Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Eurovisiesongfestival telt met aftelklok af naar finale

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Over precies honderd dagen vindt in Rotterdam Ahoy de grote finale van het Eurovisiesongfestival plaats. Om die reden hebben songfestivalpresentatoren Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Jan Smit, Nikkie de Jager en burgemeester Ahmed Aboutaleb donderdag een grote kunstinstallatie in de vorm van een aftelklok onthuld voor het Depot Museum Boijmans van Beuningen. De klok telt vanaf nu af naar de finale op 22 mei.

"Corona trekt een zware wissel op onze persoonlijke levens en de samenleving", zei Aboutaleb. "Gelukkig is er nu een vaccin en kijken we voorzichtig weer vooruit. Over exact 100 dagen biedt Rotterdam Ahoy een veilig en prachtig podium aan het Eurovisiesongfestival. Het aftellen begint vandaag voor de miljoenen fans."

Said Kasmi, songfestivalwethouder in Rotterdam, vindt het een mooi moment om gezamenlijk toe te leven naar de komende 65e editie van het liedjesspektakel. "Een symbolische start van het nieuwe songfestivalseizoen en daarmee ook weer een lichtpuntje om met elkaar naar uit te kijken."

Open Up

Vanwege de huidige coronamaatregelen werd de kick-off van het aftelmoment en het songfestivalthema Open Up bescheiden gevierd en was er geen publiek aanwezig. De klok zal dagelijks handmatig worden verzet, soms door een speciale gast. De organisatie roept daarnaast alle fans op thuis mee te tellen op Instagram en daarbij de hashtags #100DaysToOpenUp en #LetsCountDownTogether te gebruiken.

Vorige week werd bekend dat het songfestival in mei niet in de normale vorm doorgaat vanwege de coroncrisis. De organisatie mikt op een editie waarbij alle deelnemers onder strikte maatregelen naar Rotterdam komen. Ook is het nog niet uitgesloten dat er publiek, op 1,5 meter, bij aanwezig zal zijn.

Door: ANP

20 juni '24 (12:05)

Organisatie Pinkpop besluit deel parkeerterrein af te sluiten

Omdat het de afgelopen tijd zoveel heeft geregend, heeft de organisatie van Pinkpop besloten om een deel van het parkeerterrein af te sluiten. Er is teveel regen gevallen om op het P5-weekendgedeelte te parkeren, zegt de festivalorganisatie.

20 juni '24 (11:35)

Dit is de eerste aangekondigde artiest voor Disney in Concert

Vajèn van den Bosch is als eerste artiest aangekondigd voor de optredens van Disney in Concert van 2025. De musicalactrice treedt op zaterdag 4 januari op in de Ziggo Dome in Amsterdam, werd donderdag bekendgemaakt.

20 juni '24 ( 9:15)

Utrechtse Staten maken zich hard voor meerjarige subsidie Bevrijdingsfestival Utrecht

De Utrechtse Staten willen dat de provincie een meerjarige subsidie geeft aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een ruime meerderheid van de fracties steunde in een Statenvergadering een motie hierover van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA.

20 juni '24 ( 8:38)

Naar Graspop? Dan kan je niet parkeren

Tijdens deze editie van Graspop Metal Meeting in de Belgische plaats Dessel kunnen bezoekers niet parkeren. Volgens omroep VRT heeft de organisatie, door de hevige regen van dinsdag, alle parkeerplaatsen op het festivalterrein moeten sluiten. Onduidelijk is ook of en hoeveel bezoekers er op en nabij het festivalterrein nog kunnen kamperen.

19 juni '24 ( 9:53)

Ticketmaster tegen ACM: ticketdoorverkoop kan via concurrent

Mensen die een ticket hebben gekocht bij Ticketmaster, maar daar vanaf willen, kunnen dat doen via andere doorverkoopplatforms. Die toezegging heeft de kaartverkoper gedaan aan de Autoriteit Consument & Markt. De ACM opende eerder een onderzoek naar belemmeringen door Ticketmaster voor klanten, als zij hun kaartjes wilden doorverkopen via een ander platform dan Ticketmaster. Die belemmeringen zijn tijdens het onderzoek weggenomen, meldt de toezichthouder woensdag.

19 juni '24 ( 8:45)

Graspop activeert woensdag noodplan om aanhoudende regen

Op Graspop Metal Meeting is woensdag een noodplan in werking gesteld om de vele regen. Het programma van woensdagavond op het metalfestival in het Belgische Dessel gaat niet door en ook kunnen de parkeerplaatsen woensdag niet open.

18 juni '24 (15:10)

Dit is het weer tijdens het Pinkpop-weekend

Het wordt komend weekend wisselend weer tijdens festival Pinkpop. Volgens Weeronline wordt het prima festivalweer, maar behoort een enkele bui wel tot de mogelijkheden.

18 juni '24 (11:32)

Provincie Overijssel ziet geen heil in structurele subsidieverhoging Bevrijdingsfestival

De organisatie van het Bevrijdingsfestival in Overijssel hoeft niet te rekenen op een structurele verhoging van de subsidie voor het festival. Dat heeft de provincie Overijssel besloten. Daarom krijgt het evenement voor het komende jaar een bedrag van 120.000 euro van de provincie, en niet meer. Dat meldt RTV Oost.

18 juni '24 ( 9:29)

BLØF en vrienden voegen derde concert toe aan reeks in Rotterdam Ahoy

BLØF geeft komend najaar een derde concert met muzikale vrienden in Rotterdam Ahoy. De Zeeuwse band treedt ook op 20 november op, maakt organisator Agents After All dinsdag bekend. De kaartverkoop is al begonnen.

18 juni '24 ( 8:44)

Internationale tour met muziek uit Les Misérables naar Nederland

Een internationale voorstelling met de muziek uit de wereldberoemde musical Les Misérables komt volgend jaar naar Nederland. Les Misérables the Arena Spectacular World Tour komt in februari voor vijf voorstellingen naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag.