Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nieuwe attracties Club van Elf

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 12 min
location_on [xx]km

WASSENAAR - De attractiebedrijven in Nederland - verenigd in de Club van Elf - hebben weer hun uiterste best gedaan om het hun gasten weer helemaal naar de zin te maken. Het dagje uit wordt nog completer, want er is weer veel nieuws bijgekomen.

Dierenpark Emmen
Als alles volgens plan verloopt kan Dierenpark Emmen binnenkort beginnen met de bouw van een compleet nieuw park, waarin beleving centraal staat en waarin natuur en cultuur nauw met elkaar verweven zullen zijn. De totale investering ligt rond de 200 miljoen euro, maar dat is inclusief een echte schouwburg. 

Maar ook al voor dit seizoen is er weer veel nieuws te zien in Dierenpark Emmen. Op zeer korte termijn zal een nieuw verblijf voor brilberen worden geopend. Moeder en zoon brilbeer logeren nog in een Frans dierenpark om naar Emmen af te reizen als de verbouwing klaar is.

Daarnaast wordt hard gebouwd aan een nieuw verblijf voor wevervogels en een voor de zeer grote sporenschildpadden. Zij krijgen verblijven die aansluiten bij het terras van het pannenkoekenhuis. 

Onlangs zijn twee zwarttiprifhaaitjes geboren en ook drie ringstaartmaki's, maar natuurlijk worden er veel meer jonge dieren verwacht, zoals giraffen, kangoeroes, bizons, bavianen en andere apen.

De geboorte van een olifantje is altijd bijzonder. Zo'n kleine dikhuid wordt al dit voorjaar verwacht en als alles naar wens verloopt tussen leeuw Zulu en leeuwin Brandy komt er voor de zomer een worp leeuwenwelpjes.

Dolfinarium Harderwijk
Het Dolfinarium opent deze zomer de deuren van het nieuwe Noordzeegebied. Hier kun je ontdekken wat er allemaal rondzwemt in onze eigen Noordzee. In het gebied staat een zomer- en winterhotel waarin de meest bijzondere gasten te zien zijn die in de zomer- en wintermaanden in de Noordzee logeren. Ook in het Laboratorium is van alles te ontdekken.

Hier kun je verschil proeven tussen zoet en zout (zee)water. En we laten zien hoe een platvis van verticaal over gaat in horizontaal zwemmen. Ook het bijzondere verhaal over orka Morgan is in het nieuwe Noordzeegebied te vinden. Ondanks dat ze alweer een tijdje niet meer in het Dolfinarium woont kun je hier nog van alles over haar vinden.

Dolfijnen in de Hoofdrol
Vanaf 22 maart is er op RTL 4 een 5-delige serie over het Dolfinarium te zien. In dit programma, "Dolfijnen in de hoofdrol", nemen we een kijkje in de keuken. Hoe verzorg je dolfijnen om hen fit en in conditie te houden? Hoe bouw je een vertrouwensband op met deze magische dieren? Wie heeft die natuurlijke aanleg om het vertrouwen van hen te krijgen? En dan samen met hen de mooiste momenten te beleven?

Je volgt aangespoelde bruinvissen die worden opgevangen en verzorgd bij stichting SOS Dolfijn. We gaan zelfs mee de Noordzee op om ze weer terug te brengen naar zee. Je ziet hoe de schop in de grond gaat bij het Roggenrif. In slechts een paar maanden tijd moet hier het nieuwe Noordzeegebied komen. Wat komt hier allemaal bij kijken en worden de deadlines gehaald? En natuurlijk volg je ook de deelnemers op de voet, die met elkaar strijden om dolfijnentrainer voor een dag te mogen zijn. Wie gaat er winnen?

