Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Veel steun voor vegetarisch eten op Milkshake

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Het plan van het festival Milkshake om alleen nog maar vegetarisch voedsel te verkopen, is overwegend positief ontvangen. Diverse BN'ers, zoals Georgina Verbaan, Janine Abbring en Arjen Lubach, spraken op sociale media dit weekend steun uit voor het initiatief.

Verbaan reageerde op Twitter op kritiek van een VVD-lid van de stadsdeelcommissie centrum die klaagde dat het besluit van Milkshake de “individuele keuzevrijheid” in de hoofdstad aantast. “Ik wil niet geforceerd vegetarisch eten door de organisatie”, stelt hij. Verbaan vindt dat onzin. “Als zij een festival zonder vlees willen geven kan dat toch? Je hoeft er niet heen. En hoe erg is een dag zonder vlees nou helemaal?”

Ook Janine Abbring drijft de spot met de klagers. “Wat een schande, dit kunnen we toch niet laten gebeuren met zijn allen in dit land mensen?! Zijn er vrijwilligers bereid stukjes spek en slavinken over het festivalhek te mikken voor deze jongen?!” schrijft ze. Arjen Lubach sluit zich hierbij aan. “Waren er maar wat meer plekken voor hetero's en vleeseters in de wereld hè? Je zou bijna stiekem naar een gay-festival gaan en even vijf uurtjes geen dode dieren in je mond stoppen. Maar ja, dat gaat wel heel ver.”

Publieksenquêtes

Tijdens de zevende editie van Milkshake op zaterdag 28 en zondag 29 juli is geen vlees meer te koop. “We verbazen ons echt over sommige heftige reacties”, stelt organisatrice Marieke Samallo. “We hebben ook niet het ei van Columbus uitgevonden: het Digital Festival in Amsterdam serveert al drie jaar geen vlees meer. Ook wij nemen nu onze verantwoordelijkheid.”

Milkshake is een festival dat staat voor inclusiviteit, liefde en een betere wereld, bepleit Samallo. “We hebben publieksenquêtes gedaan waaruit bleek dat de grote meerderheid van de bezoekers dit toejuicht. Je moet eens uitrekenen hoeveel liter water het maken van een hamburger kost. En het aantal foodtrucks op het festival waar we vlees verkochten was sowieso al zeer beperkt.”

Ook de toiletten worden duurzamer op het festival. In samenwerking met Ecotoilet en Waternet wordt fosfaat uit de ontlasting, die in de Dixies wordt opgevangen, gehaald. Voor aggregaten wordt gebruik gemaakt van biodiesel en speciaal voor het festival wordt met Slimstroomplan een Smart Power Plan ontwikkeld dat moet resulteren in minimaal elektriciteitsgebruik.

Door: ANP

24 juli '24 (12:24)

Mega Piraten Festijn in Oldebroek viert dit jaar 20-jarig bestaan

Het Mega Piraten Festijn keert dit jaar op 30 augustus terug naar Oldebroek. Dit jaar een speciale editie: het feest bestaat 20 jaar. Op het programma staan bekende artiesten als Jeroen van der Boom, Jan Smit, Boer Harm, Marco Schuitmaker en Jannes. De voorverkoop is al begonnen.

24 juli '24 (10:42)

Deadpool & Wolverine-fans vroeg bij Pathé Spuimarkt voor première

Bij het première-event van de nieuwe superheldenfilm Deadpool & Wolverine bij Pathé Spuimarkt in Den Haag stond woensdagochtend al vroeg een lange rij mensen te wachten. Volgens een woordvoerster van Disney hadden bezoekers zich om 07.30 uur al verzameld voor de bioscoop om de film als eerste in Nederland te zien.

24 juli '24 (10:11)

Ook Guy Sebastian treedt op tijdens Het Grote Songfestivalfeest

De Australische zanger Guy Sebastian treedt eind dit jaar op tijdens Het Grote Songfestivalfeest in de Amsterdamse Ziggo Dome. Dat heeft de organisatie van het evenement woensdag bekendgemaakt.

24 juli '24 ( 8:43)

Organisatie Milkshake komt met nieuw, meerdaags campingfestival

De organisatie achter het populaire jaarlijkse queerfestival Milkshake werkt aan een nieuw, meerdaags campingfestival. Het driedaagse evenement gaat Strawberry Starlight heten en niet plaatsvinden in Amsterdam zoals Milkshake. De inzet is dat de eerste editie in de zomer van 2025 plaatsvindt, maakte Milkshake-directeur Marieke Samallo woensdag bekend.

23 juli '24 (11:20)

Kaartverkoop soloshow Sabrina Carpenter in Ziggo Dome start vrijdag

Sabrina Carpenter komt met haar eigen show naar Amsterdam. De Amerikaanse zangeres staat op zondag 23 maart in de Ziggo Dome. De kaartverkoop start op vrijdag 26 juli om 10.00 uur.

23 juli '24 ( 8:52)

Mogelijk miljoenenboete Tomorrowland voor gebruik wegwerpbekers

Het Belgische festival Tomorrowland riskeert een miljoenenboete voor het gebruik van wegwerpbekers. Een milieutoezichthouder heeft afgelopen weekend een controle op het festival uitgevoerd. Die concludeerde dat niet overal herbruikbare bekers beschikbaar zijn, meldt persbureau Belga. De boete kan oplopen tot 2 miljoen euro.

22 juli '24 (11:37)

Frenna geeft in december grootste soloshow tot nu toe in Ziggo Dome

Frenna geeft eind dit jaar zijn grootste show als soloartiest tot nu toe. De rapper staat op 1 december in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO maandag bekend.

22 juli '24 ( 8:53)

Meer dan kwart miljoen mensen naar 26e editie festival Zwarte Cross, bezoekersrecord

Het festival Zwarte Cross heeft dit weekend een recordaantal bezoekers verwelkomd. Volgens de organisatie kwamen 265.500 mensen op het uitverkochte muziek-, theater- en motorcrossevenement in de Achterhoek af. Vorig jaar waren het er nog 237.500.

19 juli '24 (11:51)

NS zet extra treinen in richting Tilburgse Kermis

Vandaag is de eerste dag van de grootste kermis van de Benelux, die neerstrijkt in het Brabantse Tilburg. Vanwege de verwachte drukte rondom het evenement heeft de NS aangekondigd extra en langere treinen in te zetten richting de stad. Zo rijden er in de avond en in het weekend extra sprinters tussen Dordrecht – Tilburg, Tilburg – Arnhem en Tilburg – Eindhoven, meldt NS.

19 juli '24 ( 9:18)

Koning en gezin op Koningsdag 2025 naar Doetinchem

Koningsdag 2025 wordt gevierd in het Gelderse Doetinchem. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. Koning Willem-Alexander viert zijn verjaardag op zaterdag 26 april met leden van zijn gezin en van de koninklijke familie.