Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Bezoekers blij met Zeeuwse recreatiegebieden

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Bezoekers zijn dik tevreden over de Zeeuwse natuur- en recreatiegebieden van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Het Zeeuwse Landschap. Dat blijkt uit een onderzoek van NBTC NIPO, in opdracht van Staatsbosbeheer en Provincie Zeeland. Jaarlijks worden er 16,4 miljoen bezoeken gebracht aan de 33 onderzochte gebieden. Die gebieden krijgen van de ondervraagden gemiddeld een 7,7.

Het doel van het onderzoek was tweeledig. Enerzijds wilden Staatsbosbeheer en de Provincie inzicht krijgen in wie de bezoekers zijn van de Zeeuwse natuur- en recreatiegebieden, wat zij daar doen en hoe zij die gebieden beleven. Maar ook wat er nog beter kan. Wat kunnen betrokken partijen doen om het de bezoeker nog meer naar de zin te maken? Want die bezoeker besteedt gemiddeld 11,50 euro per bezoek. Dus kan het absoluut lonen het die bezoeker zo veel mogelijk naar de zin te maken.

Zeeland heeft een breed scala aan natuurgebieden waarvan mensen op veel manieren genieten. Ze recreëren er, maken ommetjes met de hond of gaan er (langdurig) met vakantie. Natuur- en recreatiegebieden zijn belangrijk voor Zeeland. Daarom – zo is de gedachte van de Provincie, Staatsbosbeheer en de andere zogenoemde terreinbeherende organisaties – is het zaak goed te zorgen voor de kwaliteit van de leefomgeving, voor zowel inwoners ván als bezoekers áán de provincie.

De onderzochte Zeeuwse natuur- en recreatiegebieden trekken in verhouding veel mensen die geïnspireerd en verrast willen worden, of een uitdaging zoeken, zo blijkt uit het onderzoek. Ook relatief veel natuurgerichte recreanten komen graag naar Zeeland. Daarnaast heeft de provincie een groot ‘verzorgingsgebied’. Iets minder dan de helft van de bezoekers komt namelijk uit de provincie zelf. De rest komt van buiten, vooral uit Zuid-Holland en Brabant. Mensen hebben dus verschillende wensen en behoeften als het gaat om het doorbrengen van vrije tijd in natuurgebieden. Het onderzoek geeft inzicht in die voorkeuren. ‘Dit is belangrijke informatie voor toekomstige ontwikkelingen van de gebieden’, volgens Ad van Hees van Staatsbosbeheer.

Woensdagmiddag presenteerden Staatsbosbeheer en Provincie tijdens een symposium niet alleen het onderzoeksrapport maar werd vooral ook nagedacht over de toekomst van natuurbeleving. Dat deden beide organisaties samen met natuurorganisaties, ondernemers en andere overheden die allerhande ideeën opperden voor verdere verbetering van de beleefbaarheid van natuur. 

Door: ANP

22 juli '24 (11:37)

Frenna geeft in december grootste soloshow tot nu toe in Ziggo Dome

Frenna geeft eind dit jaar zijn grootste show als soloartiest tot nu toe. De rapper staat op 1 december in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO maandag bekend.

22 juli '24 ( 8:53)

Meer dan kwart miljoen mensen naar 26e editie festival Zwarte Cross, bezoekersrecord

Het festival Zwarte Cross heeft dit weekend een recordaantal bezoekers verwelkomd. Volgens de organisatie kwamen 265.500 mensen op het uitverkochte muziek-, theater- en motorcrossevenement in de Achterhoek af. Vorig jaar waren het er nog 237.500.

19 juli '24 (11:51)

NS zet extra treinen in richting Tilburgse Kermis

Vandaag is de eerste dag van de grootste kermis van de Benelux, die neerstrijkt in het Brabantse Tilburg. Vanwege de verwachte drukte rondom het evenement heeft de NS aangekondigd extra en langere treinen in te zetten richting de stad. Zo rijden er in de avond en in het weekend extra sprinters tussen Dordrecht – Tilburg, Tilburg – Arnhem en Tilburg – Eindhoven, meldt NS.

19 juli '24 ( 9:18)

Koning en gezin op Koningsdag 2025 naar Doetinchem

Koningsdag 2025 wordt gevierd in het Gelderse Doetinchem. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. Koning Willem-Alexander viert zijn verjaardag op zaterdag 26 april met leden van zijn gezin en van de koninklijke familie.

19 juli '24 ( 9:04)

Festivals door hele land bereiden zich voor op tropische temperaturen

Evenementen bereiden zich voor op een tropisch weekend met mogelijk temperaturen van boven de 31 graden. De organisaties van de Zwarte Cross, de Parade in Den Haag en Leeuwarden Open Air treffen extra maatregelen om bezoekers te beschermen tegen de hitte, melden zij aan het ANP. Zo komen er op veel plekken extra waterpunten en schaduwplekken bij.

18 juli '24 (13:03)

Routes Nijmeegse Vierdaagse vrijdag ingekort om hitte

De routes van de Nijmeegse Vierdaagse van vrijdag worden met 10 kilometer per route ingekort om de warmte, meldt de organisatie. De wandelaars die normaal 50 kilometer zouden lopen, lopen daarom vrijdag 40 kilometer. De 40 kilometer wordt 30 kilometer en de route van 30 kilometer wordt 20 kilometer.

18 juli '24 ( 8:50)

Organisatie Wildeburg 'diep geraakt en intens verdrietig' door overleden bezoeker

De organisatie van het festival Wildeburg is "diep geraakt en intens verdrietig" door het overlijden van een 34-jarige bezoeker. De man was sinds zondag vermist. Zijn lichaam werd woensdag gevonden.

18 juli '24 ( 8:33)

Lichaam sinds zondag vermiste festivalbezoeker Wildeburg gevonden in Ens

De politie heeft het lichaam gevonden van de bezoeker van festival Wildeburg die sinds afgelopen zondag was vermist. De 34-jarige man uit Lochem werd aangetroffen in het gras ter hoogte van de Zwartemeerweg in Ens, niet ver van Kraggenburg waar het festival plaatsvond.

18 juli '24 ( 6:05)

Derde dag van Nijmeegse Vierdaagse is 'bergetappe' met Zevenheuvelenweg

Voor de ruim 43.000 wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse is de derde dag van het evenement een 'bergetappe', met de Zevenheuvelenweg bij Groesbeek op de route. Het is daar altijd zo druk, dat de weg sinds maandagavond is afgesloten om mensen die een plekje willen claimen te weren.

17 juli '24 (14:16)

Wout & Frank zenden live uit bij Zwarte Cross

Veronica-dj's Wouter van der Goes en Frank van 't Hof zenden donderdag 18 en vrijdag 19 juli uit vanaf de Zwarte Cross. Dat meldt de zender woensdag. Het duo ontvangt in de middagshow artiesten en "brengt de sfeer van het uitverkochte festival op de radio".