Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Female Metal Event heeft het moeilijk, maar blijft bestaan

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Afgelopen weekend werd rockfestival FemMe voor het laatst in Eindhoven georganiseerd. Het festival dat zich richt op de 'metal vrouw' trok te weinig bezoekers om uit de kosten te komen. Volgend jaar wordt het evenement daarom op een goedkopere locatie georganiseerd, in een andere vorm. Dit meldt het Eindhovens Dagblad.

Driehonderd bezoekers had FemMe nodig om uit de kosten te komen. Dat lukt maar niet, zo vertelt artistiek leider Ton Dekkers: "De voorverkoop liep slecht. Begin oktober hadden we honderdzeventig kaartjes verkocht. Dit weekend is dat wel bijgetrokken, maar lang niet genoeg. We hebben vijf edities lang geprobeerd inkomsten en uitgaven in balans te krijgen.In Dynamo zitten we op een A-locatie, en dat merk je aan de prijs. Ik heb overwogen om helemaal te stoppen. Maar toen kwam Joey Bruers, die de organisatorische kant van FemMe voor zijn rekening neemt, met een alternatief."

Dit werd het Open JongerenCentrum The Box in Hilvarenbeek. Grote voordeel is dat deze ruimte gratis gebruikt kan worden, nadeel is dat er maar één zaal is, wat het karakter van het festival zal veranderen: "We programmeren evenveel bands als dit jaar, maar ze zullen wat moeten inschikken. De ombouw zal sneller moeten. De gages zullen lager uitvallen. Dat betekent dat we minder grote namen kunnen presenteren. Het wordt meer een ontdekfestival. Anderzijds worden de kaartjes goedkoper. We moeten afwachten hoe het volgend jaar gaat werken. Als we in de komende edities voldoende publiek opbouwen, dan sluit ik niet uit dat we op termijn terugkeren naar Eindhoven."

Er is al animo voor het festival volgend jaar: de organisatie heeft al veertig tickets verkocht. Dat biedt perspectief: om in Hilvarenbeek uit de kosten te komen heeft FemMe 120 bezoekers nodig. Daar is nu dus al een derde van binnen.

Door: redactie Nationale Recreatiegids

19 juli '24 (11:51)

NS zet extra treinen in richting Tilburgse Kermis

Vandaag is de eerste dag van de grootste kermis van de Benelux, die neerstrijkt in het Brabantse Tilburg. Vanwege de verwachte drukte rondom het evenement heeft de NS aangekondigd extra en langere treinen in te zetten richting de stad. Zo rijden er in de avond en in het weekend extra sprinters tussen Dordrecht – Tilburg, Tilburg – Arnhem en Tilburg – Eindhoven, meldt NS.

19 juli '24 ( 9:18)

Koning en gezin op Koningsdag 2025 naar Doetinchem

Koningsdag 2025 wordt gevierd in het Gelderse Doetinchem. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. Koning Willem-Alexander viert zijn verjaardag op zaterdag 26 april met leden van zijn gezin en van de koninklijke familie.

19 juli '24 ( 9:04)

Festivals door hele land bereiden zich voor op tropische temperaturen

Evenementen bereiden zich voor op een tropisch weekend met mogelijk temperaturen van boven de 31 graden. De organisaties van de Zwarte Cross, de Parade in Den Haag en Leeuwarden Open Air treffen extra maatregelen om bezoekers te beschermen tegen de hitte, melden zij aan het ANP. Zo komen er op veel plekken extra waterpunten en schaduwplekken bij.

18 juli '24 (13:03)

Routes Nijmeegse Vierdaagse vrijdag ingekort om hitte

De routes van de Nijmeegse Vierdaagse van vrijdag worden met 10 kilometer per route ingekort om de warmte, meldt de organisatie. De wandelaars die normaal 50 kilometer zouden lopen, lopen daarom vrijdag 40 kilometer. De 40 kilometer wordt 30 kilometer en de route van 30 kilometer wordt 20 kilometer.

18 juli '24 ( 8:50)

Organisatie Wildeburg 'diep geraakt en intens verdrietig' door overleden bezoeker

De organisatie van het festival Wildeburg is "diep geraakt en intens verdrietig" door het overlijden van een 34-jarige bezoeker. De man was sinds zondag vermist. Zijn lichaam werd woensdag gevonden.

18 juli '24 ( 8:33)

Lichaam sinds zondag vermiste festivalbezoeker Wildeburg gevonden in Ens

De politie heeft het lichaam gevonden van de bezoeker van festival Wildeburg die sinds afgelopen zondag was vermist. De 34-jarige man uit Lochem werd aangetroffen in het gras ter hoogte van de Zwartemeerweg in Ens, niet ver van Kraggenburg waar het festival plaatsvond.

18 juli '24 ( 6:05)

Derde dag van Nijmeegse Vierdaagse is 'bergetappe' met Zevenheuvelenweg

Voor de ruim 43.000 wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse is de derde dag van het evenement een 'bergetappe', met de Zevenheuvelenweg bij Groesbeek op de route. Het is daar altijd zo druk, dat de weg sinds maandagavond is afgesloten om mensen die een plekje willen claimen te weren.

17 juli '24 (14:16)

Wout & Frank zenden live uit bij Zwarte Cross

Veronica-dj's Wouter van der Goes en Frank van 't Hof zenden donderdag 18 en vrijdag 19 juli uit vanaf de Zwarte Cross. Dat meldt de zender woensdag. Het duo ontvangt in de middagshow artiesten en "brengt de sfeer van het uitverkochte festival op de radio".

17 juli '24 (13:13)

Vlieland-festival Into The Great Wide Open maakt muziekprogramma compleet

Het is een enorme lijst van artiesten en acts voor het festival op Vlieland Into The Great Wide Open. Met de bekendmaking van onder andere Froukje en S10 is de line-up van het festival nu helemaal compleet, meldt 3voor12. 

16 juli '24 ( 9:07)

Nijmeegse Vierdaagse officieel van start met Dag van Elst, 'burgerwacht' niet welkom

De wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse beginnen dinsdag met hun wandeltocht van 30, 40 of 50 kilometer. Alle 47.000 beschikbare plaatsen waren dit jaar vergeven, maar niet iedereen heeft zich gemeld. Ruim 1500 mensen die zich wel hadden ingeschreven, hebben zich de afgelopen dagen niet aangemeld in Nijmegen en doen dus niet mee aan het wandelevenement. Later op dinsdag zal blijken hoeveel mensen er ook daadwerkelijk gestart zijn.