Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Waterglijbaan van de toekomst geopend

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km

GROENLO - De nieuwste waterglijbaan 'Crazy Cone met Tube Sensations' wordt op 17 februari 2012 bij Marveld Recreatie in Amstelveen geopend. De glijbaan is gebouwd door Van Egdom en is de eerste ter wereld meteen ingebouwd fotosysteem inclusief koppeling met je Twitter- of Facebook account. De bijzondere Crazy Cone-constructie is een primeur voor Nederland en Europa.

Tube Sensation
Deze Crazy Cone is een bandenglijbaan van 75 meter en heeft een hoogteverschil van 8 meter. Onderweg zijn er, naast de glijbaan, diverse bijzondere effecten 'Tube Sensations' ingebouwd:

  • Interactive Touch Screen: De gebruiker kan bij de start kiezen uit 8 verschillende lichtbelevingen onderweg.
  • White Magic: Doormiddel van ledverlichting kleurt de baan in alle kleuren van de regenboog.
  • Colored Daylight Rings: Gekleurde lichtringen in de baan zorgen voor een kleurrijke beleving.
  • Crystal Clear: Glasheldere delen in de glijbaan waardoor je naar buiten kunt kijken.
  • Arctic Light: met een ware lasershow in de glijbaan.
  • Crazy Disco: een heftige discotheek in de Crazy Cone met licht en geluid
  • Photoshoot: Een camera neemt een foto van de glijder in de Crazy Cone.   

Wereldprimeur
In achtbanen wordt het systeem van foto's onderweg al langer toegepast. Van Egdom heeft met deze constructie de wereldprimeur voor glijbanen. Dit systeem werkt met gezichtsherkenning en na afloop van de rit kunnen mensen zelf beslissen of ze hun foto doorplaatsen op Twitter of Facebook. 

Onderscheidend vermogen
Edwin Bomers, directeur Marveld Recreatie, kijkt al uit naar de opening: "Het is absoluut een spektakel waarmee we ons van andere parken onderscheiden. Bij de vakantievoorkeur van kinderen speelt het zwembad nog altijd de grootste rol. Met deze attractie bieden we hen echt iets heel bijzonders."

In eerste instantie werd deze zeer uitgebreide glijbaan voor het subtropisch zwembad van Marveld als ‘te groot' ingeschat. Door een grootdeel van de glijbaan buitenom het gebouw te realiseren is de nieuwe attractie uiteindelijk zonder noemenswaardig ruimteverlies geplaatst.

© Nationale Recreatiegids

19 juni '24 ( 9:53)

Ticketmaster tegen ACM: ticketdoorverkoop kan via concurrent

Mensen die een ticket hebben gekocht bij Ticketmaster, maar daar vanaf willen, kunnen dat doen via andere doorverkoopplatforms. Die toezegging heeft de kaartverkoper gedaan aan de Autoriteit Consument & Markt. De ACM opende eerder een onderzoek naar belemmeringen door Ticketmaster voor klanten, als zij hun kaartjes wilden doorverkopen via een ander platform dan Ticketmaster. Die belemmeringen zijn tijdens het onderzoek weggenomen, meldt de toezichthouder woensdag.

19 juni '24 ( 8:45)

Graspop activeert woensdag noodplan om aanhoudende regen

Op Graspop Metal Meeting is woensdag een noodplan in werking gesteld om de vele regen. Het programma van woensdagavond op het metalfestival in het Belgische Dessel gaat niet door en ook kunnen de parkeerplaatsen woensdag niet open.

18 juni '24 (15:10)

Dit is het weer tijdens het Pinkpop-weekend

Het wordt komend weekend wisselend weer tijdens festival Pinkpop. Volgens Weeronline wordt het prima festivalweer, maar behoort een enkele bui wel tot de mogelijkheden.

18 juni '24 (11:32)

Provincie Overijssel ziet geen heil in structurele subsidieverhoging Bevrijdingsfestival

De organisatie van het Bevrijdingsfestival in Overijssel hoeft niet te rekenen op een structurele verhoging van de subsidie voor het festival. Dat heeft de provincie Overijssel besloten. Daarom krijgt het evenement voor het komende jaar een bedrag van 120.000 euro van de provincie, en niet meer. Dat meldt RTV Oost.

18 juni '24 ( 9:29)

BLØF en vrienden voegen derde concert toe aan reeks in Rotterdam Ahoy

BLØF geeft komend najaar een derde concert met muzikale vrienden in Rotterdam Ahoy. De Zeeuwse band treedt ook op 20 november op, maakt organisator Agents After All dinsdag bekend. De kaartverkoop is al begonnen.

18 juni '24 ( 8:44)

Internationale tour met muziek uit Les Misérables naar Nederland

Een internationale voorstelling met de muziek uit de wereldberoemde musical Les Misérables komt volgend jaar naar Nederland. Les Misérables the Arena Spectacular World Tour komt in februari voor vijf voorstellingen naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag.

17 juni '24 (15:24)

Pinkpop rekent stuk minder bezoekers voor vrijdag en zaterdag

Heb je komend weekend nog niets te doen en wil je een aantal leuke artiesten zien? Er zijn nog genoeg kaartjes te koop voor Pinkpop in Landgraaf. De organisatie merkt op dat de kaartverkoop voor vrijdag en zaterdag achterloopt in vergelijking tot zondag. Ze hebben zelfs nog een campagne lopen om extra kaartjes te verkopen, meldt 1Limburg.

17 juni '24 ( 9:08)

Line-up van 31e editie van Appelpop compleet met aankondiging Suzan & Freek

Appelpop heeft nieuwe acts bekendgemaakt die op het festival optreden. Daarmee is de volledige line-up bekend. Onder anderen Suzan & Freek, Son Mieux en Rondé staan op het programma van de 31e editie van Appelpop.

17 juni '24 ( 9:04)

Rock Werchter verduurzaamt festival met zonnepanelen en windmolen op terrein

Rock Werchter gaat een deel van zijn energie halen uit een eigen windturbine. Dat heeft het Belgische festival vrijdag via de eigen website laten weten. Het is volgens de organisatie het eerste festival in Europa dat een eigen windmolen gebruikt.

17 juni '24 ( 8:47)

Organisatie Oerol positief over 'een van natste edities in jaren'

De organisatie van het Oerol Festival is blij dat bezoekers van het jaarlijkse kunst- en cultuurevenement op Terschelling zich niet hebben laten tegengehouden door het onstuimige weer. Ook van de flexibiliteit en toewijding van de makers en artiesten is de organisatie onder de indruk. Volgens interim-directeur Daniële Streep was de 43e editie van Oerol een van de natste in jaren en moesten tien dagen lang de elementen worden getrotseerd, maar waren makers erg toegewijd om de voorstellingen te laten doorgaan of te verplaatsen.