Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Opening World of Dinos trekt duizenden bezoekers

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
orld of Dinos opende afgelopen weekend officieel haar deuren waarbij duizenden dino-fans massaal deze ludieke attractie bezochten. Woordvoerster Mariska van den Hout vertelt dat het een ‘stormachtige opening was, met enorme rijen bezoekers’. Met meer dan zestig bewegende dino’s, inclusief zwaaiende staarten en brullende geluiden, biedt World of Dinos een spectaculair dagje uit aan. "Niet alleen de kleintjes keken hun ogen uit, ook bij de ouders kwamen de levensgrote dino’s tot leven.’’ Dit meldt Hillenaar Events B.V.

Bezoekers reageren positief. "Wanneer je de Jaarbeurs instapt, reis je direct 65 miljoen jaar terug in de tijd en voelt het alsof je middenin de wildernis staat. De dino’s maken levensechte geluiden en zijn gigantisch!” vertelt een bezoeker. Aan alles is gedacht. De Dino-Expo is onderverdeeld in werelddelen. Daarbij is educatie een belangrijk speerpunt voor World of Dinos. ,,De kinderen keken hun ogen uit. Een combinatie van bewegende dino’s en de op maat gemaakte decors maken deze expo zeer indrukwekkend," vertelt een andere tevreden bezoeker.

Virtual Reality Experience

Beleving staat centraal voor de organisatie. "Zo is het mogelijk om een virtuele wereld van de dino’s in te stappen, middels een 9D-Experience. Dit is een soort ‘ei’ waar je in kan zitten en door de Virtual Reality bril stap je volledig terug in de tijd," vertelt Van den Hout. "Zo leer je alles over deze fascinerende reptielen en door de special effects zijn de dino’s dichterbij dan ooit.’’ World of Dinos is de hele zomer tot 2 september te zien in Jaarbeurs te Utrecht. Van den Hout noemt World of Dinos het ultieme familie-uitje tijdens de zomervakantie.

Door: Redactie Nationale Rectreatiegids

24 juli '24 (12:24)

Mega Piraten Festijn in Oldebroek viert dit jaar 20-jarig bestaan

Het Mega Piraten Festijn keert dit jaar op 30 augustus terug naar Oldebroek. Dit jaar een speciale editie: het feest bestaat 20 jaar. Op het programma staan bekende artiesten als Jeroen van der Boom, Jan Smit, Boer Harm, Marco Schuitmaker en Jannes. De voorverkoop is al begonnen.

24 juli '24 (10:42)

Deadpool & Wolverine-fans vroeg bij Pathé Spuimarkt voor première

Bij het première-event van de nieuwe superheldenfilm Deadpool & Wolverine bij Pathé Spuimarkt in Den Haag stond woensdagochtend al vroeg een lange rij mensen te wachten. Volgens een woordvoerster van Disney hadden bezoekers zich om 07.30 uur al verzameld voor de bioscoop om de film als eerste in Nederland te zien.

24 juli '24 (10:11)

Ook Guy Sebastian treedt op tijdens Het Grote Songfestivalfeest

De Australische zanger Guy Sebastian treedt eind dit jaar op tijdens Het Grote Songfestivalfeest in de Amsterdamse Ziggo Dome. Dat heeft de organisatie van het evenement woensdag bekendgemaakt.

24 juli '24 ( 8:43)

Organisatie Milkshake komt met nieuw, meerdaags campingfestival

De organisatie achter het populaire jaarlijkse queerfestival Milkshake werkt aan een nieuw, meerdaags campingfestival. Het driedaagse evenement gaat Strawberry Starlight heten en niet plaatsvinden in Amsterdam zoals Milkshake. De inzet is dat de eerste editie in de zomer van 2025 plaatsvindt, maakte Milkshake-directeur Marieke Samallo woensdag bekend.

23 juli '24 (11:20)

Kaartverkoop soloshow Sabrina Carpenter in Ziggo Dome start vrijdag

Sabrina Carpenter komt met haar eigen show naar Amsterdam. De Amerikaanse zangeres staat op zondag 23 maart in de Ziggo Dome. De kaartverkoop start op vrijdag 26 juli om 10.00 uur.

23 juli '24 ( 8:52)

Mogelijk miljoenenboete Tomorrowland voor gebruik wegwerpbekers

Het Belgische festival Tomorrowland riskeert een miljoenenboete voor het gebruik van wegwerpbekers. Een milieutoezichthouder heeft afgelopen weekend een controle op het festival uitgevoerd. Die concludeerde dat niet overal herbruikbare bekers beschikbaar zijn, meldt persbureau Belga. De boete kan oplopen tot 2 miljoen euro.

22 juli '24 (11:37)

Frenna geeft in december grootste soloshow tot nu toe in Ziggo Dome

Frenna geeft eind dit jaar zijn grootste show als soloartiest tot nu toe. De rapper staat op 1 december in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO maandag bekend.

22 juli '24 ( 8:53)

Meer dan kwart miljoen mensen naar 26e editie festival Zwarte Cross, bezoekersrecord

Het festival Zwarte Cross heeft dit weekend een recordaantal bezoekers verwelkomd. Volgens de organisatie kwamen 265.500 mensen op het uitverkochte muziek-, theater- en motorcrossevenement in de Achterhoek af. Vorig jaar waren het er nog 237.500.

19 juli '24 (11:51)

NS zet extra treinen in richting Tilburgse Kermis

Vandaag is de eerste dag van de grootste kermis van de Benelux, die neerstrijkt in het Brabantse Tilburg. Vanwege de verwachte drukte rondom het evenement heeft de NS aangekondigd extra en langere treinen in te zetten richting de stad. Zo rijden er in de avond en in het weekend extra sprinters tussen Dordrecht – Tilburg, Tilburg – Arnhem en Tilburg – Eindhoven, meldt NS.

19 juli '24 ( 9:18)

Koning en gezin op Koningsdag 2025 naar Doetinchem

Koningsdag 2025 wordt gevierd in het Gelderse Doetinchem. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. Koning Willem-Alexander viert zijn verjaardag op zaterdag 26 april met leden van zijn gezin en van de koninklijke familie.