Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dirk Scheele begint jubileum in Paradiso

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
AMSTERDAM - Dirk Scheele viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum met de voorstelling Feest!!!. Samen met een band speelt hij zijn leukste en bekendste kinderliedjes tot en met eind mei in de grote theaters en popzalen. De aftrap van de jubileumtournee is op zaterdag 17 februari in Paradiso in Amsterdam.

Dirk schreef zijn eerste kinderliedjes als muziektherapeut voor kinderen met een beperking. Dirk werd al snel populair als 'kinderpopster' en speelt gemiddeld drie voorstellingen per week in Nederland en België. Hij is daarnaast elke schooldag te zien op Nickelodeon (Nick Jr.) met zijn televisieseries Op stap met Dirk Scheele en Huis-, tuin- en keukenavonturen.

''Al 25 jaar treed ik met plezier op voor kinderen. Ik geniet van het enthousiasme dat ze uitstralen. Ik hoor heel vaak van ouders over één van hun kinderen: ‘Dit is je grootste fan!’ Dat beschouw ik als een heel groot compliment.” Volgens Dirk is zijn doelgroep nauwelijks veranderd. "Hoewel, misschien kunnen heel jonge kinderen tegenwoordig wel iets meer drukte aan in liedjes en in het theater, dan 25 jaar geleden. De wereld om hen heen is wel veranderd. Vroeger zeiden ze tegen mij: ‘Ik heb je op televisie gezien.’ Nu zeggen ze: ‘Ik heb je op de iPad gezien.’"

Dirk Scheele leverde in de voorbije kwart eeuw negentien cd's met eigen liedjes af, bracht hij vijf verzamel-cd's uit en nog één Duits- en één Engelstalige album. Hij speelde meer dan vierduizend voorstellingen waar in totaal meer dan een miljoen bezoekers op af kwamen.

12 juli '24 ( 8:53)

Hans Klok en Armin van Buuren openen nieuw podium Zwarte Cross

Het nieuwe hoofdpodium van festival Zwarte Cross wordt op 18 juli geopend met een speciale show. Illusionist Hans Klok, dj Armin van Buuren en operazanger Awn Maarof zorgen voor een "unieke" opening, aldus de organisatie.

12 juli '24 ( 8:43)

NS waarschuwt bezoekers P!nk: geen treinverkeer door aanrijding

Door een aanrijding is er donderdagavond weinig tot geen treinverkeer mogelijk op het traject van Amsterdam naar Utrecht. De NS waarschuwt treinreizigers die bij het concert van P!nk in de Johan Cruijff ArenA zijn dat er onvoldoende treincapaciteit beschikbaar is om iedereen thuis te brengen. "Zoek een alternatief vervoermiddel", aldus de vervoerder.

11 juli '24 (12:33)

Festivalweer: buien op vrijdag en zaterdag, zondag zonniger

Festivalgangers moeten vrijdag en zaterdag rekening houden met buien. Zondag wordt zonniger, meldt Weeronline.

10 juli '24 (12:01)

RAI in Amsterdam gedeeltelijk ontruimd na melding over verdacht pakketje

Een deel van de RAI in Amsterdam is woensdagochtend ontruimd nadat er een melding van een verdacht pakketje was binnengekomen bij de politie. Er wordt nu onderzoek gedaan, laat een woordvoerder van de politie weten.

10 juli '24 (11:39)

Swift-concerten in Amsterdam deden lokale economie goed

Drie keer trad de superster Taylor Swift afgelopen week op in de Amsterdamse Johan Cruiff Arena. Niet alleen de evenementenlocatie profiteerde van de komst van haar. Volgens economen bracht ze een flinke financiële boost mee voor de hoofdstad, meldt het Parool.

09 juli '24 (10:45)

Yves Berendse treedt volgend jaar niet één, maar twee keer op in Ziggo Dome

Yves Berendse geeft volgend jaar nog een concert in de Amsterdamse Ziggo Dome. De zanger treedt ook op 27 juni op, maakt organisator Agents After All dinsdag bekend.

09 juli '24 ( 9:10)

Danny Vera geeft in november extra show

Danny Vera geeft op 29 november een extra concert in Klokgebouw Eindhoven. De eerder aangekondigde show op 30 november is helemaal uitverkocht. Daarom is er een tweede avond geboekt.

08 juli '24 (10:48)

Extra openbaar vervoer van en naar Nijmeegse Vierdaagse(feesten)

Vervoerders Arriva, Breng en NS zetten rond de Nijmeegse Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten extra bussen en treinen in van en naar Nijmegen. De NS rijdt in de vroege ochtend met extra treinen vanuit Den Bosch, Utrecht Centraal en Zwolle, zodat wandelaars op tijd aan de start kunnen verschijnen.

08 juli '24 ( 9:12)

Rock Werchter wil opnieuw kijken naar regels rond herbruikbare bekers

Het Belgische festival Rock Werchter wil dat de regels rond herbruikbare bekers nog eens worden geëvalueerd. Dat zegt Nele Bigaré van Live Nation tegen VRT NWS. Het festival moest deze editie verplicht herbruikbare bekers inzetten, maar volgens de festivalorganisator zijn er betere opties voor grote festivals.

08 juli '24 ( 8:54)

Festival der Liebe keert volgend jaar terug naar Rotterdam

Het Duitstalige evenement Festival der Liebe krijgt volgend jaar tweede editie. De tweede editie van het festival is op 8 maart in Rotterdam Ahoy, zegt mede-organisator Jan Smit op Instagram. De kaartverkoop is al begonnen.