Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Realisatie Bruisend Waterplein Breda stap dichterbij

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km

BREDA - Breda wil deHaven transformeren tot ‘Bruisend Waterplein'. De belangrijkste maatregel daartoe is het ophogen van de Trambrug. Hiermee krijgen het watergebruik en -toerisme in de stad een stevige impuls . Dit jaagt ondernemers aan om ook eigen initiatieven aan het water te realiseren zoals een passantenhaven, maar ook nieuwe nautische evenementen.

Het project ‘Bruisend Waterplein' krijgt Europese subsidie van OP Zuid. Als de gemeenteraad instemt met de gemeentelijke cofinanciering, kan het project van start. De verhoging van deTrambrug is verreweg het belangrijkste onderdeel van het project. Door het ophogen van deze brug kunnen (grotere) boten de Haven invaren. De Trambrug is voor voetgangers, fietsers en gemotoriseerd verkeer ook een belangrijke fysieke schakel met de binnenstad.

Overigens zou de brug de komende jaren toch al op de schop gaan bij de herinrichting van de kruising Academiesingel - Belcrumweg. Als het project doorgaat, moet de brug uiterlijk 30 juni 2014 zijn verhoogd. Hetproject ‘Bruisend Waterplein' is onderdeel uit van de Visie ‘Water en Vrijetijdsbesteding', die de gemeenteraad in februari 2011 heeft vastvesteld.

In deze visie staat datBreda bij toekomstige stadsontwikkeling water nadrukkelijker wil inzetten. Door de toegankelijkheid en bruikbaarheid van het water in de stad te verbeteren, wil de gemeente de economische bestedingen stimuleren en het leefplezier voor haar eigen inwoners vergroten. 

In dit kader zal de Haven in de toekomst ook vaker gebruikt worden als evenemententerrein, met water als piste en de kade als tribune. Verdere uitbouw van evenementen (met een nautisch karakter) op het plein is kansrijk.

© Nationale Recreatiegids

Foto: G.Lanting

13 juni '24 (11:02)

Vaderdag: zo zet jij jouw ouwe heerlijk in het zonnetje (en heb je zelf ook een leuke dag)

Aankomende zondag is het weer Vaderdag. De perfecte gelegenheid om je vader te laten zien hoeveel je van hem houdt. Natuurlijk kan hij een nieuwe stropdas of een bos bloemen altijd waarderen, maar het is nog veel leuker om tijdens deze dag een leuke activiteit te doen. Inspiratie nodig? Lees dan snel verder!

13 juni '24 ( 8:35)

Organisator: 'domme beslissing' om te bezuinigen op Nationaal Vuurwerk

Het zou een "domme beslissing" zijn van de gemeente Rotterdam om geen geld meer te steken in het Nationaal Vuurwerk dat jaarlijks bij de Erasmusbrug wordt gehouden. Dat zegt Jasper Scholte van de organisator, het Rotterdamse bedrijf JMR Event Makers. De gemeente moet bezuinigen en wil niet langer geld steken in het evenement dat elke jaarwisseling tienduizenden bezoekers trekt.

12 juni '24 (13:12)

Merendeel in het water gevallen voorstellingen Oerol wordt ingehaald

Het merendeel van de voorstellingen die festival Oerol op Terschelling maandag moest annuleren door de hevige regenval, wordt ingehaald. Dat zegt artistiek leider Sabine Pater dinsdag tegen het ANP. Volgens Pater gingen er uiteindelijk zeven van de 34 voorstellingen door het slechte weer niet door en zijn deze woensdag en komend weekend grotendeels alsnog te zien. Daarnaast komen er extra dj's op het festivalhart op het Noordzeestrand draaien.

12 juni '24 (12:24)

Michael Ironside komt naar Heroes Dutch Comic Con

Heroes Dutch Comic Con heeft nog een bekende naam aangekondigd voor de aankomende editie. Acteur Michael Ironside is deze zomer te gast bij het evenement in de Jaarbeurs in Utrecht. "Michael Ironside is een prominente naam in de wereld van films en televisieseries", schrijft de organisatie. "Met meer dan 270 titels op zijn naam heeft de Canadees een indrukwekkende staat van dienst."

12 juni '24 (10:52)

Pathé Spuimarkt in Den Haag verandert 24 juli in Deadpool & Wolverine-theater

Pathé houdt op 24 juli een groot fan-event rond de première van de nieuwe actiefilm Deadpool & Wolverine. In bioscoop Spuimarkt in Den Haag wordt om 09.30 uur in alle zalen de nieuwe film van productiehuis Marvel vertoond. Het is daarmee volgens Pathé een van de eerste vertoningen van de film; in andere Nederlandse bioscopen draait de film pas aan het einde van de ochtend.

12 juni '24 ( 8:51)

Openingsfilm van Film by the Sea bekend

De 26e editie van het festival Film by the Sea opent op vrijdag 6 september met Een Schitterend Gebrek, de eerste Engelstalige film van Michiel van Erp. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller uit 2003 van Arthur Japin, die samen met Ursula Rani Sarma ook het scenario voor de film schreef. De hoofdrollen worden vertolkt door Dar Zuzovsky, Jonah Hauer-King, Sam Hazeldine en Maarten Heijmans.

11 juni '24 (10:56)

Comedian Ronny Chieng geeft extra show in Amsterdam

Acteur en comedian Ronny Chieng geeft in september een tweede show in Amsterdam. Naast zijn bezoek aan Amsterdam op 1 september treedt hij ook op 2 september op in Theater Amsterdam, maakt organisator MOJO dinsdag bekend.

11 juni '24 ( 9:08)

Jubileumeditie The Passion volgend jaar in Terneuzen

Het Zeeuwse Terneuzen is volgend jaar de gaststad voor de vijftiende editie van The Passion. Dat heeft de KRO-NCRV dinsdag bekendgemaakt.

10 juni '24 (15:57)

Tiende editie Mañana Mañana wordt ‘knaller van een afscheidsfeest’

Droevig nieuws uit Laren (Gelderland): het festival Mañana Mañana wordt dit jaar voor het laatst georganiseerd. Het is de tiende editie van het festival, dit jaar van 13 tot en met 16 juni. Voor zowel het tienjarig jubileum als het afscheid heeft de organisatie een ‘knetterend feest’ op de agenda staan. Zij nodigen iedereen uit om te komen, meldt het festival.

10 juni '24 (11:28)

Utrecht maakt nieuw beleid voor evenementen: vanaf 2027 geen winterfestivals in aantal parken

Een aantal parken in de gemeente Utrecht zullen vanaf 2027 geen winterfestivals meer huizen. Dat heeft de gemeenteraad besloten. Die stemde in met een zogeheten locatieprofiel voor evenementlocaties. Hierdoor zullen de winterfestivals die nu nog in het Griftpark, op het Domplein en in park Transwijk worden georganiseerd een andere locatie moeten vinden, meldt DUIC.