Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Attractieseizoen 2012 kan beginnen voor de Club van Elf

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 21 min
location_on [xx]km

AMSTERDAM - De attractiebedrijven in Nederland - verenigd in de Club van Elf - hebben weer hun uiterste best gedaan om het hun gasten weer helemaal naar de zin te maken. Het dagje uit wordt nog completer, want er is weer veel nieuws bijgekomen. Een samenvatting van al het moois dat de attracties dit seizoen zullen bieden.

Burgers' Zoo: Bouw van een thematische indoorspeeltuin.
De volledig overdekte speeltuin is vormgegeven als een Zuid- en Midden-Amerikaans jungledorp bestaande uit paalwoningen die onderling met elkaar zijn verbonden door middel van avontuurlijke touwbruggen, klimnetten en glijbanen.

De nieuwe speeltuin bestaat uit twee delen voor kleine en grote kinderen en een aangrenzend terras, waar vandaan ouders de spelende kinderen in de gaten kunnen houden. Op 30 maart 2012, de 99ste verjaardag van het Arnhemse dierenpark, moet het bouwproject gereed zijn en de officiële opening plaatsvinden.

Canal Company: Kreeg 9 februari 2012 de Gouden Green Key en is daarmee de eerste rederij in de categorie passagiersvaart ter wereld met dit officiële en internationale keurmerk voor duurzaam en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Sinds de oprichting van Canal Company in 1984, heeft het bedrijf altijd een duurzaamheidbeleid.

Het begon met Canal Bike, waterfietsverhuur geschikt voor sightseeing door de grachten van Amsterdam. In 1990 werd Canal Bus geïntroduceerd, dé officiële Hop on, hop off canal cruise. Als eerste in Europa heeft Canal Company destijds haar boten uitgerust met CNG aardgasmotoren. In 2007 kwamen de Canal Hoppers: negen elektrisch aangedreven open sloepen en een sloep aangedreven op waterstof.

Dierenpark Emmen:
Als alles volgens plan verloopt begint Dierenpark Emmen binnenkort met de bouw van een compleet nieuw park, waarin beleving centraal staat en waarin natuur en cultuur nauw met elkaar verweven zullen zijn. De totale investering ligt rond de € 200 miljoen, maar dat is inclusief een echte schouwburg. Op zeer korte termijn wordt ook een nieuw verblijf voor brilberen geopend.

Dolfinarium Harderwijk: Opent deze zomer de deuren van het nieuwe Noordzeegebied. In het gebied staat een zomer- en winterhotel waarin de meest bijzondere gasten te zien zijn die in de zomer- en wintermaanden in de Noordzee logeren. Ook in het Laboratorium is van alles te ontdekken.

Duinrell in Wassenaar: De opening van de nieuwe geluidsarme familieachtbaan met een bijzondere thematiek en passend bij de grootschalige attracties in het omliggende gebied.Van 7 juli tot en met 26 augustus 2012 is er weer een muzikale zomershow met als thema "Duinrell beweegt".Voor aanvang van het vakantieseizoen 2012 worden circa 40 Duingalows van een nieuw type in gebruik genomen:

Efteling Kaatsheuvel:
Bestaat in 2012 60 jaar en is uitgegroeid van sprookjesbos tot het derde attractiepark van Europa. Vrijwel elke maand in 2012 vindt er iets bijzonders plaats. Van de openingen van Polles Keuken, Aquanura en De Nieuwe Kleren van de Keizer, tot de première van de eerste eigen bioscoopfilm. En van een jubileumboek met bijbehorende documentaire tot de lancering van een geheel nieuw merk: Jokie.31 mei 2012 is de daadwerkelijke verjaardag van de Efteling en wordt voor het eerst de sensationele watershow Aquanura aan het publiek getoond.

Floriade 2012: De officieel erkende Wereld Tuinbouw Expo die één keer in de tien jaar in Nederland wordt georganiseerd. Deze zesde editie van de Floriade vindt van 5 april tot en met 7 oktober 2012 plaats in de regio Venlo in Noord-Limburg. Buiten de themavelden met eigen speel- en eetgelegenheden zijn er ook shows, optredens en brengt een spectaculair ritje met de kabelbaan bezoekersi n vijf minuten van de ene naar de andere kant van het park.

Heineken Experience: Nieuw: de nieuwe aluminium fles van Heineken: de STR Bottle heeft een prominente plek gekregen in een van ruimtes in de tour.
Daarnaast is sinds januari de Heineken Brand Store onderdeel van de activiteiten van de Heineken Experience. Deze shop heeft een Beershop en meer dan 250 unieke Heineken producten. Van designflesjes en gadgets tot cadeaupakketten en unieke Heineken t-shirts.

