Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Efteling opent pannenkoekenrestaurant Polles Keuken

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km

KAATSHEUVEL - De Efteling heeft er een nieuw themarestaurant bij. Polles Keuken is een pannenkoeken-restaurant, waar bezoekers de koks letterlijk op de vingerskunnen kijken. Vanochtend vereenden Bart de Boer, voorzitter van de Raad van Bestuur, circa 50 Efteling-koks èn de naamgever van het pannenkoekenrestaurant Polle hun krachten om de deuren officieel te openen.

Daarna was het de beurt aan twee basisschoolklassen, die ter gelegenheid van Nationale Pannenkoekdag een spannende pannenkoeken estafette-race uitvoerden om de hoogste stapel pannenkoeken te bereiken.

De winnaar: BS Swentibold uit Born (Limburg), won met een stapel van 44 pannenkoeken een schoolreisje naar de Efteling voor de hele school. En ze mochten samen met een groep ouderen uit hun woonplaats pannenkoeken eten bij Polle.

"Wijzijn ontzettend trots op deze bijzondere aanwinst voor de horeca in onspark. Een kwaliteitsrestaurant met heerlijke pannenkoeken èn een bijzondere beleving. Dat vind je alleen maar in de Efteling!" aldus Bartde Boer.

Pannenkoeken met beleving
In Polles Keuken worden pannenkoeken gebakken op een ronddraaiend bakplateau en direct getopt met verse ingrediënten door de keukenbrigade. Op de kaart staan 21 soorten zoete en hartige pannenkoeken en enkele pannenkoek-specialiteiten, die worden geserveerd door de koksmaatjes. Centraal in het restaurant staat een enorme kookstoof met speciale, muzikale kwaliteiten, pruttelende pannen en fluitende ketels.

Een restaurantbezoek wordt hiermee een bijzondere belevenis. Polles Keuken biedt binnen plaats aan ca. 170 personen en buiten op het terras nog eens 190 personen, waarvan circa 54 overdekt en verwarmd. Het opvallende gebouw in Symbolicaanse bouwstijl kent ook nog drie uitgiftepunten voor koffie, ijs en donuts. Het is met zijn 12,65 meter hoge toren een echte blikvanger.

Jubileumjaar
Dit jaar viert de Efteling haar zestigste verjaardag, met veel nieuwe ontwikkelingen en activiteiten. Polles Keuken is de tweede in een reeks,na de presentatie van Jokie en Jet in de vernieuwde attractie Carnaval Festival in februari en vóór de opening van Aquanura, de 3e grootste fonteinenshow ter wereld die vanaf 1 juni te bewonderen zal zijn.

© Nationale Recreatiegids

foto: de Efteling

21 juni '24 ( 8:45)

'Ademnood-dansfeest' moet meerdaags evenement worden

Het Ademnood-dansfeest waar Katja Schuurman en Babette van Veen aan werken moet een meerdaags evenement worden in de Ziggo Dome in Amsterdam of Rotterdam Ahoy. "Daar zijn we nog mee bezig", zei Schuurman donderdag in Shownieuws.

21 juni '24 ( 8:31)

Tweede show toegevoegd in De Kuip voor DI-RECT

DI-RECT geeft volgend jaar een tweede concert in De Kuip in Rotterdam. Het stadion maakt vrijdag bekend dat de Haagse rockers ook op 13 juni optreden.

21 juni '24 ( 8:30)

Grootste concert tot nu toe voor DI-RECT in De Kuip

DI-RECT treedt volgend jaar op 14 juni op in stadion De Kuip in Rotterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Haagse band tot nu toe. De kaartverkoop begint zaterdagochtend.

20 juni '24 (12:05)

Organisatie Pinkpop besluit deel parkeerterrein af te sluiten

Omdat het de afgelopen tijd zoveel heeft geregend, heeft de organisatie van Pinkpop besloten om een deel van het parkeerterrein af te sluiten. Er is teveel regen gevallen om op het P5-weekendgedeelte te parkeren, zegt de festivalorganisatie.

20 juni '24 (11:35)

Dit is de eerste aangekondigde artiest voor Disney in Concert

Vajèn van den Bosch is als eerste artiest aangekondigd voor de optredens van Disney in Concert van 2025. De musicalactrice treedt op zaterdag 4 januari op in de Ziggo Dome in Amsterdam, werd donderdag bekendgemaakt.

20 juni '24 ( 9:15)

Utrechtse Staten maken zich hard voor meerjarige subsidie Bevrijdingsfestival Utrecht

De Utrechtse Staten willen dat de provincie een meerjarige subsidie geeft aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een ruime meerderheid van de fracties steunde in een Statenvergadering een motie hierover van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA.

20 juni '24 ( 8:38)

Naar Graspop? Dan kan je niet parkeren

Tijdens deze editie van Graspop Metal Meeting in de Belgische plaats Dessel kunnen bezoekers niet parkeren. Volgens omroep VRT heeft de organisatie, door de hevige regen van dinsdag, alle parkeerplaatsen op het festivalterrein moeten sluiten. Onduidelijk is ook of en hoeveel bezoekers er op en nabij het festivalterrein nog kunnen kamperen.

19 juni '24 ( 9:53)

Ticketmaster tegen ACM: ticketdoorverkoop kan via concurrent

Mensen die een ticket hebben gekocht bij Ticketmaster, maar daar vanaf willen, kunnen dat doen via andere doorverkoopplatforms. Die toezegging heeft de kaartverkoper gedaan aan de Autoriteit Consument & Markt. De ACM opende eerder een onderzoek naar belemmeringen door Ticketmaster voor klanten, als zij hun kaartjes wilden doorverkopen via een ander platform dan Ticketmaster. Die belemmeringen zijn tijdens het onderzoek weggenomen, meldt de toezichthouder woensdag.

19 juni '24 ( 8:45)

Graspop activeert woensdag noodplan om aanhoudende regen

Op Graspop Metal Meeting is woensdag een noodplan in werking gesteld om de vele regen. Het programma van woensdagavond op het metalfestival in het Belgische Dessel gaat niet door en ook kunnen de parkeerplaatsen woensdag niet open.

18 juni '24 (15:10)

Dit is het weer tijdens het Pinkpop-weekend

Het wordt komend weekend wisselend weer tijdens festival Pinkpop. Volgens Weeronline wordt het prima festivalweer, maar behoort een enkele bui wel tot de mogelijkheden.