Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Weekend van de Wetenschap opent gesloten deuren

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Tijdens het Weekend van de Wetenschap, dit jaar op 6 en 7 oktober, kunnen door heel Nederland 350 locaties worden bezocht waarvan velen doorgaans niet vrij toegankelijk zijn. Ruim 75 hiervan openen voor het eerst hun deuren. Dit meldt het populairwetenschappelijk tijdschrift KIJK op zijn website.

Het Weekend van de Wetenschap wordt sinds 2012 jaarlijks georganiseerd door NEMO Science Museum in samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, en biedt een kijkje achter de schermen van bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten en musea. Zo is het mogelijk om backstage te gaan bij de researchafdeling van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht, of om bij robotica start-up Avular in Eindhoven kennis te maken met de wereld van drones en robots.

Drie ambassadeurs brengen het Weekend extra onder de aandacht: ruimtevaarder André Kuipers, hoogleraar Eveline Crone en kunstenaar Daan Roosegaarde. Kuipers zal op 6 oktober onder andere backstage gaan bij Maak Haarlem, BASF Heerenveen, Zpannend Zernike Groningen en Kunstlinie Almere Flevoland (KAF).

De officiële aftrap van het Weekend van de Wetenschap is op donderdag 4 oktober in de Balie in Amsterdam, waar Eveline Crone (hoogleraar Neurocognitieve Ontwikkelingspsychologie) zal spreken over de misverstanden van het puberbrein.

Voor een complete lijst van deelnemende locaties, zie www.weekendvandewetenschap.nl

Door: redactie Nationale Recreatiegids

24 juli '24 (12:24)

Mega Piraten Festijn in Oldebroek viert dit jaar 20-jarig bestaan

Het Mega Piraten Festijn keert dit jaar op 30 augustus terug naar Oldebroek. Dit jaar een speciale editie: het feest bestaat 20 jaar. Op het programma staan bekende artiesten als Jeroen van der Boom, Jan Smit, Boer Harm, Marco Schuitmaker en Jannes. De voorverkoop is al begonnen.

24 juli '24 (10:42)

Deadpool & Wolverine-fans vroeg bij Pathé Spuimarkt voor première

Bij het première-event van de nieuwe superheldenfilm Deadpool & Wolverine bij Pathé Spuimarkt in Den Haag stond woensdagochtend al vroeg een lange rij mensen te wachten. Volgens een woordvoerster van Disney hadden bezoekers zich om 07.30 uur al verzameld voor de bioscoop om de film als eerste in Nederland te zien.

24 juli '24 (10:11)

Ook Guy Sebastian treedt op tijdens Het Grote Songfestivalfeest

De Australische zanger Guy Sebastian treedt eind dit jaar op tijdens Het Grote Songfestivalfeest in de Amsterdamse Ziggo Dome. Dat heeft de organisatie van het evenement woensdag bekendgemaakt.

24 juli '24 ( 8:43)

Organisatie Milkshake komt met nieuw, meerdaags campingfestival

De organisatie achter het populaire jaarlijkse queerfestival Milkshake werkt aan een nieuw, meerdaags campingfestival. Het driedaagse evenement gaat Strawberry Starlight heten en niet plaatsvinden in Amsterdam zoals Milkshake. De inzet is dat de eerste editie in de zomer van 2025 plaatsvindt, maakte Milkshake-directeur Marieke Samallo woensdag bekend.

23 juli '24 (11:20)

Kaartverkoop soloshow Sabrina Carpenter in Ziggo Dome start vrijdag

Sabrina Carpenter komt met haar eigen show naar Amsterdam. De Amerikaanse zangeres staat op zondag 23 maart in de Ziggo Dome. De kaartverkoop start op vrijdag 26 juli om 10.00 uur.

23 juli '24 ( 8:52)

Mogelijk miljoenenboete Tomorrowland voor gebruik wegwerpbekers

Het Belgische festival Tomorrowland riskeert een miljoenenboete voor het gebruik van wegwerpbekers. Een milieutoezichthouder heeft afgelopen weekend een controle op het festival uitgevoerd. Die concludeerde dat niet overal herbruikbare bekers beschikbaar zijn, meldt persbureau Belga. De boete kan oplopen tot 2 miljoen euro.

22 juli '24 (11:37)

Frenna geeft in december grootste soloshow tot nu toe in Ziggo Dome

Frenna geeft eind dit jaar zijn grootste show als soloartiest tot nu toe. De rapper staat op 1 december in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO maandag bekend.

22 juli '24 ( 8:53)

Meer dan kwart miljoen mensen naar 26e editie festival Zwarte Cross, bezoekersrecord

Het festival Zwarte Cross heeft dit weekend een recordaantal bezoekers verwelkomd. Volgens de organisatie kwamen 265.500 mensen op het uitverkochte muziek-, theater- en motorcrossevenement in de Achterhoek af. Vorig jaar waren het er nog 237.500.

19 juli '24 (11:51)

NS zet extra treinen in richting Tilburgse Kermis

Vandaag is de eerste dag van de grootste kermis van de Benelux, die neerstrijkt in het Brabantse Tilburg. Vanwege de verwachte drukte rondom het evenement heeft de NS aangekondigd extra en langere treinen in te zetten richting de stad. Zo rijden er in de avond en in het weekend extra sprinters tussen Dordrecht – Tilburg, Tilburg – Arnhem en Tilburg – Eindhoven, meldt NS.

19 juli '24 ( 9:18)

Koning en gezin op Koningsdag 2025 naar Doetinchem

Koningsdag 2025 wordt gevierd in het Gelderse Doetinchem. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. Koning Willem-Alexander viert zijn verjaardag op zaterdag 26 april met leden van zijn gezin en van de koninklijke familie.