Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nieuwe attracties Club van Elf

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 12 min
location_on [xx]km

WASSENAAR - De attractiebedrijven in Nederland - verenigd in de Club van Elf - hebben weer hun uiterste best gedaan om het hun gasten weer helemaal naar de zin te maken. Het dagje uit wordt nog completer, want er is weer veel nieuws bijgekomen.

Dierenpark Emmen
Als alles volgens plan verloopt kan Dierenpark Emmen binnenkort beginnen met de bouw van een compleet nieuw park, waarin beleving centraal staat en waarin natuur en cultuur nauw met elkaar verweven zullen zijn. De totale investering ligt rond de 200 miljoen euro, maar dat is inclusief een echte schouwburg. 

Maar ook al voor dit seizoen is er weer veel nieuws te zien in Dierenpark Emmen. Op zeer korte termijn zal een nieuw verblijf voor brilberen worden geopend. Moeder en zoon brilbeer logeren nog in een Frans dierenpark om naar Emmen af te reizen als de verbouwing klaar is.

Daarnaast wordt hard gebouwd aan een nieuw verblijf voor wevervogels en een voor de zeer grote sporenschildpadden. Zij krijgen verblijven die aansluiten bij het terras van het pannenkoekenhuis. 

Onlangs zijn twee zwarttiprifhaaitjes geboren en ook drie ringstaartmaki's, maar natuurlijk worden er veel meer jonge dieren verwacht, zoals giraffen, kangoeroes, bizons, bavianen en andere apen.

De geboorte van een olifantje is altijd bijzonder. Zo'n kleine dikhuid wordt al dit voorjaar verwacht en als alles naar wens verloopt tussen leeuw Zulu en leeuwin Brandy komt er voor de zomer een worp leeuwenwelpjes.

Dolfinarium Harderwijk
Het Dolfinarium opent deze zomer de deuren van het nieuwe Noordzeegebied. Hier kun je ontdekken wat er allemaal rondzwemt in onze eigen Noordzee. In het gebied staat een zomer- en winterhotel waarin de meest bijzondere gasten te zien zijn die in de zomer- en wintermaanden in de Noordzee logeren. Ook in het Laboratorium is van alles te ontdekken.

Hier kun je verschil proeven tussen zoet en zout (zee)water. En we laten zien hoe een platvis van verticaal over gaat in horizontaal zwemmen. Ook het bijzondere verhaal over orka Morgan is in het nieuwe Noordzeegebied te vinden. Ondanks dat ze alweer een tijdje niet meer in het Dolfinarium woont kun je hier nog van alles over haar vinden.

Dolfijnen in de Hoofdrol
Vanaf 22 maart is er op RTL 4 een 5-delige serie over het Dolfinarium te zien. In dit programma, "Dolfijnen in de hoofdrol", nemen we een kijkje in de keuken. Hoe verzorg je dolfijnen om hen fit en in conditie te houden? Hoe bouw je een vertrouwensband op met deze magische dieren? Wie heeft die natuurlijke aanleg om het vertrouwen van hen te krijgen? En dan samen met hen de mooiste momenten te beleven?

Je volgt aangespoelde bruinvissen die worden opgevangen en verzorgd bij stichting SOS Dolfijn. We gaan zelfs mee de Noordzee op om ze weer terug te brengen naar zee. Je ziet hoe de schop in de grond gaat bij het Roggenrif. In slechts een paar maanden tijd moet hier het nieuwe Noordzeegebied komen. Wat komt hier allemaal bij kijken en worden de deadlines gehaald? En natuurlijk volg je ook de deelnemers op de voet, die met elkaar strijden om dolfijnentrainer voor een dag te mogen zijn. Wie gaat er winnen?

Duinrell in Wassenaar
Ruim 75 jaar geleden op 19 april 1935 werd het Landgoed Duinrell opengesteld voor het publiek door de toenmalige eigenaar Philip Graaf van Zuylen van Nijevelt. Voor 15 cent kon men wandelen in het uitgestrekte bos- en duingebied. Door de jaren heen groeide het vakantie- en attractiepark uit tot één van de mooiste en gezelligste parken van Nederland met een bezoekersstroom van ruim 1,3 miljoen bezoekers per jaar (dagbezoek inclusief verblijfsbezoek).

Ook voor het seizoen 2012 heeft Duinrell weer fors geïnvesteerd in mogelijkheden om weer eindeloos te genieten. Bij de start van het attractieparkseizoen vindt de opening plaats van de nieuwe familieachtbaan met een bijzondere thematiek en passend bij de grootschalige attracties in het omliggende gebied. De geluidsarme familieachtbaan, waarover men in vliegende vaart tussen de bomen scheert, wordt 361 meter lang met een toppunt van 15 meter.

