Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Veel films en livestreams als alternatief voor traditionele sinterklaasintocht

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Nu Sinterklaas vanwege het coronavirus niet massaal kan worden onthaald, bieden diverse plaatsen een alternatief voor de traditionele intochten. Zo is de aankomst van de goedheiligman in Amsterdam alleen te volgen via de lokale tv-zender AT5, kunnen Rotterdamse kinderen een interactief sinterklaasspel spelen en komt Den Bosch met een speciale Sint-Nicolaasserie.

De organisatie van de sinterklaasintocht in Rotterdam ziet dit jaar af van een lokale aankomst per boot, maar biedt als alternatief een interactief spel voor alle kinderen in de stad. Dat spel bestaat uit video's waarin sint en zijn pieten figureren. Via scholen en de gemeente krijgen kinderen een QR-code die toegang geeft tot het spel, vertelt een woordvoerder.

Amsterdam

In Amsterdam komt de Sint zondag om 10.00 uur aan op een plek die niet wordt bekendgemaakt. Burgemeester Femke Halsema en kinderburgemeester Dominic onthalen de Sint en zijn pieten. Zij overhandigen symbolisch en coronaproof de sleutel van de hoofdstad aan Sinterklaas. Dit jaar zijn vanwege het coronavirus slechts 26 mensen betrokken bij het voorbereiden van de aankomst van Sinterklaas. Vorig jaar regelden ruim 1100 vrijwilligers de intocht.

Livestream

In Amersfoort, Maastricht en Delft kunnen kinderen de goedheiligman via een livestream volgen. En in de regio Den Bosch wordt een zesdelige Sint-Nicolaasserie - die in zijn geheel een korte film is - uitgezonden op scholen en kinderdagverblijven en bij de lokale omroep DTV Den Bosch.

De organisatie van de sinterklaasintocht in het Noord-Brabantse Asten heeft dit jaar de film Sinterklaas en de verdwenen sleutel gemaakt die een alternatief moet bieden voor het normaal gesproken grootste onthaal van de goedheiligman en zijn gevolg. Ook op Texel is een film te zien die toont hoe Sinterklaas op het Waddeneiland aankomt.

Rijtoer

De 'drive-intocht' die stond gepland in Harderwijk heeft plaatsgemaakt voor filmpjes waarin het kindercollege en de burgemeester Sinterklaas verwelkomen. De goedheiligman maakt hier de dagen erna een rijtoer in een open auto langs alle basisscholen, zodat de kinderen naar hem kunnen zwaaien.

De landelijke intocht is dit jaar zonder publiek. De aankomst van Sinterklaas wordt wel uitgezonden op tv in een extra lange uitzending van Het Sinterklaasjournaal, zaterdag vanaf 12.00 uur bij Zapp op NPO 3.

Door: ANP

20 juni '24 (12:05)

Organisatie Pinkpop besluit deel parkeerterrein af te sluiten

Omdat het de afgelopen tijd zoveel heeft geregend, heeft de organisatie van Pinkpop besloten om een deel van het parkeerterrein af te sluiten. Er is teveel regen gevallen om op het P5-weekendgedeelte te parkeren, zegt de festivalorganisatie.

20 juni '24 (11:35)

Dit is de eerste aangekondigde artiest voor Disney in Concert

Vajèn van den Bosch is als eerste artiest aangekondigd voor de optredens van Disney in Concert van 2025. De musicalactrice treedt op zaterdag 4 januari op in de Ziggo Dome in Amsterdam, werd donderdag bekendgemaakt.

20 juni '24 ( 9:15)

Utrechtse Staten maken zich hard voor meerjarige subsidie Bevrijdingsfestival Utrecht

De Utrechtse Staten willen dat de provincie een meerjarige subsidie geeft aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een ruime meerderheid van de fracties steunde in een Statenvergadering een motie hierover van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA.

20 juni '24 ( 8:38)

Naar Graspop? Dan kan je niet parkeren

Tijdens deze editie van Graspop Metal Meeting in de Belgische plaats Dessel kunnen bezoekers niet parkeren. Volgens omroep VRT heeft de organisatie, door de hevige regen van dinsdag, alle parkeerplaatsen op het festivalterrein moeten sluiten. Onduidelijk is ook of en hoeveel bezoekers er op en nabij het festivalterrein nog kunnen kamperen.

19 juni '24 ( 9:53)

Ticketmaster tegen ACM: ticketdoorverkoop kan via concurrent

Mensen die een ticket hebben gekocht bij Ticketmaster, maar daar vanaf willen, kunnen dat doen via andere doorverkoopplatforms. Die toezegging heeft de kaartverkoper gedaan aan de Autoriteit Consument & Markt. De ACM opende eerder een onderzoek naar belemmeringen door Ticketmaster voor klanten, als zij hun kaartjes wilden doorverkopen via een ander platform dan Ticketmaster. Die belemmeringen zijn tijdens het onderzoek weggenomen, meldt de toezichthouder woensdag.

19 juni '24 ( 8:45)

Graspop activeert woensdag noodplan om aanhoudende regen

Op Graspop Metal Meeting is woensdag een noodplan in werking gesteld om de vele regen. Het programma van woensdagavond op het metalfestival in het Belgische Dessel gaat niet door en ook kunnen de parkeerplaatsen woensdag niet open.

18 juni '24 (15:10)

Dit is het weer tijdens het Pinkpop-weekend

Het wordt komend weekend wisselend weer tijdens festival Pinkpop. Volgens Weeronline wordt het prima festivalweer, maar behoort een enkele bui wel tot de mogelijkheden.

18 juni '24 (11:32)

Provincie Overijssel ziet geen heil in structurele subsidieverhoging Bevrijdingsfestival

De organisatie van het Bevrijdingsfestival in Overijssel hoeft niet te rekenen op een structurele verhoging van de subsidie voor het festival. Dat heeft de provincie Overijssel besloten. Daarom krijgt het evenement voor het komende jaar een bedrag van 120.000 euro van de provincie, en niet meer. Dat meldt RTV Oost.

18 juni '24 ( 9:29)

BLØF en vrienden voegen derde concert toe aan reeks in Rotterdam Ahoy

BLØF geeft komend najaar een derde concert met muzikale vrienden in Rotterdam Ahoy. De Zeeuwse band treedt ook op 20 november op, maakt organisator Agents After All dinsdag bekend. De kaartverkoop is al begonnen.

18 juni '24 ( 8:44)

Internationale tour met muziek uit Les Misérables naar Nederland

Een internationale voorstelling met de muziek uit de wereldberoemde musical Les Misérables komt volgend jaar naar Nederland. Les Misérables the Arena Spectacular World Tour komt in februari voor vijf voorstellingen naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag.