Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Recreatieprijzen tijdens vakdag leukste dagje uit

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km

GORINCHEM - Tijdens de vakdag ‘Het Leukste Dagje Uit' op 1 februari in Gorinchem werden drie awards uitgereikt aan organisaties die een voorbeeld zijn voor de recreatiebranche. Gaia Zoo werd verkozen tot ‘Het Leukste Dagje Uit'; Duinrell was volgens het Nationaal Schoolreis Magazine de favoriete bestemming voor een schoolreisje; en de gemeente Borsele won de aanmoedigingsprijs voor het beste toeristische beleid; ‘De Toeristenbelasting Award.' 

Het Leukste Dagje Uit
Ondernemers van ToerNed, beslisten door een enquête, en op basis van objectieve criteria, dat de prijs voor Het Leukste Dagje Uit, dit jaar thuishoort in Kerkrade bij Gaia Zoo.

Toeristenbelasting Award
De gemeente Borsele heeft een invulling gegeven aan het Waardevol Cultuur Landschap (sinds 1994) en het Nationaal Landschap (sinds 2007) waar recreatie, natuur en platteland gezamenlijk optrekken en diverse projecten hebben ontwikkeld.

• Een gebiedsmakelaar zorgde tot 2012 voor begeleiding van projecten en aanvragen van subsidies.
• De gemeente heeft oog voor trends en werkt onder andere mee aan projecten in zorg en recreatie.
• Onder de naam ‘energiek Borsele’ wordt een duurzame kant van de gemeente getoond.

Schoolreis Award
Het Nationaal Schoolreis Magazine vroeg organisatoren van een schoolreisje om de diverse bestemmingen een rapportcijfer te geven gebaseerd op diverse karakteristieken; onder andere prijs/kwaliteit verhouding en originaliteit, 

Samenwerking in de recreatie
Deze vakdag voor de recreatiesector onder de naam ‘Het Leukste Dagje Uit' was georganiseerd rondom drie thema's; dagrecreatie, routepromotie en plattelandstoerisme. "Juist door het samenbrengen van diverse vormen van recreatie ontstaan nieuwe samenwerkingsverbanden en kansen in de recreatie", aldus organisator Hans van Leeuwen.  

© Nationale Recreatiegids

19 juni '24 ( 9:53)

Ticketmaster tegen ACM: ticketdoorverkoop kan via concurrent

Mensen die een ticket hebben gekocht bij Ticketmaster, maar daar vanaf willen, kunnen dat doen via andere doorverkoopplatforms. Die toezegging heeft de kaartverkoper gedaan aan de Autoriteit Consument & Markt. De ACM opende eerder een onderzoek naar belemmeringen door Ticketmaster voor klanten, als zij hun kaartjes wilden doorverkopen via een ander platform dan Ticketmaster. Die belemmeringen zijn tijdens het onderzoek weggenomen, meldt de toezichthouder woensdag.

19 juni '24 ( 8:45)

Graspop activeert woensdag noodplan om aanhoudende regen

Op Graspop Metal Meeting is woensdag een noodplan in werking gesteld om de vele regen. Het programma van woensdagavond op het metalfestival in het Belgische Dessel gaat niet door en ook kunnen de parkeerplaatsen woensdag niet open.

18 juni '24 (15:10)

Dit is het weer tijdens het Pinkpop-weekend

Het wordt komend weekend wisselend weer tijdens festival Pinkpop. Volgens Weeronline wordt het prima festivalweer, maar behoort een enkele bui wel tot de mogelijkheden.

18 juni '24 (11:32)

Provincie Overijssel ziet geen heil in structurele subsidieverhoging Bevrijdingsfestival

De organisatie van het Bevrijdingsfestival in Overijssel hoeft niet te rekenen op een structurele verhoging van de subsidie voor het festival. Dat heeft de provincie Overijssel besloten. Daarom krijgt het evenement voor het komende jaar een bedrag van 120.000 euro van de provincie, en niet meer. Dat meldt RTV Oost.

18 juni '24 ( 9:29)

BLØF en vrienden voegen derde concert toe aan reeks in Rotterdam Ahoy

BLØF geeft komend najaar een derde concert met muzikale vrienden in Rotterdam Ahoy. De Zeeuwse band treedt ook op 20 november op, maakt organisator Agents After All dinsdag bekend. De kaartverkoop is al begonnen.

18 juni '24 ( 8:44)

Internationale tour met muziek uit Les Misérables naar Nederland

Een internationale voorstelling met de muziek uit de wereldberoemde musical Les Misérables komt volgend jaar naar Nederland. Les Misérables the Arena Spectacular World Tour komt in februari voor vijf voorstellingen naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag.

17 juni '24 (15:24)

Pinkpop rekent stuk minder bezoekers voor vrijdag en zaterdag

Heb je komend weekend nog niets te doen en wil je een aantal leuke artiesten zien? Er zijn nog genoeg kaartjes te koop voor Pinkpop in Landgraaf. De organisatie merkt op dat de kaartverkoop voor vrijdag en zaterdag achterloopt in vergelijking tot zondag. Ze hebben zelfs nog een campagne lopen om extra kaartjes te verkopen, meldt 1Limburg.

17 juni '24 ( 9:08)

Line-up van 31e editie van Appelpop compleet met aankondiging Suzan & Freek

Appelpop heeft nieuwe acts bekendgemaakt die op het festival optreden. Daarmee is de volledige line-up bekend. Onder anderen Suzan & Freek, Son Mieux en Rondé staan op het programma van de 31e editie van Appelpop.

17 juni '24 ( 9:04)

Rock Werchter verduurzaamt festival met zonnepanelen en windmolen op terrein

Rock Werchter gaat een deel van zijn energie halen uit een eigen windturbine. Dat heeft het Belgische festival vrijdag via de eigen website laten weten. Het is volgens de organisatie het eerste festival in Europa dat een eigen windmolen gebruikt.

17 juni '24 ( 8:47)

Organisatie Oerol positief over 'een van natste edities in jaren'

De organisatie van het Oerol Festival is blij dat bezoekers van het jaarlijkse kunst- en cultuurevenement op Terschelling zich niet hebben laten tegengehouden door het onstuimige weer. Ook van de flexibiliteit en toewijding van de makers en artiesten is de organisatie onder de indruk. Volgens interim-directeur Daniële Streep was de 43e editie van Oerol een van de natste in jaren en moesten tien dagen lang de elementen worden getrotseerd, maar waren makers erg toegewijd om de voorstellingen te laten doorgaan of te verplaatsen.