Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Maak je terras zomerklaar

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Heel even kregen we een voorproefje van de zomer: een lang weekend vol zon. De eerste barbecue van het jaar, de eerste picknick in het park en de allereerste keer van 2018 waarin je zonder jas naar buiten kon. Fijn, zo’n blik op wat ons nog te wachten staat in de warme maanden. Handig ook, want we hebben meteen kunnen kijken of we helemaal klaar zijn voor de zomer. Hoe staat het bijvoorbeeld met je terras? 

Schrobben, onkruid trekken en andere klussen 

Groene zeep is je beste vriend om je terras zomerklaar te maken. Even flink met een stevige bezem en wat sop over je terras en de winter is weer vergeten. Vergeet ook niet het onkruid tussen je tegels en beloon jezelf bij wijze van voorschot op een perenijsje na afloop. Als de zon dan eindelijk echt gaat schijnen ben jij de eerste die lekker buiten zit, zonder dat je om je heen allerlei klusjes ziet die je eigenlijk nog moet doen. Dat zit een stuk relaxter.
 

Relaxen in een fijn tuinmeubel

Over relaxt zitten gesproken… Hou jij het een paar uur vol op de stoel die nu op je terras staat? Of moet je om het kwartier even gaan verzitten om te voorkomen dat je met rugpijn en de afdruk van een gevlochten motief op je rug zit? Nergens voor nodig: er zijn genoeg tuinmeubelen die ervoor zorgen dat je volledig ontspannen kunt genieten van de zomer. Een mooie loungeset bijvoorbeeld met zachte kussens waar je in weg kunt dromen. Of een verstelbaar ligbed dat je makkelijk rechtop zet als je een slokje van je cocktail wil nemen. 
 

Barbecue zonder zelf te verbanden

Meestal eindigt een zomerse dag met een fijne barbecue. Om te voorkomen dat je er zelf aan het einde van de dag uitziet alsof je de hele dag op de grill hebt gelegen is het goed om te investeren in een mooie zweefparasol. Zo kun je de schaduw opzoeken als de zon te fel is. Ook handig als je thuis wil werken in fel zonlicht en je laptopscherm onleesbaar wordt. Even de parasol strategisch neerzetten en je kunt gewoon doorwerken. Helemaal Instagramwaardig ook, zo’n schaduwwerkplek: let maar eens op hoeveel reacties je krijgt.
 
19 juli '24 (11:51)

NS zet extra treinen in richting Tilburgse Kermis

Vandaag is de eerste dag van de grootste kermis van de Benelux, die neerstrijkt in het Brabantse Tilburg. Vanwege de verwachte drukte rondom het evenement heeft de NS aangekondigd extra en langere treinen in te zetten richting de stad. Zo rijden er in de avond en in het weekend extra sprinters tussen Dordrecht – Tilburg, Tilburg – Arnhem en Tilburg – Eindhoven, meldt NS.

19 juli '24 ( 9:18)

Koning en gezin op Koningsdag 2025 naar Doetinchem

Koningsdag 2025 wordt gevierd in het Gelderse Doetinchem. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. Koning Willem-Alexander viert zijn verjaardag op zaterdag 26 april met leden van zijn gezin en van de koninklijke familie.

19 juli '24 ( 9:04)

Festivals door hele land bereiden zich voor op tropische temperaturen

Evenementen bereiden zich voor op een tropisch weekend met mogelijk temperaturen van boven de 31 graden. De organisaties van de Zwarte Cross, de Parade in Den Haag en Leeuwarden Open Air treffen extra maatregelen om bezoekers te beschermen tegen de hitte, melden zij aan het ANP. Zo komen er op veel plekken extra waterpunten en schaduwplekken bij.

18 juli '24 (13:03)

Routes Nijmeegse Vierdaagse vrijdag ingekort om hitte

De routes van de Nijmeegse Vierdaagse van vrijdag worden met 10 kilometer per route ingekort om de warmte, meldt de organisatie. De wandelaars die normaal 50 kilometer zouden lopen, lopen daarom vrijdag 40 kilometer. De 40 kilometer wordt 30 kilometer en de route van 30 kilometer wordt 20 kilometer.

18 juli '24 ( 8:50)

Organisatie Wildeburg 'diep geraakt en intens verdrietig' door overleden bezoeker

De organisatie van het festival Wildeburg is "diep geraakt en intens verdrietig" door het overlijden van een 34-jarige bezoeker. De man was sinds zondag vermist. Zijn lichaam werd woensdag gevonden.

18 juli '24 ( 8:33)

Lichaam sinds zondag vermiste festivalbezoeker Wildeburg gevonden in Ens

De politie heeft het lichaam gevonden van de bezoeker van festival Wildeburg die sinds afgelopen zondag was vermist. De 34-jarige man uit Lochem werd aangetroffen in het gras ter hoogte van de Zwartemeerweg in Ens, niet ver van Kraggenburg waar het festival plaatsvond.

18 juli '24 ( 6:05)

Derde dag van Nijmeegse Vierdaagse is 'bergetappe' met Zevenheuvelenweg

Voor de ruim 43.000 wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse is de derde dag van het evenement een 'bergetappe', met de Zevenheuvelenweg bij Groesbeek op de route. Het is daar altijd zo druk, dat de weg sinds maandagavond is afgesloten om mensen die een plekje willen claimen te weren.

17 juli '24 (14:16)

Wout & Frank zenden live uit bij Zwarte Cross

Veronica-dj's Wouter van der Goes en Frank van 't Hof zenden donderdag 18 en vrijdag 19 juli uit vanaf de Zwarte Cross. Dat meldt de zender woensdag. Het duo ontvangt in de middagshow artiesten en "brengt de sfeer van het uitverkochte festival op de radio".

17 juli '24 (13:13)

Vlieland-festival Into The Great Wide Open maakt muziekprogramma compleet

Het is een enorme lijst van artiesten en acts voor het festival op Vlieland Into The Great Wide Open. Met de bekendmaking van onder andere Froukje en S10 is de line-up van het festival nu helemaal compleet, meldt 3voor12. 

16 juli '24 ( 9:07)

Nijmeegse Vierdaagse officieel van start met Dag van Elst, 'burgerwacht' niet welkom

De wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse beginnen dinsdag met hun wandeltocht van 30, 40 of 50 kilometer. Alle 47.000 beschikbare plaatsen waren dit jaar vergeven, maar niet iedereen heeft zich gemeld. Ruim 1500 mensen die zich wel hadden ingeschreven, hebben zich de afgelopen dagen niet aangemeld in Nijmegen en doen dus niet mee aan het wandelevenement. Later op dinsdag zal blijken hoeveel mensen er ook daadwerkelijk gestart zijn.