Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Pilgrim Harbour Festival met muziek van Jacob van Obrecht tot Leonard Cohen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
De derde editie van het Pilgrim Harbour Festival in de Rotterdamse wijk Delfshaven zal op 21 juni worden geopend met een concert waarbij 15e-eeuwse en hedendaagse muziek elkaar zullen ontmoeten. Jacob van Obrechts Missa Super Fortuna Desperata zal dan worden opgevoerd, evenals Leonard Cohens Halleluja. Dit meldt de Stichting Pilgrim Harbour.
Voor het concert werken verschillende muzikanten samen met opera- en theatergezelschap INTORNO en het Christelijk Gemengd Koor Delfshaven - dat bestaat uit 35 personen - onder leiding van dirigent Arjan Uitbeijerse. Volgens de organisatie wordt de avond een “creatieve, vocale en instrumentale reis waarin renaissance, het hedendaagse levenslied, barok en romantiek met elkaar zijn verweven.” 
 

Pelgrimage

 
Het is de aftrap van het muziekfestival, dat doorloopt tot in september. Zo zal op 13 september Sacred Sounds plaatsvinden, waarbij vijftig Rotterdammers met uiteenlopende achtergronden een concertvoorstelling zullen geven rondom het thema Pelgrimage
 
Meer informatie over het Pilgrim Harbour Festival is te vinden via de website van Pilgrim Harbour. Het openingsconcert, met als titel Van toen naar nu, vindt plaats in de Pelgrimsvaderkerk, op vrijdag 21 juni van 20.15 tot 22.00 uur. Kaarten zijn vijftien euro, en kunnen ook - cash en gepast - aan de deur worden gekocht.
 
Door: Nationale Recreatiegids
21 juni '24 ( 8:31)

Tweede show toegevoegd in De Kuip voor DI-RECT

DI-RECT geeft volgend jaar een tweede concert in De Kuip in Rotterdam. Het stadion maakt vrijdag bekend dat de Haagse rockers ook op 13 juni optreden.

21 juni '24 ( 8:30)

Grootste concert tot nu toe voor DI-RECT in De Kuip

DI-RECT treedt volgend jaar op 14 juni op in stadion De Kuip in Rotterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Haagse band tot nu toe. De kaartverkoop begint zaterdagochtend.

20 juni '24 (12:05)

Organisatie Pinkpop besluit deel parkeerterrein af te sluiten

Omdat het de afgelopen tijd zoveel heeft geregend, heeft de organisatie van Pinkpop besloten om een deel van het parkeerterrein af te sluiten. Er is teveel regen gevallen om op het P5-weekendgedeelte te parkeren, zegt de festivalorganisatie.

20 juni '24 (11:35)

Dit is de eerste aangekondigde artiest voor Disney in Concert

Vajèn van den Bosch is als eerste artiest aangekondigd voor de optredens van Disney in Concert van 2025. De musicalactrice treedt op zaterdag 4 januari op in de Ziggo Dome in Amsterdam, werd donderdag bekendgemaakt.

20 juni '24 ( 9:15)

Utrechtse Staten maken zich hard voor meerjarige subsidie Bevrijdingsfestival Utrecht

De Utrechtse Staten willen dat de provincie een meerjarige subsidie geeft aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een ruime meerderheid van de fracties steunde in een Statenvergadering een motie hierover van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA.

20 juni '24 ( 8:38)

Naar Graspop? Dan kan je niet parkeren

Tijdens deze editie van Graspop Metal Meeting in de Belgische plaats Dessel kunnen bezoekers niet parkeren. Volgens omroep VRT heeft de organisatie, door de hevige regen van dinsdag, alle parkeerplaatsen op het festivalterrein moeten sluiten. Onduidelijk is ook of en hoeveel bezoekers er op en nabij het festivalterrein nog kunnen kamperen.

19 juni '24 ( 9:53)

Ticketmaster tegen ACM: ticketdoorverkoop kan via concurrent

Mensen die een ticket hebben gekocht bij Ticketmaster, maar daar vanaf willen, kunnen dat doen via andere doorverkoopplatforms. Die toezegging heeft de kaartverkoper gedaan aan de Autoriteit Consument & Markt. De ACM opende eerder een onderzoek naar belemmeringen door Ticketmaster voor klanten, als zij hun kaartjes wilden doorverkopen via een ander platform dan Ticketmaster. Die belemmeringen zijn tijdens het onderzoek weggenomen, meldt de toezichthouder woensdag.

19 juni '24 ( 8:45)

Graspop activeert woensdag noodplan om aanhoudende regen

Op Graspop Metal Meeting is woensdag een noodplan in werking gesteld om de vele regen. Het programma van woensdagavond op het metalfestival in het Belgische Dessel gaat niet door en ook kunnen de parkeerplaatsen woensdag niet open.

18 juni '24 (15:10)

Dit is het weer tijdens het Pinkpop-weekend

Het wordt komend weekend wisselend weer tijdens festival Pinkpop. Volgens Weeronline wordt het prima festivalweer, maar behoort een enkele bui wel tot de mogelijkheden.

18 juni '24 (11:32)

Provincie Overijssel ziet geen heil in structurele subsidieverhoging Bevrijdingsfestival

De organisatie van het Bevrijdingsfestival in Overijssel hoeft niet te rekenen op een structurele verhoging van de subsidie voor het festival. Dat heeft de provincie Overijssel besloten. Daarom krijgt het evenement voor het komende jaar een bedrag van 120.000 euro van de provincie, en niet meer. Dat meldt RTV Oost.