Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Bankconvenanten SnowWorld onder druk

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 2 min
location_on [xx]km
ZOETERMEER (ANP) - Uitbater van skihallen SnowWorld kan naar verwachting in de tweede helft van het lopende gebroken boekjaar niet voldoen aan alle eerdere afspraken die het met kredietverstrekker ABN AMRO heeft gesloten. Het bedrijf voert op dit moment gesprekken met de bank over aanpassing van de bankconvenanten, zo werd in een halfjaarbericht gemeld.

SnowWorld, dat op het punt staat te worden overgenomen door investeerder Alychlo, kampte in de voor het bedrijf belangrijke eerste jaarhelft met achterblijvende bezoekersaantallen. Het warme najaarsweer zorgde er voor dat het wintersportseizoen later op gang kwam. De uitbater van indoor skihallen heeft die achterstand niet weten in te halen.

Al met al resulteerde dit in een omzetdaling met 6,3 procent tot 18,1 miljoen euro. Onder de streep resteerde 4,1 miljoen euro, 600.000 euro minder dan een jaar eerder. Door hogere prijzen te rekenen, kon de omzetdaling nog deels worden gecompenseerd. Het aantal bezoekers viel ruim 10 procent lager uit.

SnowWorld gaat voor het hele jaar uit van een lager bedrijfsresultaat. De nettowinst zal op gelijk niveau blijven omdat een jaar eerder 1 miljoen euro extra aan ontwikkelkosten werd betaald.

31 mei '24 (13:34)

Opbouw Oerol begon te vroeg: provincie fluit organisator terug

De provincie Friesland heeft de organisator van het Oerol-festival op Terschelling gevraagd te stoppen met de opbouw van het festivaldecor op sommige locaties. Er zou onduidelijkheid zijn over het bouwen op een paar locaties die zich in natuurgebieden bevinden, meldt Omroep Friesland.

31 mei '24 ( 9:16)

Nicki Minaj annuleert show van komende zondag in Ziggo Dome

De show van Nicki Minaj in de Ziggo Dome komende zondag is afgelast. Dat meldt concertorganisator MOJO donderdag. Als reden worden "gebeurtenissen van afgelopen week" genoemd.

31 mei '24 ( 9:03)

Festivals merken gevolgen van regenachtige periode

Nederlandse festivals merken de gevolgen van de hevige regenval van de afgelopen tijd. Festivalorganisatoren laten desgevraagd aan het ANP weten dat terreinen en campinggebieden veelal drassig zijn geworden, maar dat ze alles in het werk stellen het probleem op te lossen zodat bezoekers er zo weinig mogelijk van merken.

30 mei '24 (10:04)

Nederlands Film Festival geopend door Witte Flits

De 44e editie van het Nederlands Film Festival (NFF) wordt op 20 september geopend met de film Witte Flits, het speelfilmdebuut van regisseur Laura Hermanides. Dat heeft de organisatie van het evenement in Utrecht donderdag bekendgemaakt.

30 mei '24 ( 9:19)

Zesde concert toegevoegd aan reeks Suzan & Freek

Suzan & Freek hebben weer een concert toegevoegd aan hun reeks in de Amsterdamse Ziggo Dome. Het duo geeft volgend jaar op 23 mei een zesde show.

30 mei '24 ( 8:47)

Europese tour Heart geannuleerd door operatie zangeres; verschijnen ook niet op Bospop

Heart heeft zijn Europese tournee geannuleerd omdat zangeres Ann Wilson geopereerd moet worden. De Amerikaanse rockband mist daardoor ook het optreden op Bospop op 12 juli. Patti Smith vervangt de groep, meldt het Limburgse festival.

30 mei '24 ( 8:40)

Glennis Grace en Gerard Joling bij afscheid van Jan Otten

Gerard Joling en Glennis Grace hebben woensdag opgetreden bij het afscheid van Wallen-ondernemer Jan Otten in de Waalse Kerk in Amsterdam. Otten, die afgelopen donderdag op 82-jarige leeftijd overleed, was eigenaar van het Amsterdamse sekstheater Casa Rosso en ook van de Bananenbar, de Hospitalbar, Sexy Loo, het Erotisch Museum en de Sex Palace Peepshow.

30 mei '24 ( 8:39)

Boef dit jaar nog in Ziggo Dome met show Gewoon Boef

Boef staat binnenkort in de Ziggo Dome. De artiest geeft op 12 oktober een optreden in de Amsterdamse concerthal met zijn show Gewoon Boef, meldt concertorganisator MOJO woensdag.

30 mei '24 ( 8:34)

Schotse band Snow Patrol volgend jaar in Ziggo Dome

Snow Patrol komt volgend jaar naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De show van de Schotse band is op 8 februari, maakte concertorganisator MOJO donderdag bekend.

30 mei '24 ( 8:30)

Grote schermen om EK-wedstrijden op te kijken erg in trek

Verhuurders van grote schermen zien grote belangstelling voor de EK-wedstrijden van het Nederlands elftal. Meerdere bedrijven melden zo goed als volgeboekt te zijn tijdens de wedstrijden van Oranje in de poulefase. Vooral vanuit de horeca is er veel vraag naar videoschermen.