Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dit zijn de 5 leukste films voor Moederdag

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 9 min
location_on [xx]km
Het is bijna Moederdag, de dag waarop we moeders in het zonnetje mogen zetten. Moederdag wordt gevierd ter ere van het moederschap en het valt altijd op de tweede zondag in mei. Met elkaar tijd doorbrengen maakt de dag compleet! Wat dacht je van een gezellige filmmarathon in combinatie met een high tea? Dankzij Telfort Alles in 1 kan je vijf gratis Moederdag films kijken. Zo kan je lekker drinken en eten, gezellig kletsen en leuke films kijken tegelijkertijd. Dat klinkt als een geslaagde Moederdag, veel plezier! 

Zelf een high tea organiseren

Wat er voor nodig is om een leuke high tea te organiseren? Vooral thee natuurlijk! Zorg dat je lekkere smaken in huis haalt, een variatie om te proeven is extra leuk. Misschien kan je ook twee smaken scoren die je allebei nog niet eerder hebt geprobeerd? Ook horen er lekkere sandwiches of mini gebakjes bij een high tea. Deze kan je kopen in de supermarkt of zelf maken. Handmade with love! Zet het gezellig en sfeervol neer met mooie kopjes en schoteltjes. Een lief kaartje erbij en de high tea kan beginnen!

Gratis Moederdag films kijken

De high tea is heerlijk, maar dan komt de vraag welke films jullie gaan kijken. Telfort maakt het dit jaar extra gemakkelijk, want je kunt maar liefst vijf gratis films kijken! Dit doe je tot het einde van deze maand, je hebt dus genoeg tijd om ze alle vijf te zien. De films die Telfort voor Moederdag selecteerde, kijk je helemaal gratis tot en met 31 mei. Welke van deze Moederdag films ga jij kijken?

Filmtip 1 – Jackie

De tweeling Sofie en Daan ontvangen een onverwacht belletje over hun onbekende biologische moeder uit Amerika. Jackie, de moeder, gooit de levens van de tweeling op z’n kop. Hoewel de relatie tussen moeder en dochters stroef loopt, komen de drie steeds dichter bij elkaar. Een roadtrip door Amerika met een moeder die slecht ter been is zorgt voor veel hilariteit en drama. 

Filmtip 2 -  Haar naam was Sarah

De tienjarige Sarah wordt in 1942 samen met haar ouders uit hun huis in Parijs opgepakt. Ze verstopt haar broertje in de kledingkast en belooft hem te komen bevrijden. Sarah komt alleen nooit meer terug. Zestig jaar later schrijft journalist Julia Jarmond een artikel over deze razzia. Ze gaat op zoek in de archieven en via het dossier van Sarah ontdekt zij het geheim van haar schoonfamilie. 

Filmtip 3 - Knielen op een bed violen

Hans is gelukkig getrouwd met Margje en ze leiden een gezinsleven op hun kwekerij. Wanneer Hans een diepreligieuze ervaring meemaakt, is hij ervan overtuigd oog in oog te hebben gestaan met God. Hans verliest zijn zicht op de werkelijkheid en het contact met zijn omgeving. Niet alleen zijn huwelijk, maar ook de relatie met zijn twee zoons komt onder druk te staan. Hans lijkt steeds meer in de macht van de sekte te vallen, terwijl Margje niets meer kan doen dan toekijken.

Filmtip 4 - Chocolat

De jonge moeder Vianne Rocher verhuist samen met haar dochtertje naar een klein plaatsje in Frankrijk. Het is een strenggelovig dorpje en de bewoners zijn er vrij stug. Vianne opent er een chocoladewinkel en weet één voor één de bewoners voor zich te winnen. Op magische wijze weet ze voor iedere klant de perfecte chocolade te maken, behalve voor zigeuner Roux, gespeeld door Johnny Depp.

Filmtip 5 - PS: I Love You

Niets is fijner dan je zielsverwant aan je zijde te hebben. Gerry en Holly lijken voor elkaar gemaakt te zijn. Als Gerry overlijdt is Holly dan ook ontroostbaar. Totdat ze een brief met geluidsrecorder in haar postvakje krijgt. Gerry heeft 12 brieven aan haar nagelaten en geeft in elke brief instructies over wat ze die dag moet doen. Zo ontstaat een jaar vol avonturen voor Holly en haar vrienden.

Geniet van de lekkere high tea en deze gratis films! Welke film ga je als eerste bekijken? Veel plezier!