Van 7 juli tot en met 26 augustus 2012 is er weer een muzikale zomershow met als thema "Duinrell beweegt". Voor aanvang van het vakantieseizoen 2012 worden circa 40 Duingalows van een nieuw type in gebruik genomen:"Duingalow Premium XL": ruim bemeten vier- en zespersoons Duingalows met alle benodigde faciliteiten, die staan voor topcomfort. Bovendien zijn deze Duingalows toegankelijk voor mindervaliden. Met de komst van de nieuwe Duingalows is eveneens afscheid genomen van de oudste Duingalows uit het type Comfort Basis.

Op vakantiepark Duinrell kreeg de eerst opgeleverde Duingalow Premium XL op 6 maart 2012 de naam "Jacoba van Beieren". Onder toeziend oog van de heer Piet de Vries, directeur Keukenhof en de heer Roderick van Zuylen van Nijevelt, directeur van Duinrell onthulde Jacoba, als Gravin van Holland en symbool van Keukenhof met Rick de Kikker, het character van Duinrell, het naambord.

© Nationale Recreatiegids

26 juli '24 (13:37)

Laatste namen voor Lowlands bekend

Helaas zullen bezoekers van het festival Lowlands de rockband Queens of the Stone Age moeten missen (die wel wordt vervangen door Justice), maar gelukkig staat het programma nog boordevol met andere wereldberoemde artiesten. Aan de lijst maakt het festival gisteren een eind: de laatste zeventien namen zijn bekendgemaakt. Onder nadere James Blake (die invalt voor The Smile) en Jonna Fraser staan in het lijstje, meldt Lowlands.

26 juli '24 (10:03)

Queens of the Stone Age annuleert optreden Lowlands, Justice vervangt

Queens of the Stone Age moet zijn optreden op Lowlands op doktersadvies annuleren. Frontman Josh Homme is nog niet hersteld van zijn operatie eerder deze maand. Het Franse elektronische duo Justice vervangt de band op 16 augustus, meldt de organisatie.

24 juli '24 (12:24)

Mega Piraten Festijn in Oldebroek viert dit jaar 20-jarig bestaan

Het Mega Piraten Festijn keert dit jaar op 30 augustus terug naar Oldebroek. Dit jaar een speciale editie: het feest bestaat 20 jaar. Op het programma staan bekende artiesten als Jeroen van der Boom, Jan Smit, Boer Harm, Marco Schuitmaker en Jannes. De voorverkoop is al begonnen.

24 juli '24 (10:42)

Deadpool & Wolverine-fans vroeg bij Pathé Spuimarkt voor première

Bij het première-event van de nieuwe superheldenfilm Deadpool & Wolverine bij Pathé Spuimarkt in Den Haag stond woensdagochtend al vroeg een lange rij mensen te wachten. Volgens een woordvoerster van Disney hadden bezoekers zich om 07.30 uur al verzameld voor de bioscoop om de film als eerste in Nederland te zien.

24 juli '24 (10:11)

Ook Guy Sebastian treedt op tijdens Het Grote Songfestivalfeest

De Australische zanger Guy Sebastian treedt eind dit jaar op tijdens Het Grote Songfestivalfeest in de Amsterdamse Ziggo Dome. Dat heeft de organisatie van het evenement woensdag bekendgemaakt.

24 juli '24 ( 8:43)

Organisatie Milkshake komt met nieuw, meerdaags campingfestival

De organisatie achter het populaire jaarlijkse queerfestival Milkshake werkt aan een nieuw, meerdaags campingfestival. Het driedaagse evenement gaat Strawberry Starlight heten en niet plaatsvinden in Amsterdam zoals Milkshake. De inzet is dat de eerste editie in de zomer van 2025 plaatsvindt, maakte Milkshake-directeur Marieke Samallo woensdag bekend.

23 juli '24 (11:20)

Kaartverkoop soloshow Sabrina Carpenter in Ziggo Dome start vrijdag

Sabrina Carpenter komt met haar eigen show naar Amsterdam. De Amerikaanse zangeres staat op zondag 23 maart in de Ziggo Dome. De kaartverkoop start op vrijdag 26 juli om 10.00 uur.

23 juli '24 ( 8:52)

Mogelijk miljoenenboete Tomorrowland voor gebruik wegwerpbekers

Het Belgische festival Tomorrowland riskeert een miljoenenboete voor het gebruik van wegwerpbekers. Een milieutoezichthouder heeft afgelopen weekend een controle op het festival uitgevoerd. Die concludeerde dat niet overal herbruikbare bekers beschikbaar zijn, meldt persbureau Belga. De boete kan oplopen tot 2 miljoen euro.

22 juli '24 (11:37)

Frenna geeft in december grootste soloshow tot nu toe in Ziggo Dome

Frenna geeft eind dit jaar zijn grootste show als soloartiest tot nu toe. De rapper staat op 1 december in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO maandag bekend.

22 juli '24 ( 8:53)

Meer dan kwart miljoen mensen naar 26e editie festival Zwarte Cross, bezoekersrecord

Het festival Zwarte Cross heeft dit weekend een recordaantal bezoekers verwelkomd. Volgens de organisatie kwamen 265.500 mensen op het uitverkochte muziek-, theater- en motorcrossevenement in de Achterhoek af. Vorig jaar waren het er nog 237.500.