Duinrell in Wassenaar
Ruim 75 jaar geleden op 19 april 1935 werd het Landgoed Duinrell opengesteld voor het publiek door de toenmalige eigenaar Philip Graaf van Zuylen van Nijevelt. Voor 15 cent kon men wandelen in het uitgestrekte bos- en duingebied. Door de jaren heen groeide het vakantie- en attractiepark uit tot één van de mooiste en gezelligste parken van Nederland met een bezoekersstroom van ruim 1,3 miljoen bezoekers per jaar (dagbezoek inclusief verblijfsbezoek).

Ook voor het seizoen 2012 heeft Duinrell weer fors geïnvesteerd in mogelijkheden om weer eindeloos te genieten. Bij de start van het attractieparkseizoen vindt de opening plaats van de nieuwe familieachtbaan met een bijzondere thematiek en passend bij de grootschalige attracties in het omliggende gebied. De geluidsarme familieachtbaan, waarover men in vliegende vaart tussen de bomen scheert, wordt 361 meter lang met een toppunt van 15 meter.

Van 7 juli tot en met 26 augustus 2012 is er weer een muzikale zomershow met als thema "Duinrell beweegt". Voor aanvang van het vakantieseizoen 2012 worden circa 40 Duingalows van een nieuw type in gebruik genomen:"Duingalow Premium XL": ruim bemeten vier- en zespersoons Duingalows met alle benodigde faciliteiten, die staan voor topcomfort. Bovendien zijn deze Duingalows toegankelijk voor mindervaliden. Met de komst van de nieuwe Duingalows is eveneens afscheid genomen van de oudste Duingalows uit het type Comfort Basis.

Op vakantiepark Duinrell kreeg de eerst opgeleverde Duingalow Premium XL op 6 maart 2012 de naam "Jacoba van Beieren". Onder toeziend oog van de heer Piet de Vries, directeur Keukenhof en de heer Roderick van Zuylen van Nijevelt, directeur van Duinrell onthulde Jacoba, als Gravin van Holland en symbool van Keukenhof met Rick de Kikker, het character van Duinrell, het naambord.

© Nationale Recreatiegids

24 april '24 (11:12)

Yentl en de Boer schrappen meer shows uit voorzorg om gezondheid

Cabaretduo Yentl en de Boer heeft nog drie voorstellingen verplaatst. Ook de shows de komende dagen in Heerenveen, Rotterdam en Oss gaan deze week niet door. Dat heeft hun management woensdag gemeld.

24 april '24 ( 8:45)

Youp van 't Hek stopt voorstelling om black-outs, woensdag gaat 'in principe' door

Youp van 't Hek heeft dinsdagavond zijn voorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam voortijdig afgebroken. Bezoekers vertellen op sociale media en aan de NOS dat de 70-jarige cabaretier op het podium last had van black-outs. Het optreden van Youp van 't Hek woensdag in Theater Carré in Amsterdam gaat "in principe" door. Dat laat zijn management woensdagochtend weten.

23 april '24 (14:37)

Big Time Rush verplaatst show van 013 naar Ziggo Dome om grote vraag

De Amerikaanse boyband Big Time Rush heeft een andere locatie gevonden voor een van de optredens die de groep in juni in Nederland geeft. Het optreden op 10 juni zou oorspronkelijk plaatsvinden in poppodium 013 in Tilburg, maar vanwege "overweldigend succes" is dat optreden verplaatst naar de Ziggo Dome in Amsterdam.

23 april '24 ( 8:50)

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef doet extra concerten

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef en orkest Kamerata Zuid gaan volgend jaar extra concerten geven. Dat maakte hun management maandag bekend. De extra optredens staan in het voorjaar van 2025 gepland in Utrecht, Eindhoven, Tilburg en Groningen.

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.

22 april '24 ( 9:16)

Rapper Nas staat op 5 november in Amsterdamse AFAS Live

Rapper Nas komt op 5 november naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Met zijn optreden viert hij het 30-jarig bestaan van zijn iconische album 'Illmatic te vieren. De kaartverkoop gaat 25 april van start, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.