Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

NK Scootmobiel op Circuit Zandvoort

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Gouden Dagen organiseert op woensdag 27 juni het NK Scootmobiel op Circuit Zandvoort. Twaalf  teams van zes ouderen (75-plus) uit verschillende regio’s strijden om de titel ‘Nederlands Kampioen Scootmobiel’. Het startschot wordt gegeven door minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Tijdens de race dienen vijf obstakels te worden overkomen. Denk aan zigzaggen langs pionnen, over drempels karren en rondom pionnen cirkelen. Dit meldt Stichting Gouden Dagen.
Eenzaamheid, mobiliteit en verkeersveiligheid
 
Hoewel het een feestelijk, zomers evenement wordt,  zijn er ook enkele serieuze componenten aan: terugdringen eenzaamheid, mobiliteit en verkeersveiligheid. 92 procent van de ouderen leeft zelfstandig thuis. Een deel wil dit ook, maar voor de meesten betekent dit een geïsoleerd bestaan. Zo voelt meer dan de helft van de 75-plussers in ons land zich eenzaam. Door toenemende vergrijzing neemt dat aantal in rap tempo toe. Zeker als je niet meer in staat bent om op eigen kracht familie of vrienden te bezoeken. Voor stichting Gouden Dagen is dat onacceptabe en daarom maken zij zich hard tegen eenzaamheid.
 
Gouden Dagen vindt dat ouderen in staat moeten zijn er zelfstandig op uit te kunnen om zo anderen te ontmoeten. Een scootmobiel is - voor hen die slecht ter been zijn - een enorme uitkomst. Een scootmobiel is eenvoudig te bedienen en er is geen rijbewijs voor nodig.
 
Dat moet ook zo blijven vindt de stichting en om die reden is Veilig Verkeer Nederland (VVN) aanwezig. Deelnemers van het NK krijgen een verkorte cursus omgaan met de scootmobiel in het verkeer. Hierin oefenen zij vooral de onderdelen die ook in de race voorkomen. VVN organiseert deze praktijk-cursussen in het hele land om het zelfvertouwen en de zelfbewustwording in het verkeer te vergroten. Daarnaast is het belangrijk voor scootmobielrijders om te weten wat je plaats op de weg is. Daarvoor stelde Veilig Verkeer Nederland de zogenoemde VVN-Opfriscursus samen -https://opfriscursus.vvn.nl/v/start - die je gewoon thuis vanuit je stoel kunt doen.
 
Door: Redactie Nationale Recreatiegids
22 juli '24 (11:37)

Frenna geeft in december grootste soloshow tot nu toe in Ziggo Dome

Frenna geeft eind dit jaar zijn grootste show als soloartiest tot nu toe. De rapper staat op 1 december in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO maandag bekend.

22 juli '24 ( 8:53)

Meer dan kwart miljoen mensen naar 26e editie festival Zwarte Cross, bezoekersrecord

Het festival Zwarte Cross heeft dit weekend een recordaantal bezoekers verwelkomd. Volgens de organisatie kwamen 265.500 mensen op het uitverkochte muziek-, theater- en motorcrossevenement in de Achterhoek af. Vorig jaar waren het er nog 237.500.

19 juli '24 (11:51)

NS zet extra treinen in richting Tilburgse Kermis

Vandaag is de eerste dag van de grootste kermis van de Benelux, die neerstrijkt in het Brabantse Tilburg. Vanwege de verwachte drukte rondom het evenement heeft de NS aangekondigd extra en langere treinen in te zetten richting de stad. Zo rijden er in de avond en in het weekend extra sprinters tussen Dordrecht – Tilburg, Tilburg – Arnhem en Tilburg – Eindhoven, meldt NS.

19 juli '24 ( 9:18)

Koning en gezin op Koningsdag 2025 naar Doetinchem

Koningsdag 2025 wordt gevierd in het Gelderse Doetinchem. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. Koning Willem-Alexander viert zijn verjaardag op zaterdag 26 april met leden van zijn gezin en van de koninklijke familie.

19 juli '24 ( 9:04)

Festivals door hele land bereiden zich voor op tropische temperaturen

Evenementen bereiden zich voor op een tropisch weekend met mogelijk temperaturen van boven de 31 graden. De organisaties van de Zwarte Cross, de Parade in Den Haag en Leeuwarden Open Air treffen extra maatregelen om bezoekers te beschermen tegen de hitte, melden zij aan het ANP. Zo komen er op veel plekken extra waterpunten en schaduwplekken bij.

18 juli '24 (13:03)

Routes Nijmeegse Vierdaagse vrijdag ingekort om hitte

De routes van de Nijmeegse Vierdaagse van vrijdag worden met 10 kilometer per route ingekort om de warmte, meldt de organisatie. De wandelaars die normaal 50 kilometer zouden lopen, lopen daarom vrijdag 40 kilometer. De 40 kilometer wordt 30 kilometer en de route van 30 kilometer wordt 20 kilometer.

18 juli '24 ( 8:50)

Organisatie Wildeburg 'diep geraakt en intens verdrietig' door overleden bezoeker

De organisatie van het festival Wildeburg is "diep geraakt en intens verdrietig" door het overlijden van een 34-jarige bezoeker. De man was sinds zondag vermist. Zijn lichaam werd woensdag gevonden.

18 juli '24 ( 8:33)

Lichaam sinds zondag vermiste festivalbezoeker Wildeburg gevonden in Ens

De politie heeft het lichaam gevonden van de bezoeker van festival Wildeburg die sinds afgelopen zondag was vermist. De 34-jarige man uit Lochem werd aangetroffen in het gras ter hoogte van de Zwartemeerweg in Ens, niet ver van Kraggenburg waar het festival plaatsvond.

18 juli '24 ( 6:05)

Derde dag van Nijmeegse Vierdaagse is 'bergetappe' met Zevenheuvelenweg

Voor de ruim 43.000 wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse is de derde dag van het evenement een 'bergetappe', met de Zevenheuvelenweg bij Groesbeek op de route. Het is daar altijd zo druk, dat de weg sinds maandagavond is afgesloten om mensen die een plekje willen claimen te weren.

17 juli '24 (14:16)

Wout & Frank zenden live uit bij Zwarte Cross

Veronica-dj's Wouter van der Goes en Frank van 't Hof zenden donderdag 18 en vrijdag 19 juli uit vanaf de Zwarte Cross. Dat meldt de zender woensdag. Het duo ontvangt in de middagshow artiesten en "brengt de sfeer van het uitverkochte festival op de radio".