Avonturenpark Hellendoorn: Opent op 6 april 2012 haar deuren voor een nieuw seizoen boordevol plezier. Op 28 april a.s. wordt een gloednieuwe, spectaculaire familieattractie geopend: de ‘Tarantula Magica'.
Ben jij een echte snelheidsduivel en heb je een sterke maag? Laat je dan meenemen in dit nieuwe avontuur voor het hele gezin en beleef de meest opzwepende rit van je leven!

Keukenhof Lisse: Heeft in 2012 het thema 'Polen, hart van Europa'. Sinds een aantal jaren kiest Keukenhof ieder seizoen voor een themaland. Van 22 maart tot en met 20 mei staat het themaland centraal en zorgt voor veel publiciteit in het betreffende land. Publiekstrekker Nummer Eén zal ongetwijfeld het bloembollenmozaïek van Chopin worden. Maar Chopin staat ook centraal tijdens de 10 avondconcerten die Wibi Soerjadi geeft in het Willem Alexander Paviljoen. Nieuw dit seizoen is de samenwerking met Kasteel Keukenhof in het kader van COBRA BUITEN. In de Kasteeltuin - op een steenworp afstand van Keukenhof - is de eerste beeldententoonstelling getiteld Hof van Appel (van 22 maart t/m 21 oktober 2012) te zien.

Madurodam: Heeft de afgelopen vijf maanden een ingrijpende verbouwing ondergaan. Je kunt er meer zien en doen, zoals een vliegtuig laten opstijgen vanaf Schiphol, de Oosterscheldekering dicht zetten of containers laden op een schip in de haven van Rotterdam. Het nieuwe Madurodam is verdeeld in drie themagebieden: WaterRijk, ‘water als vriend en vijand', StedenRijk, ‘oude binnensteden' en VindingRijk, ‘Nederland als inspiratiebron voor de wereld' (architectuur, innovaties, entertainment en design). De verhalen in deze drie rijken worden vertelt door kleine figuurtjes, Madurodammertjes. In de nieuwe speeltuin 'Waddenzee' kunnen kinderen lekker hun energie kwijt.

Ouwehands Dierenpark: Viert op 18 juni 2012 haar 80-jarig jubileum. Het park heeft moderne inzichten over milieu en natuureducatie. Op 4 april opent het nieuwe Zeeleeuwentheater Blue Lagoon met de zeeleeuwenshow ‘Elements'.
Sinds begin maart is de jonge ijsbeertweeling te zien in hun buitenverblijf "Neus aan Neus"

Attractie & Vakantiepark Slagharen: Is overgenomen door de internationale keten Parques Reunidos. Slagharen wordt daarmee net als Movie Park in Duitsland, Bobbejaanland in België, Mirabilandia in Italië en Warner Park in Spanje onderdeel van het op één na grootste vrijetijdsbedrijf in Europa en vierde in de wereld. Op 30 maart opent Attractie- & Vakantiepark Slagharen de deuren voor het nieuwe seizoen.

De Western Village Stuntshow is vernieuwd en er is een geheel nieuwe show van het bekende Italiaanse Clownstrio Caveagna. El theatro - het 4-D theater - kan in het nieuwe seizoen ´s avonds door verblijfsgasten gebruikt worden als bioscoop en de afdeling horeca voegt in 2012 een Italiaans restaurant aan het assortiment toe. Tot slot komen - na aanhoudende vragen - de pony's weer terug in Slagharen.

Attractiepark Toverland: Presenteert in 2012 een "jaar vol betovering". Het hele jaar door staat betovering en magie centraal. Het seizoen begint met een magisch openingsweekend en de heropening van het volledig vernieuwde Land van Toos. Ook is er vanaff 28 april een nieuwe, grote parkshow: "De Toverzolder". Hiervoor is een groot overdekt podium gebouwd van 12 bij 5 meter.

Madame Tussauds: Heeft het huis van de beroemdheden vernieuwd en opende 15 maart 2012 haar deuren. De volledige Gouden Eeuw is vervangen, en bezoekers komen terecht in een attractie vol beleving, waarbij innovatie en interactie voorop staan.

Walibi Holland:
Opent 7 april met de nieuwe attractie Club Psyke: 5D Experience.In deze allernieuwste attractie beleven de bezoekers een spannend avontuur met sensationele effecten.Dit jaar begint de voorpret voor de jongste bezoekers al vroeg in de virtuele leefwereld van Walibi en Squad.
Speciaal voor de oudere jongeren en de jongere ouderen komt Walibi Holland dit jaar met een app en een mobiele website. Daarnaast wordt er een Game ontwikkeld die zorgt voor zowel een voor- als een nabeleving.

