verband met slechte weersvoorspellingen. Er worden regenbuien en flinke windstoten verwacht. De weersverwachtingen zijn volgens Weer.nl voor 20 en 21 maart beter.

De organisatie stelt op de site van Back To Live zich bewust te zijn met de verplaatsing "heel veel van ons publiek, leveranciers en artiesten" te vragen. Toch zag het geen andere oplossing. De organisatie schrijft druk bezig te zijn om de volledige line-up door te zetten. Voor het dancefestival van zaterdag stonden onder anderen Joris Voorn, Colin Benders en Reinier Zonneveld geprogrammeerd, op zondag tijdens het popfestival zouden onder onder anderen Chef'Special, Maan en Jett Rebel spelen. Beide evenementen zijn van 13.00 tot 19.00 uur.

Slechte weersverwachtingen waren de reden voor de verplaatsing. "We hebben in de afgelopen 48 uur ruim 600 berichten ontvangen met vragen over het weer, waarbij een deel aangaf niet te komen vanwege het verwachte weer", aldus de organisatie vrijdag. Zaterdag worden zware windstoten, regenval en lage temperaturen van rond de 7 graden verwacht. Omdat met een lage opkomst de resultaten van het onderzoek niet representatief zouden zijn, is besloten de proeffestivals een week te verplaatsen.

Hoewel het volgend weekend met een graad of 7 ook niet warm is, lijkt het voor de bezoekers volgens Weer.nl wel wat aangenamer te worden op het festivalterrein in Biddinghuizen. Vooral op zaterdag, tijdens het dancefestival, is het zonnig. "Er staat weinig wind, dus in de zon zal het best goed toeven zijn als festivalbezoekers zich warm aankleden", zegt meteoroloog Jordi Huirne.

Door: ANP

20 juni '24 (12:05)

Organisatie Pinkpop besluit deel parkeerterrein af te sluiten

Omdat het de afgelopen tijd zoveel heeft geregend, heeft de organisatie van Pinkpop besloten om een deel van het parkeerterrein af te sluiten. Er is teveel regen gevallen om op het P5-weekendgedeelte te parkeren, zegt de festivalorganisatie.

20 juni '24 (11:35)

Dit is de eerste aangekondigde artiest voor Disney in Concert

Vajèn van den Bosch is als eerste artiest aangekondigd voor de optredens van Disney in Concert van 2025. De musicalactrice treedt op zaterdag 4 januari op in de Ziggo Dome in Amsterdam, werd donderdag bekendgemaakt.

20 juni '24 ( 9:15)

Utrechtse Staten maken zich hard voor meerjarige subsidie Bevrijdingsfestival Utrecht

De Utrechtse Staten willen dat de provincie een meerjarige subsidie geeft aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een ruime meerderheid van de fracties steunde in een Statenvergadering een motie hierover van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA.

20 juni '24 ( 8:38)

Naar Graspop? Dan kan je niet parkeren

Tijdens deze editie van Graspop Metal Meeting in de Belgische plaats Dessel kunnen bezoekers niet parkeren. Volgens omroep VRT heeft de organisatie, door de hevige regen van dinsdag, alle parkeerplaatsen op het festivalterrein moeten sluiten. Onduidelijk is ook of en hoeveel bezoekers er op en nabij het festivalterrein nog kunnen kamperen.

19 juni '24 ( 9:53)

Ticketmaster tegen ACM: ticketdoorverkoop kan via concurrent

Mensen die een ticket hebben gekocht bij Ticketmaster, maar daar vanaf willen, kunnen dat doen via andere doorverkoopplatforms. Die toezegging heeft de kaartverkoper gedaan aan de Autoriteit Consument & Markt. De ACM opende eerder een onderzoek naar belemmeringen door Ticketmaster voor klanten, als zij hun kaartjes wilden doorverkopen via een ander platform dan Ticketmaster. Die belemmeringen zijn tijdens het onderzoek weggenomen, meldt de toezichthouder woensdag.

19 juni '24 ( 8:45)

Graspop activeert woensdag noodplan om aanhoudende regen

Op Graspop Metal Meeting is woensdag een noodplan in werking gesteld om de vele regen. Het programma van woensdagavond op het metalfestival in het Belgische Dessel gaat niet door en ook kunnen de parkeerplaatsen woensdag niet open.

18 juni '24 (15:10)

Dit is het weer tijdens het Pinkpop-weekend

Het wordt komend weekend wisselend weer tijdens festival Pinkpop. Volgens Weeronline wordt het prima festivalweer, maar behoort een enkele bui wel tot de mogelijkheden.

18 juni '24 (11:32)

Provincie Overijssel ziet geen heil in structurele subsidieverhoging Bevrijdingsfestival

De organisatie van het Bevrijdingsfestival in Overijssel hoeft niet te rekenen op een structurele verhoging van de subsidie voor het festival. Dat heeft de provincie Overijssel besloten. Daarom krijgt het evenement voor het komende jaar een bedrag van 120.000 euro van de provincie, en niet meer. Dat meldt RTV Oost.

18 juni '24 ( 9:29)

BLØF en vrienden voegen derde concert toe aan reeks in Rotterdam Ahoy

BLØF geeft komend najaar een derde concert met muzikale vrienden in Rotterdam Ahoy. De Zeeuwse band treedt ook op 20 november op, maakt organisator Agents After All dinsdag bekend. De kaartverkoop is al begonnen.

18 juni '24 ( 8:44)

Internationale tour met muziek uit Les Misérables naar Nederland

Een internationale voorstelling met de muziek uit de wereldberoemde musical Les Misérables komt volgend jaar naar Nederland. Les Misérables the Arena Spectacular World Tour komt in februari voor vijf voorstellingen naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag.