Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Den Haag bereidt zich voor op muziekweekend

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Komend weekend staat Den Haag in het teken van de 38e editie van Parkpop, met op zondag het grootste gratis toegankelijke festival van Nederland. Daar zullen onder andere BLØF, Danny Vera, De Jeugd van Tegenwoordig en The Fratellis optreden.

Sinds een paar jaar is Parkpop uitgebreid met twee dagen. Vrijdagavond begint Parkpop Downtown in de Haagse binnenstad, om de stad alvast op te warmen voor de evenementen in het Zuiderpark op zaterdag en zondag. Parkpop Downtown heeft dit jaar het thema Diverge en staat in het teken van de LHBT-gemeenschap. Verscheidene artiesten zoals de Amerikaanse jazzmuzikant Roy Ayers treden op en op de Grote Markt vindt een modeshow plaats.

Zaterdag kunnen liefhebbers van hits van de jaren zeventig tot en met het jaar 2000 terecht bij Parkpop Saturday Night in het Zuiderpark. Daar zijn artiesten te zien als Melanie C, Jason Donovan, Kim Wilde, Clouseau en De Dijk. Voor de evenementen op vrijdag en zaterdag moeten de bezoekers wel betalen.

Samenwerking

Op zondagmiddag en -avond staan in totaal ruim dertig acts op zes podia in het Zuiderpark. Deze editie is de eerste waarbij concertorganisator MOJO en Parkpop samenwerken. Zij verwachten dat het festival de komende jaren verder wordt uitgebreid. Dit jaar zijn volgens de organisatie al veel veranderingen doorgevoerd om de sfeer en beleving intiemer te maken. De podia in het Zuiderpark hebben een andere indeling en er komt op het terrein ook een tent te staan.

Het festival begint om 13.00 uur met The Rockababes en The Dubbeez. Rond 21.30 uur sluit BLØF het festival af. Vorig jaar kwamen er zo’n 200.000 bezoekers op Parkpop af.

19 juli '24 (11:51)

NS zet extra treinen in richting Tilburgse Kermis

Vandaag is de eerste dag van de grootste kermis van de Benelux, die neerstrijkt in het Brabantse Tilburg. Vanwege de verwachte drukte rondom het evenement heeft de NS aangekondigd extra en langere treinen in te zetten richting de stad. Zo rijden er in de avond en in het weekend extra sprinters tussen Dordrecht – Tilburg, Tilburg – Arnhem en Tilburg – Eindhoven, meldt NS.

19 juli '24 ( 9:18)

Koning en gezin op Koningsdag 2025 naar Doetinchem

Koningsdag 2025 wordt gevierd in het Gelderse Doetinchem. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. Koning Willem-Alexander viert zijn verjaardag op zaterdag 26 april met leden van zijn gezin en van de koninklijke familie.

19 juli '24 ( 9:04)

Festivals door hele land bereiden zich voor op tropische temperaturen

Evenementen bereiden zich voor op een tropisch weekend met mogelijk temperaturen van boven de 31 graden. De organisaties van de Zwarte Cross, de Parade in Den Haag en Leeuwarden Open Air treffen extra maatregelen om bezoekers te beschermen tegen de hitte, melden zij aan het ANP. Zo komen er op veel plekken extra waterpunten en schaduwplekken bij.

18 juli '24 (13:03)

Routes Nijmeegse Vierdaagse vrijdag ingekort om hitte

De routes van de Nijmeegse Vierdaagse van vrijdag worden met 10 kilometer per route ingekort om de warmte, meldt de organisatie. De wandelaars die normaal 50 kilometer zouden lopen, lopen daarom vrijdag 40 kilometer. De 40 kilometer wordt 30 kilometer en de route van 30 kilometer wordt 20 kilometer.

18 juli '24 ( 8:50)

Organisatie Wildeburg 'diep geraakt en intens verdrietig' door overleden bezoeker

De organisatie van het festival Wildeburg is "diep geraakt en intens verdrietig" door het overlijden van een 34-jarige bezoeker. De man was sinds zondag vermist. Zijn lichaam werd woensdag gevonden.

18 juli '24 ( 8:33)

Lichaam sinds zondag vermiste festivalbezoeker Wildeburg gevonden in Ens

De politie heeft het lichaam gevonden van de bezoeker van festival Wildeburg die sinds afgelopen zondag was vermist. De 34-jarige man uit Lochem werd aangetroffen in het gras ter hoogte van de Zwartemeerweg in Ens, niet ver van Kraggenburg waar het festival plaatsvond.

18 juli '24 ( 6:05)

Derde dag van Nijmeegse Vierdaagse is 'bergetappe' met Zevenheuvelenweg

Voor de ruim 43.000 wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse is de derde dag van het evenement een 'bergetappe', met de Zevenheuvelenweg bij Groesbeek op de route. Het is daar altijd zo druk, dat de weg sinds maandagavond is afgesloten om mensen die een plekje willen claimen te weren.

17 juli '24 (14:16)

Wout & Frank zenden live uit bij Zwarte Cross

Veronica-dj's Wouter van der Goes en Frank van 't Hof zenden donderdag 18 en vrijdag 19 juli uit vanaf de Zwarte Cross. Dat meldt de zender woensdag. Het duo ontvangt in de middagshow artiesten en "brengt de sfeer van het uitverkochte festival op de radio".

17 juli '24 (13:13)

Vlieland-festival Into The Great Wide Open maakt muziekprogramma compleet

Het is een enorme lijst van artiesten en acts voor het festival op Vlieland Into The Great Wide Open. Met de bekendmaking van onder andere Froukje en S10 is de line-up van het festival nu helemaal compleet, meldt 3voor12. 

16 juli '24 ( 9:07)

Nijmeegse Vierdaagse officieel van start met Dag van Elst, 'burgerwacht' niet welkom

De wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse beginnen dinsdag met hun wandeltocht van 30, 40 of 50 kilometer. Alle 47.000 beschikbare plaatsen waren dit jaar vergeven, maar niet iedereen heeft zich gemeld. Ruim 1500 mensen die zich wel hadden ingeschreven, hebben zich de afgelopen dagen niet aangemeld in Nijmegen en doen dus niet mee aan het wandelevenement. Later op dinsdag zal blijken hoeveel mensen er ook daadwerkelijk gestart zijn.