Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Tilburg maakt zich op voor de jaarlijkse kermis

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km

TILBURG (Novum) - De Tilburgse kermis gaat vrijdag weer van start. De grootste kermis van de Benelux trekt ieder jaar meer dan een miljoen bezoekers en is daarmee een van de best bezochte evenementen van Nederland. Tot volgende week zondag kunnen er ritjes in het reuzenrad worden gemaakt en oliebollen worden gegeten in de Brabantse stad.

Om 19.30 uur opent de Tilburgse kermiswethouder Joost Möller het evenement, dat al 442 jaar wordt gehouden. Ook dit jaar wordt de opening opgeluisterd door optredens, onder meer van Glennis Grace.

Een woordvoerder van de gemeente is opgetogen over de weersverwachtingen en verwacht daardoor geen tegenvallende bezoekersaantallen. "Het wordt echt kermisweer". Hij verwacht vooral na het weekend op Roze Maandag veel bezoekers. Zo'n driehonderdduizend feestende homo's, lesbiennes en ongetwijfeld ook heteroseksuele bezoekers vullen dan de binnenstad.

De NS zet die dag ook extra treinen in, waaronder de Rozemaandagexpress. Die trein rijdt met de Tilburgse kermiswethouder van Amsterdam naar Tilburg en wordt bemand door 24 'roze' conducteurs. Tijdens de treinrit wordt de song voor Gay Pride 2012 gelanceerd.

Ook de gemeente besteedt extra aandacht aan de drukbezochte themadag en opent een speciale roze camping in het centrum vlakbij het kermisterrein. De boekingen zijn nog niet massaal binnengestroomd, want er zijn nog 35 van de 50 plekken vrij. De gemeente hoopt dat door het goede weer de camping zondag- en maandagnacht toch vol komt te staan.

Om 'raddraaiers' op de kermis aan te pakken, deelt het Openbaar Ministerie ook dit jaar weer speciale taakstraffen uit. Overlastbezorgers worden op een speciale zitting voorgesteld om de straten van de kermis schoon te maken. Als zij dit niet willen, moeten ze alsnog voor de rechter verschijnen en eist het OM een hogere straf. Vorig jaar namen twintig mensen de bezem in de hand na een licht vergrijp.

Mensen die met de auto naar het evenement gaan, komen waarschijnlijk veel medekermisgangers tegen. De ANWB waarschuwde eerder deze week voor files rondom Tilburg komend weekend.

12 april '24 (15:03)

De zes leukste festivals voor mensen die betaalbaar op stap willen

Het festivalseizoen staat weer voor de deur. De line-ups worden bekendgemaakt en de voorbereidingen zijn in volle gang. Tegenwoordig is het helaas wel een luxeproduct om een goed muziekfestival bij te wonen. Een weekendticket kost al gauw 300 euro, iets wat niet iedereen kan betalen. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de leukste gratis festivals, zodat je alsnog een leuk muziekevenement kunt bijwonen. 

12 april '24 (14:12)

GP in Zandvoort in 2025 op 31 augustus

De Dutch Grand Prix op het circuit van Zandvoort vindt volgend jaar op 31 augustus plaats. Dat blijkt uit de nieuwe kalender voor het volgend seizoen die het Formula One Management vrijdag bekendmaakte. De Grote Prijs van Nederland staat deze zomer zes dagen eerder op het programma, op 25 augustus.

12 april '24 (10:01)

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg kondigt aan te stoppen

Directeur Eric van Eerdenburg neemt over twee jaar afscheid van het festival Lowlands. Dat kondigt hij donderdag aan in de podcast De Machine van 3voor12.

12 april '24 ( 8:51)

Saïda Maggé neemt presentatie Koningsdaguitzending NOS dit jaar op zich

De koningsdaguitzending van de NOS wordt dit jaar gepresenteerd door Saïda Maggé. De nieuwspresentator neemt daarmee het stokje over van Jeroen Overbeek, die de live-uitzending de afgelopen jaren van commentaar voorzag.

12 april '24 ( 8:43)

Jonas Brothers verplaatsen Europees deel van tournee, show in Ziggo Dome verzet

De Amerikaanse band Jonas Brothers heeft het Europese deel van hun tournee verplaatst. Concertorganisator MOJO laat weten dat het concert dat de broers op 10 juni in Ziggo Dome zouden geven, nu op donderdag 3 oktober plaatsvindt. Als reden worden "planningconflicten" genoemd.

11 april '24 (15:19)

DI-RECT, Jonna Fraser en Waylon ook te zien op Zwarte Cross

Waylon, Jonna Fraser, DI-RECT en Living Colour zijn donderdag toegevoegd aan de line-up van Zwarte Cross. De organisatie maakte 51 nieuwe namen bekend die optreden tijdens het muziekfestival in Lichtenvoorde.

11 april '24 (10:21)

Dit zijn de presentatoren van Het Grote Songfestivalfeest

Cornald Maas en Edsilia Rombley presenteren in december de vierde editie van Het Grote Songfestivalfeest. Net als vorig jaar praten zij het evenement in de Ziggo Dome aan elkaar, is donderdag bekendgemaakt.

11 april '24 ( 8:55)

Grootste concert tot nu toe voor Rolf Sanchez

Rolf Sanchez treedt op 14 december op in AFAS Live in Amsterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Nederlandse zanger tot nu toe.

11 april '24 ( 8:45)

Gastoptreden van Danny Vera bij Groots met een Zachte G

Danny Vera is een van de gastoptredens tijdens de 2024-reeks van Guus Meeuwis' concerttraditie Groots met een Zachte G. Dat vertelde Meeuwis in RTL Boulevard.

11 april '24 ( 8:30)

Inschrijven voor marathon Amsterdam niet meer mogelijk: uitverkocht

Inschrijven voor de marathon van Amsterdam in oktober is al niet meer mogelijk. De 48e editie van het evenement is al uitverkocht en dat is volgens de organisatie eerder dan ooit. Vooral de hele marathon is dit jaar populair, met een recordaantal inschrijvingen van 22.500 hardlopers.