Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Interactief werk 3BEAM laat publiek toveren met kleur tijdens GLOW

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Tijdens het internationale lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven, van 10 tot en met 17 november, zal dit jaar voor het eerst het werk 3BEAM te zien zijn, een lichtproject gemaakt door leden van TMC Employeneurs, waarbij de vorm van het werk wordt bepaald door de deelnemers. Een noviteit voor GLOW. Dit meldt TMC Holding N.V.

In het werk 3BEAM komen lichtkunst en technologie samen. Aan de basis staan projecties van de drie primaire kleuren. Het publiek kan met het rode, gele en blauwe licht vervolgens weer eigen projecties maken. Volgens Ronald Ramakers is het werk iets geheel nieuws voor het Eindhovense lichtfestival:"We hebben op GLOW nog niet eerder een project als 3BEAM gezien. De unieke samenwerking met de technici van TMC en de lichtprojectie in verschillende kleuren met interactie van het publiek om lichtkunst te creëren zijn redenen geweest om 3BEAM te kiezen." Dit sluit aan bij de kernwaarden van het lichtevenement, zo stelt Ramakers: "De belevingsfactor van licht en techniek is voor ons festival heel belangrijk. Dat er een verhaal zit achter een installatie. Daarnaast willen we een festival zijn met installaties van hoge kwaliteit, waar alle ruimte is voor innovatie in techniek en lichtkunst."

3BEAM zal tijdens het festival te zien zijn in het voormalige pand van V&D, dat inmiddels is omgedoopt tot Warehouse of innovation. Voor meer informatie over GLOW en 3BEAM, zie https://www.gloweindhoven.nl/nl en https://www.gloweindhoven.nl/nl/projecten/lichtkunstprojecten/3beam.

Door: redactie Nationale Recreatiegids

24 juli '24 (12:24)

Mega Piraten Festijn in Oldebroek viert dit jaar 20-jarig bestaan

Het Mega Piraten Festijn keert dit jaar op 30 augustus terug naar Oldebroek. Dit jaar een speciale editie: het feest bestaat 20 jaar. Op het programma staan bekende artiesten als Jeroen van der Boom, Jan Smit, Boer Harm, Marco Schuitmaker en Jannes. De voorverkoop is al begonnen.

24 juli '24 (10:42)

Deadpool & Wolverine-fans vroeg bij Pathé Spuimarkt voor première

Bij het première-event van de nieuwe superheldenfilm Deadpool & Wolverine bij Pathé Spuimarkt in Den Haag stond woensdagochtend al vroeg een lange rij mensen te wachten. Volgens een woordvoerster van Disney hadden bezoekers zich om 07.30 uur al verzameld voor de bioscoop om de film als eerste in Nederland te zien.

24 juli '24 (10:11)

Ook Guy Sebastian treedt op tijdens Het Grote Songfestivalfeest

De Australische zanger Guy Sebastian treedt eind dit jaar op tijdens Het Grote Songfestivalfeest in de Amsterdamse Ziggo Dome. Dat heeft de organisatie van het evenement woensdag bekendgemaakt.

24 juli '24 ( 8:43)

Organisatie Milkshake komt met nieuw, meerdaags campingfestival

De organisatie achter het populaire jaarlijkse queerfestival Milkshake werkt aan een nieuw, meerdaags campingfestival. Het driedaagse evenement gaat Strawberry Starlight heten en niet plaatsvinden in Amsterdam zoals Milkshake. De inzet is dat de eerste editie in de zomer van 2025 plaatsvindt, maakte Milkshake-directeur Marieke Samallo woensdag bekend.

23 juli '24 (11:20)

Kaartverkoop soloshow Sabrina Carpenter in Ziggo Dome start vrijdag

Sabrina Carpenter komt met haar eigen show naar Amsterdam. De Amerikaanse zangeres staat op zondag 23 maart in de Ziggo Dome. De kaartverkoop start op vrijdag 26 juli om 10.00 uur.

23 juli '24 ( 8:52)

Mogelijk miljoenenboete Tomorrowland voor gebruik wegwerpbekers

Het Belgische festival Tomorrowland riskeert een miljoenenboete voor het gebruik van wegwerpbekers. Een milieutoezichthouder heeft afgelopen weekend een controle op het festival uitgevoerd. Die concludeerde dat niet overal herbruikbare bekers beschikbaar zijn, meldt persbureau Belga. De boete kan oplopen tot 2 miljoen euro.

22 juli '24 (11:37)

Frenna geeft in december grootste soloshow tot nu toe in Ziggo Dome

Frenna geeft eind dit jaar zijn grootste show als soloartiest tot nu toe. De rapper staat op 1 december in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO maandag bekend.

22 juli '24 ( 8:53)

Meer dan kwart miljoen mensen naar 26e editie festival Zwarte Cross, bezoekersrecord

Het festival Zwarte Cross heeft dit weekend een recordaantal bezoekers verwelkomd. Volgens de organisatie kwamen 265.500 mensen op het uitverkochte muziek-, theater- en motorcrossevenement in de Achterhoek af. Vorig jaar waren het er nog 237.500.

19 juli '24 (11:51)

NS zet extra treinen in richting Tilburgse Kermis

Vandaag is de eerste dag van de grootste kermis van de Benelux, die neerstrijkt in het Brabantse Tilburg. Vanwege de verwachte drukte rondom het evenement heeft de NS aangekondigd extra en langere treinen in te zetten richting de stad. Zo rijden er in de avond en in het weekend extra sprinters tussen Dordrecht – Tilburg, Tilburg – Arnhem en Tilburg – Eindhoven, meldt NS.

19 juli '24 ( 9:18)

Koning en gezin op Koningsdag 2025 naar Doetinchem

Koningsdag 2025 wordt gevierd in het Gelderse Doetinchem. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. Koning Willem-Alexander viert zijn verjaardag op zaterdag 26 april met leden van zijn gezin en van de koninklijke familie.