Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Najaarseditie Snorfestival voor tweede keer bij De Nijverheid in Utrecht

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Uitgeverij Snor organiseert op zondag 22 september voor de tweede keer bij De Nijverheid in Utrecht het Snorfestival. Naast boeklanceringen en boeken kopen, kan er ook ukelele worden gespeeld, kunnen er magische trucs worden geleerd en is er jongleren en koorddansen bij Circus Moustache. Dit meldt Uitgeverij Snor.
Tijdens het Snorfestival presenteert Uitgeverij Snor de boeken die dit najaar uitkomen met feestelijke activiteiten en workshops rondom iedere nieuwe titel. Zo kunnen er in het kader van het nieuwe boek Kerst van Holy Kauw kersthapjes worden geproefd, kan er een fotografieles worden gevolgd bij Zilverblauw ter ere van haar nieuwe boek Shoot, en kan er feest worden gevierd ter ere van het uitkomen van de Verjaardagskalender van prijswinnend ontwerpbureau Studio Boot. De makers van deze en eerder uitgekomen boeken lopen vrij rond om boeken te signeren en te vertellen over hun werk.
 

Workshops en winkelen

 
Naast de workshops rondom de boeken kunnen er tijdens het Snorfestival volop workshops worden gevolgd. Van koorddansen en jongleren bij Circus Moustache tot ukelele leren spelen, en van een t-shirt zeefdrukken tot je hond fotograferen. In de Snor-winkel kunnen uiteraard boeken worden gekocht, vaak gunstig geprijsd, en daarnaast is er een markt met kunst en vintage. Ook bij de kunstenaars in de ateliers van De Nijverheid kan een kijkje worden genomen.
 

Sinds 2014

 
Het Snorfestival dat sinds 2014 ieder voor- en najaar wordt gehouden is ontstaan rondom het lanceren van de nieuwe voor- en najaarsboeken. In combinatie met workshops (onder andere rondom de boeken), muziek en lekker eten en drinken. Op 22 september vindt het voor de tweede keer plaats op het terrein van de Nijverheid, waar Uitgeverij Snor ook kantoor houdt. Voor meer informatie, zie de website van De Wereld van Snor.
 
Door: Nationale Recreatiegids
20 juni '24 ( 9:15)

Utrechtse Staten maken zich hard voor meerjarige subsidie Bevrijdingsfestival Utrecht

De Utrechtse Staten willen dat de provincie een meerjarige subsidie geeft aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een ruime meerderheid van de fracties steunde in een Statenvergadering een motie hierover van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA.

20 juni '24 ( 8:38)

Naar Graspop? Dan kan je niet parkeren

Tijdens deze editie van Graspop Metal Meeting in de Belgische plaats Dessel kunnen bezoekers niet parkeren. Volgens omroep VRT heeft de organisatie, door de hevige regen van dinsdag, alle parkeerplaatsen op het festivalterrein moeten sluiten. Onduidelijk is ook of en hoeveel bezoekers er op en nabij het festivalterrein nog kunnen kamperen.

19 juni '24 ( 9:53)

Ticketmaster tegen ACM: ticketdoorverkoop kan via concurrent

Mensen die een ticket hebben gekocht bij Ticketmaster, maar daar vanaf willen, kunnen dat doen via andere doorverkoopplatforms. Die toezegging heeft de kaartverkoper gedaan aan de Autoriteit Consument & Markt. De ACM opende eerder een onderzoek naar belemmeringen door Ticketmaster voor klanten, als zij hun kaartjes wilden doorverkopen via een ander platform dan Ticketmaster. Die belemmeringen zijn tijdens het onderzoek weggenomen, meldt de toezichthouder woensdag.

19 juni '24 ( 8:45)

Graspop activeert woensdag noodplan om aanhoudende regen

Op Graspop Metal Meeting is woensdag een noodplan in werking gesteld om de vele regen. Het programma van woensdagavond op het metalfestival in het Belgische Dessel gaat niet door en ook kunnen de parkeerplaatsen woensdag niet open.

18 juni '24 (15:10)

Dit is het weer tijdens het Pinkpop-weekend

Het wordt komend weekend wisselend weer tijdens festival Pinkpop. Volgens Weeronline wordt het prima festivalweer, maar behoort een enkele bui wel tot de mogelijkheden.

18 juni '24 (11:32)

Provincie Overijssel ziet geen heil in structurele subsidieverhoging Bevrijdingsfestival

De organisatie van het Bevrijdingsfestival in Overijssel hoeft niet te rekenen op een structurele verhoging van de subsidie voor het festival. Dat heeft de provincie Overijssel besloten. Daarom krijgt het evenement voor het komende jaar een bedrag van 120.000 euro van de provincie, en niet meer. Dat meldt RTV Oost.

18 juni '24 ( 9:29)

BLØF en vrienden voegen derde concert toe aan reeks in Rotterdam Ahoy

BLØF geeft komend najaar een derde concert met muzikale vrienden in Rotterdam Ahoy. De Zeeuwse band treedt ook op 20 november op, maakt organisator Agents After All dinsdag bekend. De kaartverkoop is al begonnen.

18 juni '24 ( 8:44)

Internationale tour met muziek uit Les Misérables naar Nederland

Een internationale voorstelling met de muziek uit de wereldberoemde musical Les Misérables komt volgend jaar naar Nederland. Les Misérables the Arena Spectacular World Tour komt in februari voor vijf voorstellingen naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag.

17 juni '24 (15:24)

Pinkpop rekent stuk minder bezoekers voor vrijdag en zaterdag

Heb je komend weekend nog niets te doen en wil je een aantal leuke artiesten zien? Er zijn nog genoeg kaartjes te koop voor Pinkpop in Landgraaf. De organisatie merkt op dat de kaartverkoop voor vrijdag en zaterdag achterloopt in vergelijking tot zondag. Ze hebben zelfs nog een campagne lopen om extra kaartjes te verkopen, meldt 1Limburg.

17 juni '24 ( 9:08)

Line-up van 31e editie van Appelpop compleet met aankondiging Suzan & Freek

Appelpop heeft nieuwe acts bekendgemaakt die op het festival optreden. Daarmee is de volledige line-up bekend. Onder anderen Suzan & Freek, Son Mieux en Rondé staan op het programma van de 31e editie van Appelpop.