Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Youp: Als ik vrijstelling krijg, moet Guido er ook een krijgen

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Youp van ‘t Hek kijkt reikhalzend uit naar de ambtelijke brief waarin staat of hij zijn Oudejaarsconference in Carré voor 250 man mag gaan spelen. Dat vertelt hij in de KRO-NCRV-podcast Staverman Standup, die vanaf vrijdag te horen is via de bekende podcastkanalen.

Van ‘t Hek, de NPO, Carré en BNNVARA hebben een ontheffing aangevraagd voor de voorstelling die 31 december ‘s avonds op televisie te zien is. De 66-jarige cabaretier denkt niet dat de eindejaarsshow op televisie werkt als er maar dertig mensen in de zaal zitten. "Er is maandagavond vergaderd, nu wordt er een ambtelijke brief geschreven. Maar ik denk echt wel dat ze het een redelijke gedachte vinden voor een uitzondering. Ze worstelen. Als ze voor mij een uitzondering maken, dan moeten ze dat bijvoorbeeld voor Guido Weijers ook doen." Weijers verzorgt op 31 december een oudejaarsshow op RTL.

BNNVARA, NPO en producent Hekwerk vinden dat de Oudejaarsconference "een speciaal nationaal evenement" is. "Een uitzonderlijke, eenmalige jaarafsluiting, die echt hoort bij Nederland." Daarom zou de Veiligheidsregio voor Carré de laatste week van het jaar een uitzondering op de coronaregels kunnen maken. "De politiek wil graag dat iedereen op Oudejaarsavond binnenblijft, laten we dan zorgen dat er voor de mensen thuis een goed alternatief is om ook echt binnen te blijven," aldus de indieners van het verzoek.

De gemeente Amsterdam heeft nog niet gereageerd op het verzoek. Premier Mark Rutte maakte eerder al duidelijk niet te kunnen toezeggen dat er voor Van ’t Hek en Weijers een uitzondering kan worden gemaakt. Cultuurminister Ingrid van Engelshoven heeft beloofd serieus naar het verzoek te kijken.

Door: ANP

20 juni '24 ( 9:15)

Utrechtse Staten maken zich hard voor meerjarige subsidie Bevrijdingsfestival Utrecht

De Utrechtse Staten willen dat de provincie een meerjarige subsidie geeft aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een ruime meerderheid van de fracties steunde in een Statenvergadering een motie hierover van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA.

20 juni '24 ( 8:38)

Naar Graspop? Dan kan je niet parkeren

Tijdens deze editie van Graspop Metal Meeting in de Belgische plaats Dessel kunnen bezoekers niet parkeren. Volgens omroep VRT heeft de organisatie, door de hevige regen van dinsdag, alle parkeerplaatsen op het festivalterrein moeten sluiten. Onduidelijk is ook of en hoeveel bezoekers er op en nabij het festivalterrein nog kunnen kamperen.

19 juni '24 ( 9:53)

Ticketmaster tegen ACM: ticketdoorverkoop kan via concurrent

Mensen die een ticket hebben gekocht bij Ticketmaster, maar daar vanaf willen, kunnen dat doen via andere doorverkoopplatforms. Die toezegging heeft de kaartverkoper gedaan aan de Autoriteit Consument & Markt. De ACM opende eerder een onderzoek naar belemmeringen door Ticketmaster voor klanten, als zij hun kaartjes wilden doorverkopen via een ander platform dan Ticketmaster. Die belemmeringen zijn tijdens het onderzoek weggenomen, meldt de toezichthouder woensdag.

19 juni '24 ( 8:45)

Graspop activeert woensdag noodplan om aanhoudende regen

Op Graspop Metal Meeting is woensdag een noodplan in werking gesteld om de vele regen. Het programma van woensdagavond op het metalfestival in het Belgische Dessel gaat niet door en ook kunnen de parkeerplaatsen woensdag niet open.

18 juni '24 (15:10)

Dit is het weer tijdens het Pinkpop-weekend

Het wordt komend weekend wisselend weer tijdens festival Pinkpop. Volgens Weeronline wordt het prima festivalweer, maar behoort een enkele bui wel tot de mogelijkheden.

18 juni '24 (11:32)

Provincie Overijssel ziet geen heil in structurele subsidieverhoging Bevrijdingsfestival

De organisatie van het Bevrijdingsfestival in Overijssel hoeft niet te rekenen op een structurele verhoging van de subsidie voor het festival. Dat heeft de provincie Overijssel besloten. Daarom krijgt het evenement voor het komende jaar een bedrag van 120.000 euro van de provincie, en niet meer. Dat meldt RTV Oost.

18 juni '24 ( 9:29)

BLØF en vrienden voegen derde concert toe aan reeks in Rotterdam Ahoy

BLØF geeft komend najaar een derde concert met muzikale vrienden in Rotterdam Ahoy. De Zeeuwse band treedt ook op 20 november op, maakt organisator Agents After All dinsdag bekend. De kaartverkoop is al begonnen.

18 juni '24 ( 8:44)

Internationale tour met muziek uit Les Misérables naar Nederland

Een internationale voorstelling met de muziek uit de wereldberoemde musical Les Misérables komt volgend jaar naar Nederland. Les Misérables the Arena Spectacular World Tour komt in februari voor vijf voorstellingen naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag.

17 juni '24 (15:24)

Pinkpop rekent stuk minder bezoekers voor vrijdag en zaterdag

Heb je komend weekend nog niets te doen en wil je een aantal leuke artiesten zien? Er zijn nog genoeg kaartjes te koop voor Pinkpop in Landgraaf. De organisatie merkt op dat de kaartverkoop voor vrijdag en zaterdag achterloopt in vergelijking tot zondag. Ze hebben zelfs nog een campagne lopen om extra kaartjes te verkopen, meldt 1Limburg.

17 juni '24 ( 9:08)

Line-up van 31e editie van Appelpop compleet met aankondiging Suzan & Freek

Appelpop heeft nieuwe acts bekendgemaakt die op het festival optreden. Daarmee is de volledige line-up bekend. Onder anderen Suzan & Freek, Son Mieux en Rondé staan op het programma van de 31e editie van Appelpop.