Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Den Bosch gaat voor Brabants songfestival

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Het Eurovisiesongfestival 2020 moet in Noord-Brabant plaatsvinden. Dat vindt althans Den Bosch, dat het internationale muziekevenement met de slogan "Douze de groeten uit Brabant" maar wat graag wil organiseren. Woensdag overhandigde wethouder Mike van der Geld het bidbook van zijn stad.

Na Maastricht maakte ook Den Bosch een spektakel van de overhandiging van het bidbook. De wethouder werd vergezeld door vier dames die gekleed waren in jurken van Addy van den Krommenacker, Brabants trots.

In een reactie tegen BuzzE zei de modeontwerper zich te hebben laten inspireren door de kunstschilder Jheronimus (Jeroen) Bosch. De vier jurken, twee witte en twee blauwe, zijn geïnspireerd op zijn schilderij Tuin der Lusten. "Het blauwe gedeelte staat voor de hemel en het witte gedeelte staat voor broederschap en creativiteit. Ik heb alle negatieve elementen uit het schilderij weggehaald", aldus Van den Krommenacker die naar eigen zeggen graag zou willen meewerken aan het songfestival in Den Bosch. Volgende maand wordt duidelijk waar het festival gaat plaatsvinden.

'Vieren'

Van der Geld heeft het volste vertrouwen in de organisatie van het grootste liedjesfestijn van Europa. "We voldoen aan de eisen maar denken dat we meer kunnen." Het enige probleem is de hotels, maar dat is volgens Den Bosch ook weer niet echt een probleem. "Want Brabantse nachten zijn lang. Wij hebben alle kennis en kunde in huis in het 'vieren'." Volgens het Brabants Dagblad heeft Den Bosch 3 miljoen euro over voor het songfestival. Het geheime voorstel wordt woensdagmiddag na de deadline openbaar gemaakt.

Noord-Brabant stelde vorige maand al voor de songfestivalfans kennis te laten maken met "een nieuw, veel landelijker gebied" van Nederland. In een veelbekeken filmpje kreeg de provincie al ‘douze points’ van commissaris van de koning Wim van de Donk.

Risico

Aanvankelijk toonde ook Breda interesse in de organisatie van het songfestival, maar die stad trok zich terug omdat de gemeente het financiële risico te groot vindt. Breda steunt Den Bosch als gaststad.

Of het Eurovisiesongfestival 2020 echt gehouden wordt tussen de koeien en varkens wordt volgende maand duidelijk. Dan maken de NPO, AVROTROS en NOS, die het evenement in nauwe samenwerking met de European Broadcasting Union (EBU) organiseren, de gaststad bekend. Naast Den Bosch leverden ook Maastricht, Rotterdam, Arnhem en Utrecht een bidbook in.

Door: ANP

21 juni '24 (12:37)

Nieuwste editie van ‘Zuiderpark Vakantiepark’ luidt zomervakantie in

Met een hiphopfamileshow door Rico van Opgezwolle en Dries van Typhoon, knalt het Zuiderpark Vakantiepark de zomer in. Op maandag 15 juli gaat het vakantiepark van start en op donderdag 22 augustus is er voor het eerst een afsluitdag, met de voorstelling van EXIT van Piet Van Dycke in samenwerking met Kinderopvang 2Samen. Dit meldt het Zuiderpark Theater. 

21 juni '24 (11:03)

Amsterdam 750 jaar: Willeke Alberti treedt op

Willeke Alberti treedt op bij het startconcert van Amsterdam 750 in de Ziggo Dome. Sinds haar laatste solotournee in 2022 treedt de 79-jarige zangeres zelden op voor groot publiek. Voor de viering van het 750-jarig bestaan van de stad maakt Alberti dus een uitzondering, meldt de organisatie vrijdag. Naast Alberti verschijnen ook rapper Sef en dj Joost van Bellen op het podium van het openingsconcert.

21 juni '24 ( 9:12)

Fred & Friends line-up compleet met optreden Jamai

Jamai verschijnt dit najaar weer op het podium bij Fred & Friends. Daarmee is de line-up van het evenement van Fred van Leer compleet, meldt de organisatie.

21 juni '24 ( 8:45)

'Ademnood-dansfeest' moet meerdaags evenement worden

Het Ademnood-dansfeest waar Katja Schuurman en Babette van Veen aan werken moet een meerdaags evenement worden in de Ziggo Dome in Amsterdam of Rotterdam Ahoy. "Daar zijn we nog mee bezig", zei Schuurman donderdag in Shownieuws.

21 juni '24 ( 8:31)

Tweede show toegevoegd in De Kuip voor DI-RECT

DI-RECT geeft volgend jaar een tweede concert in De Kuip in Rotterdam. Het stadion maakt vrijdag bekend dat de Haagse rockers ook op 13 juni optreden.

21 juni '24 ( 8:30)

Grootste concert tot nu toe voor DI-RECT in De Kuip

DI-RECT treedt volgend jaar op 14 juni op in stadion De Kuip in Rotterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Haagse band tot nu toe. De kaartverkoop begint zaterdagochtend.

20 juni '24 (12:05)

Organisatie Pinkpop besluit deel parkeerterrein af te sluiten

Omdat het de afgelopen tijd zoveel heeft geregend, heeft de organisatie van Pinkpop besloten om een deel van het parkeerterrein af te sluiten. Er is teveel regen gevallen om op het P5-weekendgedeelte te parkeren, zegt de festivalorganisatie.

20 juni '24 (11:35)

Dit is de eerste aangekondigde artiest voor Disney in Concert

Vajèn van den Bosch is als eerste artiest aangekondigd voor de optredens van Disney in Concert van 2025. De musicalactrice treedt op zaterdag 4 januari op in de Ziggo Dome in Amsterdam, werd donderdag bekendgemaakt.

20 juni '24 ( 9:15)

Utrechtse Staten maken zich hard voor meerjarige subsidie Bevrijdingsfestival Utrecht

De Utrechtse Staten willen dat de provincie een meerjarige subsidie geeft aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een ruime meerderheid van de fracties steunde in een Statenvergadering een motie hierover van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA.

20 juni '24 ( 8:38)

Naar Graspop? Dan kan je niet parkeren

Tijdens deze editie van Graspop Metal Meeting in de Belgische plaats Dessel kunnen bezoekers niet parkeren. Volgens omroep VRT heeft de organisatie, door de hevige regen van dinsdag, alle parkeerplaatsen op het festivalterrein moeten sluiten. Onduidelijk is ook of en hoeveel bezoekers er op en nabij het festivalterrein nog kunnen kamperen.