Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Toekomstfestival Let’s Gro onderzoekt (Gronings) geluk

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Vandaag gaat in Groningen het toekomstfestival Let's Gro van start, dat loopt tot en met 3 november. Onder de noemer Gelukkig ben je hier wordt deze editie ingezoomd op de vraag wat nu precies van Groningen zo’n aantrekkelijke plek maakt. Én wat geluk in het algemeen inhoud. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

Thijs Helfrich, zakelijk programmeur, is blij met het thema: "In Nederland zit Groningen toch een beetje in een verdomhoekje, dankzij de aardbevingen. Wij willen het omdraaien. Wees blij dat je in Groningen bent. Ja, door de aardbevingen is er veel ellende, maar tegelijkertijd is juist in de provincie Groningen superveel te doen. Er zijn bedrijven die prachtige dingen maken, en dat willen we graag laten zien."

Toch wordt het thema aardbevingen niet uit de weg gegaan. Zo wordt in de centrale Let's Gro-tent op de Grote Markt aandacht besteed aan allerlei positieve initiatieven uit de aardbevingsregio, waaronder op het gebied van bouwkunde, en houdt Diederik Samson donderdag een toespraak in de Nieuwe Kerk waarbij hij ingaat op de vraag hoe er van het aardgas kan worden overgestapt op alternatieve energie bronnen. Een welkome boodschap in het Noorden.

Naast een focus op Groningen wordt er ook breder gekeken naar de toekomst en geluk. Zo is voor de openingsavond niemand minder dan Meik Wiking ingevlogen. De Deen, beroemd van de bestseller Hygge- de Deense kunst van het leven en tevens directeur van het Happiness Research Institute in Kopenhagen, is een expert op het gebied van geluk.

Let’s Gro omvat meer dan honderd evenementen, verspreid over bijna dertig locaties. Het complete programma is te vinden op https://letsgro.nl/. Alle onderdelen zijn gratis – dat stemt altijd gelukkig.

Door: redactie Nationale Recreatiegids

12 juli '24 ( 8:53)

Hans Klok en Armin van Buuren openen nieuw podium Zwarte Cross

Het nieuwe hoofdpodium van festival Zwarte Cross wordt op 18 juli geopend met een speciale show. Illusionist Hans Klok, dj Armin van Buuren en operazanger Awn Maarof zorgen voor een "unieke" opening, aldus de organisatie.

12 juli '24 ( 8:43)

NS waarschuwt bezoekers P!nk: geen treinverkeer door aanrijding

Door een aanrijding is er donderdagavond weinig tot geen treinverkeer mogelijk op het traject van Amsterdam naar Utrecht. De NS waarschuwt treinreizigers die bij het concert van P!nk in de Johan Cruijff ArenA zijn dat er onvoldoende treincapaciteit beschikbaar is om iedereen thuis te brengen. "Zoek een alternatief vervoermiddel", aldus de vervoerder.

11 juli '24 (12:33)

Festivalweer: buien op vrijdag en zaterdag, zondag zonniger

Festivalgangers moeten vrijdag en zaterdag rekening houden met buien. Zondag wordt zonniger, meldt Weeronline.

10 juli '24 (12:01)

RAI in Amsterdam gedeeltelijk ontruimd na melding over verdacht pakketje

Een deel van de RAI in Amsterdam is woensdagochtend ontruimd nadat er een melding van een verdacht pakketje was binnengekomen bij de politie. Er wordt nu onderzoek gedaan, laat een woordvoerder van de politie weten.

10 juli '24 (11:39)

Swift-concerten in Amsterdam deden lokale economie goed

Drie keer trad de superster Taylor Swift afgelopen week op in de Amsterdamse Johan Cruiff Arena. Niet alleen de evenementenlocatie profiteerde van de komst van haar. Volgens economen bracht ze een flinke financiële boost mee voor de hoofdstad, meldt het Parool.

09 juli '24 (10:45)

Yves Berendse treedt volgend jaar niet één, maar twee keer op in Ziggo Dome

Yves Berendse geeft volgend jaar nog een concert in de Amsterdamse Ziggo Dome. De zanger treedt ook op 27 juni op, maakt organisator Agents After All dinsdag bekend.

09 juli '24 ( 9:10)

Danny Vera geeft in november extra show

Danny Vera geeft op 29 november een extra concert in Klokgebouw Eindhoven. De eerder aangekondigde show op 30 november is helemaal uitverkocht. Daarom is er een tweede avond geboekt.

08 juli '24 (10:48)

Extra openbaar vervoer van en naar Nijmeegse Vierdaagse(feesten)

Vervoerders Arriva, Breng en NS zetten rond de Nijmeegse Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten extra bussen en treinen in van en naar Nijmegen. De NS rijdt in de vroege ochtend met extra treinen vanuit Den Bosch, Utrecht Centraal en Zwolle, zodat wandelaars op tijd aan de start kunnen verschijnen.

08 juli '24 ( 9:12)

Rock Werchter wil opnieuw kijken naar regels rond herbruikbare bekers

Het Belgische festival Rock Werchter wil dat de regels rond herbruikbare bekers nog eens worden geëvalueerd. Dat zegt Nele Bigaré van Live Nation tegen VRT NWS. Het festival moest deze editie verplicht herbruikbare bekers inzetten, maar volgens de festivalorganisator zijn er betere opties voor grote festivals.

08 juli '24 ( 8:54)

Festival der Liebe keert volgend jaar terug naar Rotterdam

Het Duitstalige evenement Festival der Liebe krijgt volgend jaar tweede editie. De tweede editie van het festival is op 8 maart in Rotterdam Ahoy, zegt mede-organisator Jan Smit op Instagram. De kaartverkoop is al begonnen.