Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Duncan Laurence wil verenigen in Israël

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Duncan Laurence probeert zich zoveel mogelijk te focussen op het Eurovisiesongfestival en zich niet bezig te houden met het opgelaaide geweld tussen Israël en Gaza. Zorgen over zijn veiligheid heeft de zanger niet maar het conflict is wel iets wat hij in de gaten houdt.

"Natuurlijk", zei Duncan vlak voor zijn vertrek op Schiphol voor de camera van het ANP. "Ik heb het gezien, ik lees ook het nieuws. Het is zeker iets waar je in je achterhoofd rekening mee houdt." Afgelopen dagen bestookten Israël en Gaza elkaar met raketaanvallen, met meerdere dodelijke slachtoffers als gevolg. Voor de repetities in Tel Aviv had dat geen gevolgen, die gingen gewoon door. Ook de komende dagen wordt niets gewijzigd in het geplande programma.

"Ik houd de focus vooral op het Eurovisiesongfestival en de boodschap die zij uitdragen", gaat Duncan verder. "Dat muziek verenigt en dat daar zo veel landen komen met diezelfde passie. Niet alleen voor muziek maar ook het verenigen van die landen. Met die visie ga ik richting Israël."

Verrassing

Zenuwen zijn er inmiddels ook aanwezig bij Duncan, nu zijn songfestivalavontuur echt gaat beginnen. "Maar het valt op zich mee. Het is meer gezonde spanning. Ik heb echt heel veel zin om er naartoe te gaan."

De zanger die Nederland vertegenwoordigt met zijn liedje Arcade staat dinsdag voor het eerst op het podium tijdens de repetities. Wat hij gaat laten zien is nog steeds een verrassing. Ook op Schiphol liet Duncan zich niet verleiden tot uitspraken over zijn act. Wel is de Nederlandse delegatie er helemaal klaar voor. Alles is tot in de puntjes voorbereid, maar de nieuwe ruimte en het oog van de wereldpers maken het toch anders.

"Ik ben heel erg benieuwd naar de repetitie van morgen, want ik denk dat je je daar niet echt op kan voorbereiden omdat het in een keer een hele andere zaal is en een andere sfeer", zegt Duncan. "Het is ook echt wel een goed moment om te peilen waar we staan we op dit moment. Maar we hebben alles zo goed voorbereid. Met hulp van Ilse (DeLange, red.) en regisseur Hans Pannecoucke hebben we gewoon heel veel in detail kunnen repeteren. Dat is heel erg fijn."

Halve finale

Dinsdag zal Nederland dus een eerste glimp ontvangen van hoe Duncans act eruit ziet. Volgende week gaat pas het echte werk beginnen met de juryshow op woensdag en de tweede halve finale op donderdag. De finale is op zaterdag 18 mei.

Door: ANP

21 juni '24 ( 8:45)

'Ademnood-dansfeest' moet meerdaags evenement worden

Het Ademnood-dansfeest waar Katja Schuurman en Babette van Veen aan werken moet een meerdaags evenement worden in de Ziggo Dome in Amsterdam of Rotterdam Ahoy. "Daar zijn we nog mee bezig", zei Schuurman donderdag in Shownieuws.

21 juni '24 ( 8:31)

Tweede show toegevoegd in De Kuip voor DI-RECT

DI-RECT geeft volgend jaar een tweede concert in De Kuip in Rotterdam. Het stadion maakt vrijdag bekend dat de Haagse rockers ook op 13 juni optreden.

21 juni '24 ( 8:30)

Grootste concert tot nu toe voor DI-RECT in De Kuip

DI-RECT treedt volgend jaar op 14 juni op in stadion De Kuip in Rotterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Haagse band tot nu toe. De kaartverkoop begint zaterdagochtend.

20 juni '24 (12:05)

Organisatie Pinkpop besluit deel parkeerterrein af te sluiten

Omdat het de afgelopen tijd zoveel heeft geregend, heeft de organisatie van Pinkpop besloten om een deel van het parkeerterrein af te sluiten. Er is teveel regen gevallen om op het P5-weekendgedeelte te parkeren, zegt de festivalorganisatie.

20 juni '24 (11:35)

Dit is de eerste aangekondigde artiest voor Disney in Concert

Vajèn van den Bosch is als eerste artiest aangekondigd voor de optredens van Disney in Concert van 2025. De musicalactrice treedt op zaterdag 4 januari op in de Ziggo Dome in Amsterdam, werd donderdag bekendgemaakt.

20 juni '24 ( 9:15)

Utrechtse Staten maken zich hard voor meerjarige subsidie Bevrijdingsfestival Utrecht

De Utrechtse Staten willen dat de provincie een meerjarige subsidie geeft aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een ruime meerderheid van de fracties steunde in een Statenvergadering een motie hierover van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA.

20 juni '24 ( 8:38)

Naar Graspop? Dan kan je niet parkeren

Tijdens deze editie van Graspop Metal Meeting in de Belgische plaats Dessel kunnen bezoekers niet parkeren. Volgens omroep VRT heeft de organisatie, door de hevige regen van dinsdag, alle parkeerplaatsen op het festivalterrein moeten sluiten. Onduidelijk is ook of en hoeveel bezoekers er op en nabij het festivalterrein nog kunnen kamperen.

19 juni '24 ( 9:53)

Ticketmaster tegen ACM: ticketdoorverkoop kan via concurrent

Mensen die een ticket hebben gekocht bij Ticketmaster, maar daar vanaf willen, kunnen dat doen via andere doorverkoopplatforms. Die toezegging heeft de kaartverkoper gedaan aan de Autoriteit Consument & Markt. De ACM opende eerder een onderzoek naar belemmeringen door Ticketmaster voor klanten, als zij hun kaartjes wilden doorverkopen via een ander platform dan Ticketmaster. Die belemmeringen zijn tijdens het onderzoek weggenomen, meldt de toezichthouder woensdag.

19 juni '24 ( 8:45)

Graspop activeert woensdag noodplan om aanhoudende regen

Op Graspop Metal Meeting is woensdag een noodplan in werking gesteld om de vele regen. Het programma van woensdagavond op het metalfestival in het Belgische Dessel gaat niet door en ook kunnen de parkeerplaatsen woensdag niet open.

18 juni '24 (15:10)

Dit is het weer tijdens het Pinkpop-weekend

Het wordt komend weekend wisselend weer tijdens festival Pinkpop. Volgens Weeronline wordt het prima festivalweer, maar behoort een enkele bui wel tot de mogelijkheden.