Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Incredibles 2 grote hit in Nederlandse bios

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Het tweede deel in de serie The Incredibles is een grote hit in de Nederlandse bioscopen. De digitale animatiefilm van studio Pixar staat al anderhalve week bovenaan de lijst met best bezochte bioscooptitels. In totaal trok Incredibles 2 al bijna 200.000 bezoekers, blijkt uit de cijfers van de Nederlandse theaters.

De animatiefilm over een familie van superhelden laat in de bezoekerslijst van deze week de vijfde Jurassic Park-film en de vrouwelijke schelmenkomedie Ocean’s Eight achter zich. Het historische epos Redbad van regisseur Roel Reiné staat met ruim 13.000 bezoekers op de vijfde plaats.

The Incredibles uit 2004 was een van de grote hits van studio Pixar, die ook films als Toy Story, Finding Nemo en Ratatouille maakte. De film vertelt over een familie die bestaat uit superhelden. In het vervolg staat moeder Helen - beter bekend onder haar 'supernaam' ElastiGirl - opeens in de spotlights, terwijl vader Bob voor nieuwe baby Jack-Jack moet zorgen.

Onvoorstelbaar

Incredibles 2 heeft een onvoorstelbaar openingsweekeinde achter de rug in de Verenigde Staten. De film over een superheldenfamilie bracht dit weekeinde 180 miljoen dollar op, een record voor een animatiefilm. Het vorige record was in handen van Finding Dory, ook een film van Disney-Pixar.

In de Nederlandse versie worden stemmen ingesproken door onder meer Paul Haenen, Isa Hoes, Peter Paul Muller en Eva Kolsteren.

Door: ANP

12 juli '24 ( 8:53)

Hans Klok en Armin van Buuren openen nieuw podium Zwarte Cross

Het nieuwe hoofdpodium van festival Zwarte Cross wordt op 18 juli geopend met een speciale show. Illusionist Hans Klok, dj Armin van Buuren en operazanger Awn Maarof zorgen voor een "unieke" opening, aldus de organisatie.

12 juli '24 ( 8:43)

NS waarschuwt bezoekers P!nk: geen treinverkeer door aanrijding

Door een aanrijding is er donderdagavond weinig tot geen treinverkeer mogelijk op het traject van Amsterdam naar Utrecht. De NS waarschuwt treinreizigers die bij het concert van P!nk in de Johan Cruijff ArenA zijn dat er onvoldoende treincapaciteit beschikbaar is om iedereen thuis te brengen. "Zoek een alternatief vervoermiddel", aldus de vervoerder.

11 juli '24 (12:33)

Festivalweer: buien op vrijdag en zaterdag, zondag zonniger

Festivalgangers moeten vrijdag en zaterdag rekening houden met buien. Zondag wordt zonniger, meldt Weeronline.

10 juli '24 (12:01)

RAI in Amsterdam gedeeltelijk ontruimd na melding over verdacht pakketje

Een deel van de RAI in Amsterdam is woensdagochtend ontruimd nadat er een melding van een verdacht pakketje was binnengekomen bij de politie. Er wordt nu onderzoek gedaan, laat een woordvoerder van de politie weten.

10 juli '24 (11:39)

Swift-concerten in Amsterdam deden lokale economie goed

Drie keer trad de superster Taylor Swift afgelopen week op in de Amsterdamse Johan Cruiff Arena. Niet alleen de evenementenlocatie profiteerde van de komst van haar. Volgens economen bracht ze een flinke financiële boost mee voor de hoofdstad, meldt het Parool.

09 juli '24 (10:45)

Yves Berendse treedt volgend jaar niet één, maar twee keer op in Ziggo Dome

Yves Berendse geeft volgend jaar nog een concert in de Amsterdamse Ziggo Dome. De zanger treedt ook op 27 juni op, maakt organisator Agents After All dinsdag bekend.

09 juli '24 ( 9:10)

Danny Vera geeft in november extra show

Danny Vera geeft op 29 november een extra concert in Klokgebouw Eindhoven. De eerder aangekondigde show op 30 november is helemaal uitverkocht. Daarom is er een tweede avond geboekt.

08 juli '24 (10:48)

Extra openbaar vervoer van en naar Nijmeegse Vierdaagse(feesten)

Vervoerders Arriva, Breng en NS zetten rond de Nijmeegse Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten extra bussen en treinen in van en naar Nijmegen. De NS rijdt in de vroege ochtend met extra treinen vanuit Den Bosch, Utrecht Centraal en Zwolle, zodat wandelaars op tijd aan de start kunnen verschijnen.

08 juli '24 ( 9:12)

Rock Werchter wil opnieuw kijken naar regels rond herbruikbare bekers

Het Belgische festival Rock Werchter wil dat de regels rond herbruikbare bekers nog eens worden geëvalueerd. Dat zegt Nele Bigaré van Live Nation tegen VRT NWS. Het festival moest deze editie verplicht herbruikbare bekers inzetten, maar volgens de festivalorganisator zijn er betere opties voor grote festivals.

08 juli '24 ( 8:54)

Festival der Liebe keert volgend jaar terug naar Rotterdam

Het Duitstalige evenement Festival der Liebe krijgt volgend jaar tweede editie. De tweede editie van het festival is op 8 maart in Rotterdam Ahoy, zegt mede-organisator Jan Smit op Instagram. De kaartverkoop is al begonnen.