Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Flasmobfenomeen No Pants Subway Ride komt naar Amsterdam

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Sinds 2002 wordt jaarlijks in New York de No Pants Subway Ride georganiseerd. Het idee is eenvoudig: mensen stappen in het midden van de winter in hun onderbroek de metro in. Dit jaar is er ook een Amsterdamse editie, komende zondag, met de Vijzelgracht als begin- en eindpunt. Dit meldt Everybody Likes Penguins.

Deelnemers aan de No Pants Subway Ride gedragen zich alsof ze elkaar niet kennen. Het doel van de flashmob is het verrassen, verbazen en opvrolijken van medepassagiers. "In de aanloop naar blue monday kan de wereld wel wat positieve energie gebruiken’, zegt Hugo van den Hurk van reclamebureau Everybody Likes Penguins. Het initiatief is vrijwilligerswerk en wordt geholpen door een sponsoring van het Amsterdamse fashionmerk Pockies. De flashmob wordt georganiseerd in lijn met de New Yorkse editie, waar jaarlijks tiendduizenden mensen aan meedoen.

Evenals de Amerikaanse versie van de No Pants Subway Ride vindt bij aanvang een peptalk plaats voor alle deelnemers. De persoon die met een megafoon de mensen toespreekt wordt in New York de general genoemd. In een enthousiaste speech warmt de hij of zij iedereen op voor de ludieke actie. In Amsterdam zal dit zondag 13 januari gebeuren, om 15.00 uur bij het voetgangersgebied van metrostation Vijzelgracht. Meer informatie over het evenement is te vinden op de website nopantssubwayride.nl/.

Door: redactie Nationale Recreatiegids

21 juni '24 (12:37)

Nieuwste editie van ‘Zuiderpark Vakantiepark’ luidt zomervakantie in

Met een hiphopfamileshow door Rico van Opgezwolle en Dries van Typhoon, knalt het Zuiderpark Vakantiepark de zomer in. Op maandag 15 juli gaat het vakantiepark van start en op donderdag 22 augustus is er voor het eerst een afsluitdag, met de voorstelling van EXIT van Piet Van Dycke in samenwerking met Kinderopvang 2Samen. Dit meldt het Zuiderpark Theater. 

21 juni '24 (11:03)

Amsterdam 750 jaar: Willeke Alberti treedt op

Willeke Alberti treedt op bij het startconcert van Amsterdam 750 in de Ziggo Dome. Sinds haar laatste solotournee in 2022 treedt de 79-jarige zangeres zelden op voor groot publiek. Voor de viering van het 750-jarig bestaan van de stad maakt Alberti dus een uitzondering, meldt de organisatie vrijdag. Naast Alberti verschijnen ook rapper Sef en dj Joost van Bellen op het podium van het openingsconcert.

21 juni '24 ( 9:12)

Fred & Friends line-up compleet met optreden Jamai

Jamai verschijnt dit najaar weer op het podium bij Fred & Friends. Daarmee is de line-up van het evenement van Fred van Leer compleet, meldt de organisatie.

21 juni '24 ( 8:45)

'Ademnood-dansfeest' moet meerdaags evenement worden

Het Ademnood-dansfeest waar Katja Schuurman en Babette van Veen aan werken moet een meerdaags evenement worden in de Ziggo Dome in Amsterdam of Rotterdam Ahoy. "Daar zijn we nog mee bezig", zei Schuurman donderdag in Shownieuws.

21 juni '24 ( 8:31)

Tweede show toegevoegd in De Kuip voor DI-RECT

DI-RECT geeft volgend jaar een tweede concert in De Kuip in Rotterdam. Het stadion maakt vrijdag bekend dat de Haagse rockers ook op 13 juni optreden.

21 juni '24 ( 8:30)

Grootste concert tot nu toe voor DI-RECT in De Kuip

DI-RECT treedt volgend jaar op 14 juni op in stadion De Kuip in Rotterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Haagse band tot nu toe. De kaartverkoop begint zaterdagochtend.

20 juni '24 (12:05)

Organisatie Pinkpop besluit deel parkeerterrein af te sluiten

Omdat het de afgelopen tijd zoveel heeft geregend, heeft de organisatie van Pinkpop besloten om een deel van het parkeerterrein af te sluiten. Er is teveel regen gevallen om op het P5-weekendgedeelte te parkeren, zegt de festivalorganisatie.

20 juni '24 (11:35)

Dit is de eerste aangekondigde artiest voor Disney in Concert

Vajèn van den Bosch is als eerste artiest aangekondigd voor de optredens van Disney in Concert van 2025. De musicalactrice treedt op zaterdag 4 januari op in de Ziggo Dome in Amsterdam, werd donderdag bekendgemaakt.

20 juni '24 ( 9:15)

Utrechtse Staten maken zich hard voor meerjarige subsidie Bevrijdingsfestival Utrecht

De Utrechtse Staten willen dat de provincie een meerjarige subsidie geeft aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een ruime meerderheid van de fracties steunde in een Statenvergadering een motie hierover van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA.

20 juni '24 ( 8:38)

Naar Graspop? Dan kan je niet parkeren

Tijdens deze editie van Graspop Metal Meeting in de Belgische plaats Dessel kunnen bezoekers niet parkeren. Volgens omroep VRT heeft de organisatie, door de hevige regen van dinsdag, alle parkeerplaatsen op het festivalterrein moeten sluiten. Onduidelijk is ook of en hoeveel bezoekers er op en nabij het festivalterrein nog kunnen kamperen.