Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Recordaantal passagiers KLM in 2017

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
AMSTELVEEN (ANP) - KLM heeft afgelopen jaar een recordaantal van 32,7 miljoen passagiers vervoerd, 7,5 procent meer dan in 2016. De vliegtuigen van de luchtvaartmaatschappij zaten daardoor een stuk voller, met gemiddeld 88,4 procent van de stoelen aan boord gevuld.

In december lag de passagiersgroei bij KLM met een kleine 4 procent een stuk lager. Dat komt ook doordat thuisbasis Schiphol op 11 en 12 december slechts beperkt kon worden gebruikt door hevige sneeuwval. Vele honderden vluchten kwamen daardoor te vervallen.

Zustermaatschappij Air France verwelkomde vorig jaar 51,3 miljoen reizigers, wat neerkomt op een groei van 3 procent. Daar steeg de bezettingsgraad, een belangrijke graadmeter van efficiëntie in de luchtvaart, naar 85,7 procent. In december vervoerde Air France een kleine 2 procent meer passagiers.

Transavia

Transavia was afgelopen jaar goed voor 14,8 miljoen passagiers, ruim 11 procent meer dan in 2016. Gemiddeld zaten de vliegtuigen van de prijsvechter, die actief is in Nederland en Frankrijk, voor 90,6 procent vol. Dat betekent eveneens een flinke verbetering ten opzichte van een jaar eerder.

Ook in de laatste maand van het jaar kon Air France-KLM meer geld vragen voor zijn tickets dan een jaar eerder. De prijzen zijn sinds april 2017 iedere maand gestegen, na een lange periode waarin ze door felle concurrentie juist sterk onder druk stonden.

De groep vervoerde vorig jaar 1,8 procent meer vracht dan in 2016. Daarmee werd nog altijd minder dan 60 procent van de vrachtruimte aan boord benut.

WEBSMS

12 juli '24 ( 8:53)

Hans Klok en Armin van Buuren openen nieuw podium Zwarte Cross

Het nieuwe hoofdpodium van festival Zwarte Cross wordt op 18 juli geopend met een speciale show. Illusionist Hans Klok, dj Armin van Buuren en operazanger Awn Maarof zorgen voor een "unieke" opening, aldus de organisatie.

12 juli '24 ( 8:43)

NS waarschuwt bezoekers P!nk: geen treinverkeer door aanrijding

Door een aanrijding is er donderdagavond weinig tot geen treinverkeer mogelijk op het traject van Amsterdam naar Utrecht. De NS waarschuwt treinreizigers die bij het concert van P!nk in de Johan Cruijff ArenA zijn dat er onvoldoende treincapaciteit beschikbaar is om iedereen thuis te brengen. "Zoek een alternatief vervoermiddel", aldus de vervoerder.

11 juli '24 (12:33)

Festivalweer: buien op vrijdag en zaterdag, zondag zonniger

Festivalgangers moeten vrijdag en zaterdag rekening houden met buien. Zondag wordt zonniger, meldt Weeronline.

10 juli '24 (12:01)

RAI in Amsterdam gedeeltelijk ontruimd na melding over verdacht pakketje

Een deel van de RAI in Amsterdam is woensdagochtend ontruimd nadat er een melding van een verdacht pakketje was binnengekomen bij de politie. Er wordt nu onderzoek gedaan, laat een woordvoerder van de politie weten.

10 juli '24 (11:39)

Swift-concerten in Amsterdam deden lokale economie goed

Drie keer trad de superster Taylor Swift afgelopen week op in de Amsterdamse Johan Cruiff Arena. Niet alleen de evenementenlocatie profiteerde van de komst van haar. Volgens economen bracht ze een flinke financiële boost mee voor de hoofdstad, meldt het Parool.

09 juli '24 (10:45)

Yves Berendse treedt volgend jaar niet één, maar twee keer op in Ziggo Dome

Yves Berendse geeft volgend jaar nog een concert in de Amsterdamse Ziggo Dome. De zanger treedt ook op 27 juni op, maakt organisator Agents After All dinsdag bekend.

09 juli '24 ( 9:10)

Danny Vera geeft in november extra show

Danny Vera geeft op 29 november een extra concert in Klokgebouw Eindhoven. De eerder aangekondigde show op 30 november is helemaal uitverkocht. Daarom is er een tweede avond geboekt.

08 juli '24 (10:48)

Extra openbaar vervoer van en naar Nijmeegse Vierdaagse(feesten)

Vervoerders Arriva, Breng en NS zetten rond de Nijmeegse Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten extra bussen en treinen in van en naar Nijmegen. De NS rijdt in de vroege ochtend met extra treinen vanuit Den Bosch, Utrecht Centraal en Zwolle, zodat wandelaars op tijd aan de start kunnen verschijnen.

08 juli '24 ( 9:12)

Rock Werchter wil opnieuw kijken naar regels rond herbruikbare bekers

Het Belgische festival Rock Werchter wil dat de regels rond herbruikbare bekers nog eens worden geëvalueerd. Dat zegt Nele Bigaré van Live Nation tegen VRT NWS. Het festival moest deze editie verplicht herbruikbare bekers inzetten, maar volgens de festivalorganisator zijn er betere opties voor grote festivals.

08 juli '24 ( 8:54)

Festival der Liebe keert volgend jaar terug naar Rotterdam

Het Duitstalige evenement Festival der Liebe krijgt volgend jaar tweede editie. De tweede editie van het festival is op 8 maart in Rotterdam Ahoy, zegt mede-organisator Jan Smit op Instagram. De kaartverkoop is al begonnen.