© Nationale Recreatiegids

26 juli '24 (13:37)

Laatste namen voor Lowlands bekend

Helaas zullen bezoekers van het festival Lowlands de rockband Queens of the Stone Age moeten missen (die wel wordt vervangen door Justice), maar gelukkig staat het programma nog boordevol met andere wereldberoemde artiesten. Aan de lijst maakt het festival gisteren een eind: de laatste zeventien namen zijn bekendgemaakt. Onder nadere James Blake (die invalt voor The Smile) en Jonna Fraser staan in het lijstje, meldt Lowlands.

26 juli '24 (10:03)

Queens of the Stone Age annuleert optreden Lowlands, Justice vervangt

Queens of the Stone Age moet zijn optreden op Lowlands op doktersadvies annuleren. Frontman Josh Homme is nog niet hersteld van zijn operatie eerder deze maand. Het Franse elektronische duo Justice vervangt de band op 16 augustus, meldt de organisatie.

24 juli '24 (12:24)

Mega Piraten Festijn in Oldebroek viert dit jaar 20-jarig bestaan

Het Mega Piraten Festijn keert dit jaar op 30 augustus terug naar Oldebroek. Dit jaar een speciale editie: het feest bestaat 20 jaar. Op het programma staan bekende artiesten als Jeroen van der Boom, Jan Smit, Boer Harm, Marco Schuitmaker en Jannes. De voorverkoop is al begonnen.

24 juli '24 (10:42)

Deadpool & Wolverine-fans vroeg bij Pathé Spuimarkt voor première

Bij het première-event van de nieuwe superheldenfilm Deadpool & Wolverine bij Pathé Spuimarkt in Den Haag stond woensdagochtend al vroeg een lange rij mensen te wachten. Volgens een woordvoerster van Disney hadden bezoekers zich om 07.30 uur al verzameld voor de bioscoop om de film als eerste in Nederland te zien.

24 juli '24 (10:11)

Ook Guy Sebastian treedt op tijdens Het Grote Songfestivalfeest

De Australische zanger Guy Sebastian treedt eind dit jaar op tijdens Het Grote Songfestivalfeest in de Amsterdamse Ziggo Dome. Dat heeft de organisatie van het evenement woensdag bekendgemaakt.

24 juli '24 ( 8:43)

Organisatie Milkshake komt met nieuw, meerdaags campingfestival

De organisatie achter het populaire jaarlijkse queerfestival Milkshake werkt aan een nieuw, meerdaags campingfestival. Het driedaagse evenement gaat Strawberry Starlight heten en niet plaatsvinden in Amsterdam zoals Milkshake. De inzet is dat de eerste editie in de zomer van 2025 plaatsvindt, maakte Milkshake-directeur Marieke Samallo woensdag bekend.

23 juli '24 (11:20)

Kaartverkoop soloshow Sabrina Carpenter in Ziggo Dome start vrijdag

Sabrina Carpenter komt met haar eigen show naar Amsterdam. De Amerikaanse zangeres staat op zondag 23 maart in de Ziggo Dome. De kaartverkoop start op vrijdag 26 juli om 10.00 uur.

23 juli '24 ( 8:52)

Mogelijk miljoenenboete Tomorrowland voor gebruik wegwerpbekers

Het Belgische festival Tomorrowland riskeert een miljoenenboete voor het gebruik van wegwerpbekers. Een milieutoezichthouder heeft afgelopen weekend een controle op het festival uitgevoerd. Die concludeerde dat niet overal herbruikbare bekers beschikbaar zijn, meldt persbureau Belga. De boete kan oplopen tot 2 miljoen euro.

22 juli '24 (11:37)

Frenna geeft in december grootste soloshow tot nu toe in Ziggo Dome

Frenna geeft eind dit jaar zijn grootste show als soloartiest tot nu toe. De rapper staat op 1 december in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO maandag bekend.

22 juli '24 ( 8:53)

Meer dan kwart miljoen mensen naar 26e editie festival Zwarte Cross, bezoekersrecord

Het festival Zwarte Cross heeft dit weekend een recordaantal bezoekers verwelkomd. Volgens de organisatie kwamen 265.500 mensen op het uitverkochte muziek-, theater- en motorcrossevenement in de Achterhoek af. Vorig jaar waren het er nog 237.500.