Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

EO-Jongerendag viert het geloof in Ahoy

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Duizenden jongeren vieren zaterdag het geloof tijdens de 45e editie van de EO-Jongerendag. Het christelijke muziekfestival, met muziek en diverse sprekers, vindt dit jubileumjaar voor het eerst plaats in Ahoy Rotterdam.

De EO-jongerendag, die de afgelopen jaren werd gehouden in het GelreDome in Arnhem, is verhuisd naar een nieuwe, kleinere locatie. "Vroeger zochten we naar groot, groter, grootst", vertelt presentator van het evenement Joram Kaat. "Nu zoeken we meer naar connectie, naar intimiteit. Ahoy zit straks rammetje vol. Dat geeft een heel andere sfeer dan het enorme GelreDome."

Thema dit jaar is BEAM the light, waarmee de organisatie aandacht wil besteden aan onderwerpen waar veel jongeren mee worstelen, zoals eenzaamheid en burn-out. "Enerzijds hebben we het over de duistere kanten van het leven, over moeilijkheden waar we allemaal in ons leven mee te maken krijgen", zegt Joram, die het event sinds 2015 presenteert. "Maar aan de andere kant is er juist het licht. We geloven dat God een licht schijnt over deze duisternis."

Gemeenschap

Zowel de sprekers als de bands sluiten hierop aan. Een van de muzikale acts is Hillsong Young & Free, de band van de kerk die Justin Bieber regelmatig bezoekt. Het is een van de populairste christelijke bands ter wereld. Joram: "Ze spelen elektronische muziek. Dezelfde sound als de muziek die je op de radio hoort, maar dan met een christelijke boodschap." Dat geldt ook voor Tauren Wells, een Amerikaans christelijke zanger. "Hij zingt over de duisternis en hoe je bij God troost en vertrouwen vindt. Dat past mooi bij het thema."

De EO-jongerendag, in 1975 voor het eerst gehouden in de Martinihal in Groningen, is al jaren een drukbezocht evenement. "Jongeren uit heel Nederland die hetzelfde geloven, ontmoeten elkaar hier. Het is echt een gemeenschap", verklaart de 25-jarige Joram het succes. "Qua muziek sluiten we aan bij andere grote evenementen, maar de boodschap is anders. We vieren het geloof en hebben het met elkaar over de zoektocht die het geloof ook is."

Meer informatie over de EO Jongerendag is te vinden via de speciale BEAM-website. Hier zijn ook tickets voor het evenement te koop.

Door: ANP

17 juni '24 ( 9:08)

Line-up van 31e editie van Appelpop compleet met aankondiging Suzan & Freek

Appelpop heeft nieuwe acts bekendgemaakt die op het festival optreden. Daarmee is de volledige line-up bekend. Onder anderen Suzan & Freek, Son Mieux en Rondé staan op het programma van de 31e editie van Appelpop.

17 juni '24 ( 9:04)

Rock Werchter verduurzaamt festival met zonnepanelen en windmolen op terrein

Rock Werchter gaat een deel van zijn energie halen uit een eigen windturbine. Dat heeft het Belgische festival vrijdag via de eigen website laten weten. Het is volgens de organisatie het eerste festival in Europa dat een eigen windmolen gebruikt.

17 juni '24 ( 8:47)

Organisatie Oerol positief over 'een van natste edities in jaren'

De organisatie van het Oerol Festival is blij dat bezoekers van het jaarlijkse kunst- en cultuurevenement op Terschelling zich niet hebben laten tegengehouden door het onstuimige weer. Ook van de flexibiliteit en toewijding van de makers en artiesten is de organisatie onder de indruk. Volgens interim-directeur Daniële Streep was de 43e editie van Oerol een van de natste in jaren en moesten tien dagen lang de elementen worden getrotseerd, maar waren makers erg toegewijd om de voorstellingen te laten doorgaan of te verplaatsen.

14 juni '24 (11:45)

Rag'n'Bone Man komt eind dit jaar naar Nederland

Rag'n'Bone Man komt eind dit jaar naar Nederland. De Britse zanger geeft op 2 december een concert in AFAS Live in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

14 juni '24 (10:31)

Gratis buitendouches bij Lowlands, maar die zijn wel koud

Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om buiten te douchen bij festival Lowlands. Naast de badhuizen waar bezoekers kunnen douchen zijn de buitendouches ook beschikbaar. Die zijn in tegenstelling tot de badhuizen gratis, maar niet even comfortabel als de douchehokjes, meldt Festileaks.

14 juni '24 ( 9:26)

Armin van Buuren produceert themalied voor Kinderen voor Kinderen NXT

Armin van Buuren heeft de eerste single van de nieuwe popgroep Kinderen voor Kinderen NXT geproduceerd. Het nummer heet Superkracht en is dit jaar het themalied voor de Kinderpostzegels.

14 juni '24 ( 8:48)

Frans Bauer schuift aan bij eerste Groots-show Guus Meeuwis

Frans Bauer treedt vrijdagavond op tijdens de eerste show van de laatste reeks Groots met een zachte G-concerten van Guus Meeuwis. Dat maakt Meeuwis bekend op Instagram.

13 juni '24 (11:02)

Vaderdag: zo zet jij jouw ouwe heerlijk in het zonnetje (en heb je zelf ook een leuke dag)

Aankomende zondag is het weer Vaderdag. De perfecte gelegenheid om je vader te laten zien hoeveel je van hem houdt. Natuurlijk kan hij een nieuwe stropdas of een bos bloemen altijd waarderen, maar het is nog veel leuker om tijdens deze dag een leuke activiteit te doen. Inspiratie nodig? Lees dan snel verder!

13 juni '24 ( 8:35)

Organisator: 'domme beslissing' om te bezuinigen op Nationaal Vuurwerk

Het zou een "domme beslissing" zijn van de gemeente Rotterdam om geen geld meer te steken in het Nationaal Vuurwerk dat jaarlijks bij de Erasmusbrug wordt gehouden. Dat zegt Jasper Scholte van de organisator, het Rotterdamse bedrijf JMR Event Makers. De gemeente moet bezuinigen en wil niet langer geld steken in het evenement dat elke jaarwisseling tienduizenden bezoekers trekt.

12 juni '24 (13:12)

Merendeel in het water gevallen voorstellingen Oerol wordt ingehaald

Het merendeel van de voorstellingen die festival Oerol op Terschelling maandag moest annuleren door de hevige regenval, wordt ingehaald. Dat zegt artistiek leider Sabine Pater dinsdag tegen het ANP. Volgens Pater gingen er uiteindelijk zeven van de 34 voorstellingen door het slechte weer niet door en zijn deze woensdag en komend weekend grotendeels alsnog te zien. Daarnaast komen er extra dj's op het festivalhart op het Noordzeestrand draaien.