(Deze tips worden aangeboden door Telfort)

19 juli '24 (11:51)

NS zet extra treinen in richting Tilburgse Kermis

Vandaag is de eerste dag van de grootste kermis van de Benelux, die neerstrijkt in het Brabantse Tilburg. Vanwege de verwachte drukte rondom het evenement heeft de NS aangekondigd extra en langere treinen in te zetten richting de stad. Zo rijden er in de avond en in het weekend extra sprinters tussen Dordrecht – Tilburg, Tilburg – Arnhem en Tilburg – Eindhoven, meldt NS.

19 juli '24 ( 9:18)

Koning en gezin op Koningsdag 2025 naar Doetinchem

Koningsdag 2025 wordt gevierd in het Gelderse Doetinchem. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. Koning Willem-Alexander viert zijn verjaardag op zaterdag 26 april met leden van zijn gezin en van de koninklijke familie.

19 juli '24 ( 9:04)

Festivals door hele land bereiden zich voor op tropische temperaturen

Evenementen bereiden zich voor op een tropisch weekend met mogelijk temperaturen van boven de 31 graden. De organisaties van de Zwarte Cross, de Parade in Den Haag en Leeuwarden Open Air treffen extra maatregelen om bezoekers te beschermen tegen de hitte, melden zij aan het ANP. Zo komen er op veel plekken extra waterpunten en schaduwplekken bij.

18 juli '24 (13:03)

Routes Nijmeegse Vierdaagse vrijdag ingekort om hitte

De routes van de Nijmeegse Vierdaagse van vrijdag worden met 10 kilometer per route ingekort om de warmte, meldt de organisatie. De wandelaars die normaal 50 kilometer zouden lopen, lopen daarom vrijdag 40 kilometer. De 40 kilometer wordt 30 kilometer en de route van 30 kilometer wordt 20 kilometer.

18 juli '24 ( 8:50)

Organisatie Wildeburg 'diep geraakt en intens verdrietig' door overleden bezoeker

De organisatie van het festival Wildeburg is "diep geraakt en intens verdrietig" door het overlijden van een 34-jarige bezoeker. De man was sinds zondag vermist. Zijn lichaam werd woensdag gevonden.

18 juli '24 ( 8:33)

Lichaam sinds zondag vermiste festivalbezoeker Wildeburg gevonden in Ens

De politie heeft het lichaam gevonden van de bezoeker van festival Wildeburg die sinds afgelopen zondag was vermist. De 34-jarige man uit Lochem werd aangetroffen in het gras ter hoogte van de Zwartemeerweg in Ens, niet ver van Kraggenburg waar het festival plaatsvond.

18 juli '24 ( 6:05)

Derde dag van Nijmeegse Vierdaagse is 'bergetappe' met Zevenheuvelenweg

Voor de ruim 43.000 wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse is de derde dag van het evenement een 'bergetappe', met de Zevenheuvelenweg bij Groesbeek op de route. Het is daar altijd zo druk, dat de weg sinds maandagavond is afgesloten om mensen die een plekje willen claimen te weren.

17 juli '24 (14:16)

Wout & Frank zenden live uit bij Zwarte Cross

Veronica-dj's Wouter van der Goes en Frank van 't Hof zenden donderdag 18 en vrijdag 19 juli uit vanaf de Zwarte Cross. Dat meldt de zender woensdag. Het duo ontvangt in de middagshow artiesten en "brengt de sfeer van het uitverkochte festival op de radio".

17 juli '24 (13:13)

Vlieland-festival Into The Great Wide Open maakt muziekprogramma compleet

Het is een enorme lijst van artiesten en acts voor het festival op Vlieland Into The Great Wide Open. Met de bekendmaking van onder andere Froukje en S10 is de line-up van het festival nu helemaal compleet, meldt 3voor12. 

16 juli '24 ( 9:07)

Nijmeegse Vierdaagse officieel van start met Dag van Elst, 'burgerwacht' niet welkom

De wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse beginnen dinsdag met hun wandeltocht van 30, 40 of 50 kilometer. Alle 47.000 beschikbare plaatsen waren dit jaar vergeven, maar niet iedereen heeft zich gemeld. Ruim 1500 mensen die zich wel hadden ingeschreven, hebben zich de afgelopen dagen niet aangemeld in Nijmegen en doen dus niet mee aan het wandelevenement. Later op dinsdag zal blijken hoeveel mensen er ook daadwerkelijk gestart zijn.