Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Jubileumeditie marathon van Rotterdam van april naar oktober 2021

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
De marathon van Rotterdam verhuist volgend jaar van de traditionele datum in april naar het najaar. De veertigste editie van de hardloopklassieker is verplaatst van 11 april naar 24 oktober, meldt de organisatie.

De coronapandemie zorgde er voor dat de jubileumeditie dit jaar geen doorgang kon vinden en is ook de reden dat het evenement in 2021 naar het najaar verhuist. "Wij willen de deelnemers geen valse hoop, maar duidelijkheid geven", benadrukt organisator Mario Kadiks. "De volksgezondheid komt altijd op de eerste plaats. En de kans dat een massaal, feestelijk evenement als de marathon van Rotterdam met al zijn grandeur op een veilige manier door kan gaan, is in oktober veel groter dan in april."

Startbewijzen blijven geldig

De 17.000 startbewijzen voor de wedstrijd over 42,195 kilometer, die oorspronkelijk voor dit jaar was gepland op 5 april, blijven geldig voor 24 oktober 2021. Het geldt ook voor de startbewijzen op de kortere afstanden (kwart marathon, City Run en Kids Run). "Het is verstandig om nu al deze beslissing te nemen. Met duidelijkheid over de datum van het evenement kunnen deelnemers zich beter voorbereiden", meent Remco Barbier van hoofdsponsor NN.

De marathon van Rotterdam is niet de enige grote stadsmarathon die in 2021 kiest voor een verplaatsing van de lente naar de herfst. Ook de marathons van Londen en Tokio zijn verzet naar data in oktober. "Natuurlijk snakt iedereen naar een fysiek evenement, maar we zullen moeten afwachten wanneer die weer mogelijk zijn", zegt Kadiks. "Wij zitten nu in een periode waarin dergelijke activiteiten niet kunnen worden georganiseerd. Straks volgt hopelijk snel een tijd waarin in elk geval kleinere evenementen weer gehouden mogen worden. Stap voor stap komen we dan ongetwijfeld verder."

Het marathonweekeinde in Rotterdam trekt jaarlijks zo'n 50.000 deelnemers en honderdduizenden toeschouwers. "Het duurt jammer genoeg nog enige tijd, maar volgend jaar oktober klinkt hopelijk weer het You’ll never walk alone van Lee Towers bij de start aan de voet van de Erasmusbrug. Dat zal meer dan ooit een kippenvelmoment zijn,’’ aldus Kadiks, al voor de 35e keer als organisator betrokken bij de marathon.

Door: ANP

20 juni '24 (12:05)

Organisatie Pinkpop besluit deel parkeerterrein af te sluiten

Omdat het de afgelopen tijd zoveel heeft geregend, heeft de organisatie van Pinkpop besloten om een deel van het parkeerterrein af te sluiten. Er is teveel regen gevallen om op het P5-weekendgedeelte te parkeren, zegt de festivalorganisatie.

20 juni '24 (11:35)

Dit is de eerste aangekondigde artiest voor Disney in Concert

Vajèn van den Bosch is als eerste artiest aangekondigd voor de optredens van Disney in Concert van 2025. De musicalactrice treedt op zaterdag 4 januari op in de Ziggo Dome in Amsterdam, werd donderdag bekendgemaakt.

20 juni '24 ( 9:15)

Utrechtse Staten maken zich hard voor meerjarige subsidie Bevrijdingsfestival Utrecht

De Utrechtse Staten willen dat de provincie een meerjarige subsidie geeft aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een ruime meerderheid van de fracties steunde in een Statenvergadering een motie hierover van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA.

20 juni '24 ( 8:38)

Naar Graspop? Dan kan je niet parkeren

Tijdens deze editie van Graspop Metal Meeting in de Belgische plaats Dessel kunnen bezoekers niet parkeren. Volgens omroep VRT heeft de organisatie, door de hevige regen van dinsdag, alle parkeerplaatsen op het festivalterrein moeten sluiten. Onduidelijk is ook of en hoeveel bezoekers er op en nabij het festivalterrein nog kunnen kamperen.

19 juni '24 ( 9:53)

Ticketmaster tegen ACM: ticketdoorverkoop kan via concurrent

Mensen die een ticket hebben gekocht bij Ticketmaster, maar daar vanaf willen, kunnen dat doen via andere doorverkoopplatforms. Die toezegging heeft de kaartverkoper gedaan aan de Autoriteit Consument & Markt. De ACM opende eerder een onderzoek naar belemmeringen door Ticketmaster voor klanten, als zij hun kaartjes wilden doorverkopen via een ander platform dan Ticketmaster. Die belemmeringen zijn tijdens het onderzoek weggenomen, meldt de toezichthouder woensdag.

19 juni '24 ( 8:45)

Graspop activeert woensdag noodplan om aanhoudende regen

Op Graspop Metal Meeting is woensdag een noodplan in werking gesteld om de vele regen. Het programma van woensdagavond op het metalfestival in het Belgische Dessel gaat niet door en ook kunnen de parkeerplaatsen woensdag niet open.

18 juni '24 (15:10)

Dit is het weer tijdens het Pinkpop-weekend

Het wordt komend weekend wisselend weer tijdens festival Pinkpop. Volgens Weeronline wordt het prima festivalweer, maar behoort een enkele bui wel tot de mogelijkheden.

18 juni '24 (11:32)

Provincie Overijssel ziet geen heil in structurele subsidieverhoging Bevrijdingsfestival

De organisatie van het Bevrijdingsfestival in Overijssel hoeft niet te rekenen op een structurele verhoging van de subsidie voor het festival. Dat heeft de provincie Overijssel besloten. Daarom krijgt het evenement voor het komende jaar een bedrag van 120.000 euro van de provincie, en niet meer. Dat meldt RTV Oost.

18 juni '24 ( 9:29)

BLØF en vrienden voegen derde concert toe aan reeks in Rotterdam Ahoy

BLØF geeft komend najaar een derde concert met muzikale vrienden in Rotterdam Ahoy. De Zeeuwse band treedt ook op 20 november op, maakt organisator Agents After All dinsdag bekend. De kaartverkoop is al begonnen.

18 juni '24 ( 8:44)

Internationale tour met muziek uit Les Misérables naar Nederland

Een internationale voorstelling met de muziek uit de wereldberoemde musical Les Misérables komt volgend jaar naar Nederland. Les Misérables the Arena Spectacular World Tour komt in februari voor vijf voorstellingen naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag.