Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

'Linkerschaats mag uit het vet'

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
TERWOLDE (ANP) - De weersverwachting van lage temperaturen geeft voorzichtige hoop dat natuurijsschaatsers volgende week aan de bak kunnen. IJsclubs reageren nog terughoudend: eerst zien en dan geloven. Zo wil Harry Eijerkamp van IJsclub Terwolde (Gelderland) nog niet te hard van stapel lopen: ,,De linkerschaats mag uit het vet, hopelijk de rechter aan het einde van de week ook.''

De Haastrechtse IJsclub (Zuid-Holland) laat zaterdag het weiland al onder water lopen. ,,We verwachten volgende week op de kleine baan wel te kunnen schaatsen, of het ook op de grote baan gaat lukken is aan moeder natuur'', aldus Cees van der Stad, penningmeester van de club.

Egbert Knol van de IJsvereniging in Leek (Groningen) ziet het voor komende week nog niet gebeuren. Maar ,,laten we allemaal duimen dat we volgend weekend kunnen schaatsen''.

Goede hoop

De Drunense IJsclub (Noord-Brabant) heeft goede hoop en laat begin volgende week de zeecontainer met koek-en-zopie naar de ijsbaan vervoeren. Voorzitter Bert van Hemert vindt het wel tijd worden voor flink wat vorst. ,,We hebben al vijf jaar niet kunnen schaatsen.''

Volgens weerman Piet Paulusma is de kans vrij groot dat volgende week in ons land de eerste marathon op natuurijs wordt geschaatst. Met een aantal nachten flink matige vorst, van min 5 tot min 8 graden, en overdag temperaturen rond het nulpunt, wordt het echt winter. De weerman denkt dat het winterse weer tot volgende week vrijdag of zaterdag aanhoudt.

Marktplaats is door alle verwachtingen ,,de handelsgeest van Nederland aangewakkerd''. Binnen een dag hebben verkopers van schaatsen ruim duizend advertenties geplaatst. Noren zijn veruit het populairst, daarna komen de ijshockeyschaatsen. Op de derde plek staan kunstschaatsen. Ook wordt meer dan normaal op advertenties van schaatsen gezocht, maar de woordvoerster kan nog geen exacte cijfers geven.

19 juli '24 (11:51)

NS zet extra treinen in richting Tilburgse Kermis

Vandaag is de eerste dag van de grootste kermis van de Benelux, die neerstrijkt in het Brabantse Tilburg. Vanwege de verwachte drukte rondom het evenement heeft de NS aangekondigd extra en langere treinen in te zetten richting de stad. Zo rijden er in de avond en in het weekend extra sprinters tussen Dordrecht – Tilburg, Tilburg – Arnhem en Tilburg – Eindhoven, meldt NS.

19 juli '24 ( 9:18)

Koning en gezin op Koningsdag 2025 naar Doetinchem

Koningsdag 2025 wordt gevierd in het Gelderse Doetinchem. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. Koning Willem-Alexander viert zijn verjaardag op zaterdag 26 april met leden van zijn gezin en van de koninklijke familie.

19 juli '24 ( 9:04)

Festivals door hele land bereiden zich voor op tropische temperaturen

Evenementen bereiden zich voor op een tropisch weekend met mogelijk temperaturen van boven de 31 graden. De organisaties van de Zwarte Cross, de Parade in Den Haag en Leeuwarden Open Air treffen extra maatregelen om bezoekers te beschermen tegen de hitte, melden zij aan het ANP. Zo komen er op veel plekken extra waterpunten en schaduwplekken bij.

18 juli '24 (13:03)

Routes Nijmeegse Vierdaagse vrijdag ingekort om hitte

De routes van de Nijmeegse Vierdaagse van vrijdag worden met 10 kilometer per route ingekort om de warmte, meldt de organisatie. De wandelaars die normaal 50 kilometer zouden lopen, lopen daarom vrijdag 40 kilometer. De 40 kilometer wordt 30 kilometer en de route van 30 kilometer wordt 20 kilometer.

18 juli '24 ( 8:50)

Organisatie Wildeburg 'diep geraakt en intens verdrietig' door overleden bezoeker

De organisatie van het festival Wildeburg is "diep geraakt en intens verdrietig" door het overlijden van een 34-jarige bezoeker. De man was sinds zondag vermist. Zijn lichaam werd woensdag gevonden.

18 juli '24 ( 8:33)

Lichaam sinds zondag vermiste festivalbezoeker Wildeburg gevonden in Ens

De politie heeft het lichaam gevonden van de bezoeker van festival Wildeburg die sinds afgelopen zondag was vermist. De 34-jarige man uit Lochem werd aangetroffen in het gras ter hoogte van de Zwartemeerweg in Ens, niet ver van Kraggenburg waar het festival plaatsvond.

18 juli '24 ( 6:05)

Derde dag van Nijmeegse Vierdaagse is 'bergetappe' met Zevenheuvelenweg

Voor de ruim 43.000 wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse is de derde dag van het evenement een 'bergetappe', met de Zevenheuvelenweg bij Groesbeek op de route. Het is daar altijd zo druk, dat de weg sinds maandagavond is afgesloten om mensen die een plekje willen claimen te weren.

17 juli '24 (14:16)

Wout & Frank zenden live uit bij Zwarte Cross

Veronica-dj's Wouter van der Goes en Frank van 't Hof zenden donderdag 18 en vrijdag 19 juli uit vanaf de Zwarte Cross. Dat meldt de zender woensdag. Het duo ontvangt in de middagshow artiesten en "brengt de sfeer van het uitverkochte festival op de radio".

17 juli '24 (13:13)

Vlieland-festival Into The Great Wide Open maakt muziekprogramma compleet

Het is een enorme lijst van artiesten en acts voor het festival op Vlieland Into The Great Wide Open. Met de bekendmaking van onder andere Froukje en S10 is de line-up van het festival nu helemaal compleet, meldt 3voor12. 

16 juli '24 ( 9:07)

Nijmeegse Vierdaagse officieel van start met Dag van Elst, 'burgerwacht' niet welkom

De wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse beginnen dinsdag met hun wandeltocht van 30, 40 of 50 kilometer. Alle 47.000 beschikbare plaatsen waren dit jaar vergeven, maar niet iedereen heeft zich gemeld. Ruim 1500 mensen die zich wel hadden ingeschreven, hebben zich de afgelopen dagen niet aangemeld in Nijmegen en doen dus niet mee aan het wandelevenement. Later op dinsdag zal blijken hoeveel mensen er ook daadwerkelijk gestart zijn.